Aptarimas:Kartachena (Kolumbija)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Man va kilo aptarimas – ar tikrai Kartachena, o ne Kartagina? Nepavyko inete rasti kažkokio oficialaus šaltinio (nors ne itin įdėmiai ieškojau, atvirai kalbant). --ghoul 19:46, 2008 gegužės 28 (EEST)

Tikrai Kartachena, kaip ir Ispanijos miestas Kartachena (Ispanija) (o šitam atsiverskit elementarų žemėlapį). Be to, praktiškai visi ispaniški vietovardžiai adaptuojami pagal tarimą, o ne pagal vietovardžio kilmę (Santa Marija ne Šv. Marija, Kolonas (miestas) ne Kolumbas, Viljaermosa ne Gražusis miestelis ir tt). * Hugo ¿díme? 19:49, 2008 gegužės 28 (EEST)
Na jau, Ispanijoje tai tikrai Kartagina. Nebent kokia VLKK vėl perkaito... Ta prasme, čia kalba eina apie carthago nova? --Nomad 19:54, 2008 gegužės 28 (EEST)

Šį kart čia ne VLKK kalta. Tiek Ispanijos dabartinis miestas (ne istorinis), tiek Kolumbijos nuo seno vadinimas Kartachena (tai yra užtvirtinta Europos vietovardžių žodyne, tačiau tokį pavadinimą galima rasti tiek sovietinių laikų šaltiniuose, tiek rusų kalboje). Be to, visomis kalbomis (išskyrus lotynų) miestas vadinamas Cartagena ar pan. su šaknim gen, xen, bet ne su gin, gho. * Hugo ¿díme? 20:02, 2008 gegužės 28 (EEST)

Kartagina vadinamas tik senovės miestas, visi kiti yra išvestiniai, adaptuojami pagal tų kalbų taisykles, iš kurių adaptuojama, o ne pagal kilmę (juk JAV nėra Šv. Pranciškaus, Detrua ir pan. miestų vardų). CD 09:23, 2008 gegužės 29 (EEST)