Aptarimas:Helijas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pirminė versija labiau atitiko mitologijos formatą ir buvo enciklopedinis straipsnis.--Pixas 17:06, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Tikrai taip. Dabartinė versija labiau primena istorinį nei enciklopedinį straipsnį. Be to, dabartinis straipsnis nesutvarkytas. Saulyte 17:11, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Balsavimas dėl versijos atstatymo[redaguoti vikitekstą]

Pastebėjęs neigiamą požiūrį į dabartinę straipsnio versiją, skelbiu balsavimą kurio metu bus nuspręsta, ar bus pilnai atstatyta senesnioji versija, atmetant bet kokius vėlyvesnius taisymus. Prašome žemiau įrašyti savo balsą ir vartotojo vardą. Kol nėra nustatytų formalių balsavimo taisyklių, balsuoti gali bet kuris vartotojas, padaręs bent vieną redagavimą iki 17:41, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST).

  • pirmąją versiją. (argumentai - 1)tiksliau išvardinta genealogija, 2)jei cituot "Odisėją", tai kitiems dievams pvz Atėnei užims labai daug vietos, 3) informacija apie Solą su moneta - į jam skirtą straipsnį 4) "Vardo kilmė" - parašyta daug, bet aie vardo kilmę tik tiek kad tai "Saulė"). Prie pirminės versijos reiktų pridėti mitus ir viskas tvarkoj. O Rodo Kolosui - atskirą straipsnį.--Pixas 17:54, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST)
  • Susilaikau, reikėtų apjungti abi versijas, sutvarkant paskutiniąją. 1) Pirmoji vers. yra labai nedidelė, galima būtų parašyti plačiau. 2) Antroji versija yra netvarkinga, ją padoriai sutvarkius būtų (imant pirmosios pagrindą) būtų viskas tvarkoje. 3) Rodą kolosą reikia paminėti, o apie solo monetą parašyti atskirą str. arba ją minėti straipsnyje apie Solą t.y. romėnų dievą, nors tą vietą sutvarkius irgi galima pilnai palikti. Atlantas 18:50, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST)
    Pabandžiau apjungti, deja nelabai yra ką - naujoji versija yra labai prastas vertimas iš anglų, todėl palikau tik suprantamesnius sakinius ir graikišką monetą.Dirgela 20:32, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST)
  • Na visai neblogai gavosi.--Atlantas 20:55, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Tiek angliškoje wp, tiek kituose šaltiniuose visgi turbūt čia ne ta Klimenė. Helijo žmona Klimenė - ne okeanidė (ne Okeano ir Tetidės duktė), o nereidės Fetidės duktė, pvz.: [1]