Aptarimas:Kitas Variantas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vėl ta pati istorija. Kodėl begalybė vietinių futbolo klubų atitinka reikšmingumo kriterijus, o jaunimo organizacijos - ne? Prašau paaiškinti, nes nesuprantu tokios logikos. --Mea 11:02, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

Prie ko čia futbolo klubai? Jie aprašomi jei dalyvauja kokiuose čempionatuose. O čia kažkokia vietinės reikšmės organizacija aprašyta poroj svetainių. Gana versti visokį neenc. šlamštą į vikipediją. Visokios firmos ir organizacijos turėtų įrodyti savo reikšmingumą prieš čia reklamuodamosis. * Hugo ¿díme? 11:10, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Prie to, kad ir tai ir tai yra laisvalaikio forma, gyvenimo būdas etc, tai kodėl futbolas ir jo skleidėjai yra svarbūs Vikipedijai o jaunimo švietimo organizacijos - ne? Pažiūrėjus dar iš kitos pusės, Vikipedija paremta savanorišku dalyvių indėliu, o jaunimo organizacijos propaguoja savanorišką veiklą, tai naikindami tokius puslapius mes stabdom savanoriškumo koncepcijos plitimą. --Mea 11:20, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Pritarčiau Mea, nes Kitas Variantas atitiktų Atviro kodo koncepciją, kurios laikosi ir Vikipedija--lazdynas 11:31, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

Nei savanoriškumo, nei atviro kodo koncepcijos neatveria vartų į Vikipediją. Bus rekšmingumas, bus ir straipsnis. Pagalba:Kas nėra Vikipedija aiškiai parašyta Vikipedija nėra viešųjų ryšių agentūra ir neskirta niekeno populiarinimui (kad ir gražiai ten tos idėjos kažkam skamba). * Hugo ¿díme? 11:52, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

Bet ta reikšmingumo sąvoka labai neapibrėžta, argi ne? Tas pats klausimas, kodėl futbolo klubas yra reikšmingas, kad būtų aprašytas? yra žmonių, kuriems tie futbolo klubai ir visas futbolas buvęs nebuvęs, galbūt taip pat kaip kitiems jaunimo organizacijos? nesuprantu, kaip galima laikyti nereikšmingomis organizacijas kurios stengiasi kad visuomenė netaptų idiotų visuomene. Kodėl reikšmingas yra CD ar kokia celebritė, ar grybas, ar komp.žaidimas, ar mašinos/telefono/lėktuvo modelis, ar koks prieš mln metų gyvenęs **zauras, tt, tt, o organizacija, kuri suteikia alternatyvą gatvės kultūrai, narkomanijai, nusikaltimams ir kt. nepriimtinai veiklai - yra nereikšminga? --Mea 12:20, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

Tada teks pacituoti kitą punktą Vikipedija nėra nei virtualioji mokykla, nei dorinio ugdymo įstaiga. Čia dar ir ginančiųjų POV matomas. O jei būtų jaunųjų satanistų oganizacija, jaunųjų komunistų taryba, Šiaulių jaunųjų banditų susivienijimas :) ? Esmė tame, kad fubolo klubų, atlikėjų kokių ar grybų reikšmingumo kriterijai aiškūs, o su visokiom organzacijom, judėjimais, bendruomenėm nėra aiškių kriterijų, todėl reikia aprašinėt tik visuotinai žinomas, idant išvengti precedento aprašinėt kiekvieną, ką nors tikslingo veikiantį daugiau nei 10 žmonių koletyvą... * Hugo ¿díme? 12:35, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

"Esmė tame, kad fubolo klubų, atlikėjų kokių ar grybų reikšmingumo kriterijai aiškūs" - kur jau ne :) Kas man pateiks aiškų ir įtikinamą reikšmingumo kriterijų kad ir tokiam straipsniui - Queen of the South FC. Ką, jis reikšmingas vien tik dėl to, jog klubas pateko į šių metų UEFA tarės antrą atrankos etapą? O tai neužektų vien paminėjimo tam skirtame puslapyje ir tiek? Toks straipsnis jau yra "aiškiai reikšmingas", nekreipiant dėmesio į tai, kad iš tikro tai mažai reikšminga informacija? Čia gali būti taikomi tokie patys argumentai, kaip ir tavo išdėstyti, Hugo :) – Andrius // 12:43, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Na tai yra pas mus visa kategorija Kategorija:Nusikalstami susivienijimai. Suprantama, kad skirtingi žmonės skirtingai suvokia Vikipedijos paskirtį, bet diskutuoti dėl tokio dalyko tai keiksmažodis :X neturiu nieko prieš futbolą, tik nesuvokiu tokio mano akimis akivaizdaus nenuoseklumo kriterijų taikyme, įtariu būtų jaunimo organizacija skatinanti žaisti futbolą, tai kitaip ir būtų žiūrima. Trūksta žodžių, rimtai. --Mea 12:47, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

