Aptarimas:Jonas Paulius II

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Straipsnis vėl pasipildė grožiniais skaitiniais ([1]). Aišku, suprantama, kad tai irgi informacija, kuri įdomi. Bet šiuo metu ta informacija yra tokio pavidalo, kad enciklopedijai, švelniai tariant, netinka. Taigi, apsispręskime - arba vėl visus grožinius pasakojimus išmetam, arba darom straipsnį taip, kad jis tiktų enciklopedijai. --Tractor 12:22, 9 Lapkričio 2005 (EET)

tai Voityla ar Vaidila? kaip ir ne Milosz, o Milasius, ar Mickevicz ar Mickevicius?

Nerandų niekur nuorodos į jo motinos lietuvišką kilmę. Geneologijoje http://www.geni.com/people/Emilia-Kaczorowska/6000000003274492721 aiškiai parašyta kad ji gimus Krakow, Poland. Taip pat jokių lietuviškų vietovardžių visoje giminėje. Kokiu pagrindu tada Vaidila? Nebent apotetinė linkvistinė pavardės kilmė.

Vikipedijos lenkiškame puslapyje teigiama, kad popiežiaus motina Emilia Kaczorowska gimė Michalow'o kaime netoli Szczebreszyn'o (Liublino vaivadija) ir detaliau aprašyta jos kilmė, nepanašu, kad lietuviška.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 88.222.114.152 (aptarimasindėlis)

Asmens savitumas[redaguoti vikitekstą]

Sveiki,

Dėkoju sukūrusiems šį straipsnį. Man užkliuvo apibūdinimas "Jono Pauliaus II griežtas požiūris prieš moterų kunigystę, kontracepciją, II-o Vatikano susirinkimo ir po jo įsigaliojusios naujos Liturgijos reformos palaikymas susilaukė tiek pagyrų[2][10], tiek kritikos[2][7][10]" pačioje įžangoje. Tai nėra šio asmens savitumas o yra privaloma kiekvieno popiežiaus savybė. Na, kiek aš suprantu enciklopediją, tai yra svarbu ir jos tekstų kompaktiškumas bei informacijos esmiškumas. Manau, kad mano pacituotas sakinys, nors ir yra teisingas, nėra būtinas šiam straipsniui...