Naudotojo aptarimas:Sevas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją Sevas!

If you do not understand Lithuanian, please refer to this page.      Wenn du kein Litauisch verstehst, lies bitte hier weiter.

Šaunu, kad įsijungei į vikibendruomenę. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo. Jei pirmą kartą dalyvauji wiki principu paremtame projekte, pirmiausia rekomenduojame perskaityti įvadą į redagavimą ir pagalbos puslapius. Taip pat užsuk į Bendruomenės skyrelį, kur rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus. Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydama(s) kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę padėti. Pagalbos taip pat gali rasti naudodamasis papildomais bendravimo kanalais, kur labiau patyrę Vikipedijos naudotojai tau asmeniškai galės atsakyti į iškilusius klausimus.

Ką reikėtų žinoti:

  • Prašome susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis;
  • Vikipedija rašoma remiantis patikimais šaltiniais. Enciklopedijos rašymas – tai visų pirma yra darbas su šaltiniais.
  • Vikipedija yra bendruomenės projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą, atsižvelk į dalykiškas pastabas;
  • Kilus neaiškumams, straipsnio diskusijų puslapyje išsakyk savo argumentuotą nuomonę. Nepamiršk pasirašyti po ja: įrašyk gale 3-4 tildės ženklus ~~~~ arba redagavimo įrankių juostoje paspausk parašo ikoną ;
  • Redaguodama(s) straipsnį, naudokis redagavimo funkcija „Kaip atrodys“ – taip išvengsi bereikalingų taisymų. Pabandyti redagavimo galimybes gali tam skirtame puslapyje Smėlio dėžė arba asmeniniame juodraštyje;
  • Gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį ir jame pateikti svarbiausias žinias apie save;
  • Gali naudoti papildomas priemones, skirtas registruotiems vartotojams.
  • Įkeldama(s) failus, vadovaukis Pagalba:Paveikslėliai nuorodomis.
  • Draudžiama kopijuoti:
    • be autoriaus sutikimo autorių teisėmis apsaugotus darbus (knygas, straipsnius, tekstus internete);
    • neenciklopedinę informaciją (reklaminius ar grožinės literatūros tekstus, įvairius sąrašus, ištisus įstatymus. Daugiau žr. Kas nėra Vikipedija).

Sėkmės!
  Šis šablonas buvo įdėtas automatiškai, naudojant botą


Nusiskundimai ir patarimai[redaguoti vikitekstą]

Labą rytą. Neužtenka vien šablonus į straipsnius dėti, reikia ir apibrėžimą parašyti. O tai nei aš, nei Nomad, nei kiti nesupras.

Pritariu viršuje esančiam komentarui. Jūsų straipsniai ne tik nereikalingi, bet dar ir kelia sumaištį vikipedijoje ir yra klaidinantys (supainiojote Kajinų ir Kajahų valstijas). Malonu, kad įsijungėte į vikibendruomenę, tačiau pirma paekspermentuokite kokioje smėlio dėžėje, pasiskaitytkite apie Vikipediją, pagalvokite apie naudingus ir sau įdomius straipsnius prieš juos rašydamas.--Gandras 21:56, 2007 rugpjūčio 27 (EEST)

Indai[redaguoti vikitekstą]

Nebūtina "Indai" keisti į Indai (tauta), nes ir taip aišku, kad "indai" bus apie tautą. o "indas" apie buities daiktus.--Dirgela 07:35, 2007 rugpjūčio 30 (EEST)

Pervadijimai[redaguoti vikitekstą]

Siūlyčiau ateityje pervadinti straipsnius naudojantis tam skirtomis funkcijomis, o ne perkeliant tekstą rankomos ([1]), taip neišdarkysite istorijos. Taip pat venkite komentarų apie "bevertiškumą", nes kitam gali pasirodyti beverčiai jūsų straipsniai, o labai vertingi disambig (nes jie atvirkščiai nei neinformatyvūs raides aprašantys staripsniai, padeda išvengti klaidų nuorodose, todėl yra labai vertingi). knutux 17:51, 2007 rugsėjo 25 (EEST)

Paveikslėlių tikslumas[redaguoti vikitekstą]