Ne, nu bet jūs visvien į lankas, apie organizacijos paskirtį (ar futbolą, ar krepšinį, ar šachmatus, ar šiukšlių rinkimą, ar medžių kirtimą - tai visiškai neesmė). Taip, futbolo klubų kriterijus yra čempionatai, kuriuose dalyvavo, gyvenviečių kriterijus - gyventojų skaičius, upių kriterijus - jų ilgis, grybų kriterijus - taxonominio aprašymo buvimas. O kas yra organizacijų, asmenybių kriterijus?? Jų nuveikti darbai, žinomumas, veiklos atspindys žiniasklaidoje. Konkreti organizacija nei tai atliko kažkokių didelių darbų, o jei ir atliko, tai plačiai nenuskambėjo žiniasklaidoje. Taigi, tai siauram žmonių ratui žinoma organizacija, kuri bando save populiarinti lįsdama į vikipediją. * Hugo ¿díme? 12:55, 2008 rugsėjo 16 (EEST)

Na, kad futbolas dabar kaip pavyzdys, tai ir toliau nepykim už jo naudojimą :) Taigi, sakai "plačiai nenuskambėjo žiniasklaidoje". O tai futbolo klubas, patekęs į pirmąjį kokių nors varžybų etapą (pvz., tos pačios UEFA taurės) jau plačiai nuskamba žiniasklaidoj? Kad kažki, kažkaip negridžiu. Apie tai informacija pasirodo specializuotuose portaluose, galbūt vietinio krašto, iš kur tas klubas, žiniasklaidoj ar kokioj savaitinėj didesnio dienrašio apžvalgoj. Taigi, tas klubas taip pat yra siauram žmonių ratui žinomas, tam ratui, kuris domisi futbolu. :) Argi ne tas pats ratas? :) – Andrius // 13:02, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Žinoma, aš čia neginu straipsnių apie įvairias organizacijas, tiesiog skystai tie reikšmingumo argumentai atrodo, kadangi neaišku, kodėl tai laikoma rimtu reikšmingumu. Tik tiek :) – Andrius // 13:02, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Dar norėčiau iškelti retorinį klausimą „Kas šiuo informacinės visuomenės laikotarpiu yra laikoma žiniasklaida?“ Ar vietinės radijo bei televizijos stotys, vietiniai (arba siaurai specializuoti) laikraščiai bei žurnalai yra žiniasklaida ar viešas internetas, prie kurio gali visi prieiti ar yra žiniasklaida? Ar viešumas informacijos paskleidimo platumas šiuo informacinės visuomenės laikotarpiu yra pamatuojamas? Kaip pamatuoti informacijos reikšmingumą? Gal žmogus visai nesidomi pvz. futbolu, tai jam informacija apie šią sporto šaką visai nereikšminga, bet tas pats žmogus gal labai domisi jaunimu ir bet kokia informacija apie jį jam yra be galo reikšminga. --Vpovilaitis apt. 14:25, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Paskaityk Wikipedia:Reikšmingumas. --Nomad 14:45, 2008 rugsėjo 16 (EEST)
Teisingai buvo ištrintas, nes tai vienadienis projektas, neturintis didesnės svarbos. Negi kiekvienus seminarus dabar aprašinėsime? Apeliacijos į atvirą kodą nesupratau (atviras ir kas? Ar dėl to reikšmingas?), reiktų laikytis reikšmingumo tam tikrų kriterijų, kad žmonės nepradėtų aprašinėti rengiamus savo būrelius.--Atlantas 14:48, 2008 rugsėjo 16 (EEST)