Álex de la Iglesia

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Alejandro de la Iglesia Mendoza

Alechandras de la Iglesia Mendosa (isp. Alejandro de la Iglesia Mendoza, labiau žinomas kaip Aleksas de la Iglesia isp. Álex de la Iglesia; g. 1965 m. gruodžio 4 d. Bilbao) – ispanų premijos „Goya“ apdovanotas kino režisierius, scenaristas, prodiuseris ir buvęs komiksų menininkas. Taip pat Deusto universiteto filosofijos absolventas.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

A. de la Iglesijos filmuose išsireiškia groteskiniais ir labai tamsiais elementais kaip mirtis ir nužudymas. Didžioji dalis darbų juodo humoro komedijos, tačiau dažnai filmai turi siaubo ir dramos elementų. Išskyrus 2010 m. filmą „Balada triste de trompeta“ ir 2011 m. filmą „La chispa de la vida“, visus filmus parašė su Jorge Guerricaechevarría.

A. de la Iglesijos didelis gerbėjas yra ispanų režisierius Pedras Almodovaras, kuris 1993 m. prodiusavo jo pirmą filmą „Acción Mutante“. Už savo 1995 m. filmą „El día de la bestia“ Mendosa laimėjo „Goja“ apdovanojimą už geriausią režisieriaus darbą.

A. de la Iglesia Mendosa ėjo Ispanijos menų ir kinematografijos mokslų akademijos prezidento pareigas nuo 2009 m. iki 2011 m.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]