Vikipedija:Būk drąsus

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Trumpinys:
VP:TAISYK
Trumpinys:
VP:KEISK

Būk drąsus yra elgesio Vikipedijoje gairė, kuri tiesiog reiškia, kad neverta baimintis kažką daryti. Jei matote klaidą straipsnyje, nerašykite į aptarimus, kad radote klaidą – verčiau ją tiesiog pataisykite. Pataisyti problemą dažnai užtrunka net trumpiau, nei ją aprašyti! Ir neverta bijoti, kad kažką sugadinsite: Vikipedijoje yra saugoma visa straipsnio pakeitimų istorija, ir blogiausiu atveju, atstatyti prieš tai buvusią versiją užtrunka akimirką.

Žinoma, drąsiai taisant Vikipedijos straipsnius svarbu naudotis sveika nuovoka ir nepamiršti laikytis Vikipedijos taisyklių.

  • Jei pakeitimas buvo atmestas, greičiausiai su juo buvo kažkas negerai. Tokiu atveju patikrinkite atmetimo žinutę ir, esant reikalui, išsiaiškinkite problemą straipsnio aptarime. Nepriimkite atmestų pakeitimų asmeniškai: jie neturėtų atstumti nuo tolimesnės drąsios veiklos Vikipedijoje, o suklysti pasitaiko visiems. Vikipedija yra bendruomenės projektas, kur vienų klaidas gali pastebėti ir pataisyti kiti.
  • Jei pakeitimai yra atmetami labai dažnai, tuomet stabtelėkite ir pamėginkite įsigilinti į priežastis, nes tikėtina, kad neteisingai suprantate Vikipedijos taisykles. Atsižvelkite į pastabas, nekartokite klaidų, bei dar kartą perskaitykite pagrindines taisykles, ypač: patikrinamumas, neutralus požiūris, Vikipedija nėra pirminis šaltinis bei kas nėra Vikipedija.
  • Jei yra abejonių, peržvelkite straipsnio aptarimų puslapį. Dažnai jame galima rasti diskusijas dėl įvairių straipsnio aspektų, galbūt kilęs klausimas jau yra aptartas ir atsakytas.