Ansbacho vilkas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ansbacho vilkas, medžiojant įvytas šulinin ir vėliau demonstruotas kartuvėse.
Ansbacho vilkas

Ansbacho vilkas (vok. Wolf von Ansbach), kitaip dar Ansbacho vilkolakis (vok. Werwolf von Ansbach) – vilkas žmogėdra, kuris 1685 m. užpuolė ir nužudė nežinomą skaičių žmonių Ansbacho markgrafystėje, kuri tada buvo Šventosios Romos imperijos dalis.[1]

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vilkas pradžioje puldinėjo gyvulius, bet gana greitai ėmė puldinėti moteris ir vaikus. Ansbacho gyventojai tikėjo, kad šis vilkas yra vilkolakis, prisikėlęs paskutinis jų burmistras, garsėjęs žiaurumu, kurio mirties niekas neapraudojo.

Vietiniai gyventojai surengė medžioklę, kurios metu su šunimis sugebėjo išvaryti vilką iš miško ir gainioti, kol šis besislėpdamas įšoko į neuždengtą šulinį. Užspeistas vilkas buvo užmuštas, o jo lavoną demonstravo miesto turgavietėje. Vilko lavoną aprengė žmogaus drabužiais, nukirto snukį, uždėjo kaukę, peruką ir barzdą, kad žvėris primintų buvusį burmistrą. Tada vilko kūną pakabino kartuvėse, kad žmonės galėtų jį pamatyti. Vėliau jo kūną apdorojo, kad galėtų demonstruoti vietiniame muziejuje.

Apie Ansbacho vilką rašė Franz Ritter von Kobell ir kiti rašytojai.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Richard H. Thompson (1991). Wolf-Hunting in France in the Reign of Louis XV: The Beast of the Gévaudan. Edwin Mellen Press. {{cite book}}: Cite has empty unknown parameter: |coauthors= (pagalba)