Visa

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

„Visa“ – didžiausia pasaulyje plataus vartojimo kreditinių kortelių mokėjimo sistemos operatorė įsikūrusi San Franciske. „Visa“ yra bankams priklausanti asociacija.

„Visa“ palengvina elektroninių lėšų perleidimą, dažniausiai „Visa“ prekiniu ženklu pažymėtomis kredito bei debeto kortelėmis. „Visa“ neišduoda tų kortelių ir nesuteikia kredito. „Visa“ taip pat nenustato paskolų palūkanų normų bei mokesčių. „Visa“ tik pasiūlo savo apmokėjimo paslaugas įvairioms finansų įstaigoms, kurios paskui gali jas teikti klientams.

Sujungus „Visa Canada“, „Visa USA“ ir „Visa International“, kurios apima Azijos ir Ramiojo vandenyno, Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regionus bei Centrinę ir Rytų Europą, Vidurinius Rytus ir Afriką, buvo įkurta nauja bendrovė, pavadinta „Visa Inc.“. „Visa Europe“ išliko narystės asociacija, priklausanti Europos bankams nariams ir valdoma jų, bei tapo „Visa Inc.“ licencijos turėtoja.

Pasaulyje yra daugiau nei 1,4 mlrd. „Visa“ mokėjimo kortelių, o „Visa“ produktais vykdomų pardavimų apimtis 2006 m. sudarė daugiau nei 4 trln. JAV dolerių. „Visa“ kortelė priimama daugiau nei 24 mln. vietų visame pasaulyje, įskaitant vieną milijoną bankomatų.[1]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. [1] Archyvuota kopija 2014-01-06 iš Wayback Machine projekto. „Versus“ - „Visa“ atsivers investuotojams.