Prašome patikslinti paveikslėlio Vaizdas:Darius Kasparaitis.JPG licenciją. greičiausiai ji yra nelegaliai iš kažkur kopijuota--Qwarc 22:58, 2007 spalio 13 (EEST)

Juk čia rungtynių nuotrauka, ji neapsaugota. Ar klystu aš? -Sevas 23:07, 2007 spalio 13 (EEST)
Apsaugota. Ji prilkauso nuotrauką dariusiam autoriui, nebent jis atsisakė teisių į ją. - andrius.v 15:52, 2007 spalio 14 (EEST)

Nobelio premija[redaguoti vikitekstą]

Sveikas, būk geras, kurdamas straipsnius apie xxxx m. Nobelio premijos laureatus, stengis juos kurti vienodus, kaip buvo pradėti (žr. anksčiau mano sukurtus 2007 ir 1901, t.y. šalį iškelti į naują stulpelį). Taip bus vienodžiau ir gražiau. Dėkui. Beje, jei gali, Ištaisyk maniškius likusius taip. - andrius.v 22:43, 2007 spalio 21 (EEST)

Jau esi kūręs Nobelio premijos straipsnius, labai puiki proga tai vėl prisiminti ir prisidėti prei savaitės inciatyvos praplėtimo. --Sevas 22:46, 2007 spalio 21 (EEST)
Viskas remiasi į laisvą laiką. Deja, laukta iniciatyva išpuolė negeru metu :-) - andrius.v 22:48, 2007 spalio 21 (EEST)
Nebėda, pasibaigus inciatyvai, straipsnius taip pat galima kūrti. --Sevas 22:50, 2007 spalio 21 (EEST)

Netvarkingi straipsniai[redaguoti vikitekstą]

Labas. Norėjau paklausti, kodėl keli netvarkingus straipsnius, dar pats pažymėdamas {{cleanup}} šablonu? Reiktų dėti tik sutvarkytą informaciją, o ne bet kokią, tikintis, kad kažkas teiksis tvarkyti. Netvarkytų straipsnių ir taip daug, todėl dar labiau didinti skaičiaus jų neverta. Todėl siūlau pirma patvarkyti straipsnius, o tik po to juos kelti į viki :) * Hugo ¿díme? 17:19, 2007 spalio 29 (EET)

Sveikas. Jie maždaug tvarkingi, tik skyrių pavadinimai nelabai tikslūs. Sevas 19:12, 2007 spalio 29 (EET)
Iškilmingai skelbiame, kad mėnesio šalies projekto vienu iš naudingiausių dalyvių tapo naudotojas Sevass sukūręs daug kokybiškų straipsnių apie Mianmarą. Jūsų indėlis labai papildė vikipediją. Ačiū už aktyvumą!

Hugo.arg 16:59, 2007 spalio 2 (EEST)

Vartotojo vardo keitimas[redaguoti vikitekstą]

Ar įmanoma pakeist mano vartotojo vardą? Norėčiau į Sevas. Žinau, toks vartotojas jau yra, jis mano, bet neatsimenu slaptažodžio. Susikūriau seniai, nėra indelio. Tai gal galima jį ištrint ir pakeist mano vardą į Sevas? Jei ne, tai bent ištrint? -Sevas 23:41, 2007 spalio 3 (EEST)

Ištrinti vartotojo negalima, pervadinti būtų galima, tačiau tik į neegzistuojantį vardą (jei būtų koks nors būdas įsitikinti, kad "Sevas" yra nebenaudojamas, būtų galima jį pervadinti ir naudotojo vardas atsilaisvintų, tačiau nemanau kaip šiuo atveju galima būtų lengvai įrodyti nenaudojamumą). knutux 07:40, 2007 spalio 4 (EEST)
Jau virš metų, kaip prisiregistravęs ir indelio nėra. Kokių įrodymų dar reikia? --Sevas 08:03, 2007 spalio 4 (EEST)
Tai, kad nėra indėlio, neįrodo, kad vardas niekada nebus naudojamas (teoriškai kažkas galėtų šitaip "užsirezervuoti" vardą). Projekte galėtų būti taisyklė, kad X mėnesių nenaudoti vardai gali būti atlaisvinti (kad ir pervadinant), tačiau kol kas tokios nėra. knutux 08:16, 2007 spalio 4 (EEST)
Prisiregistruotas amenifus@gmail.com, o veliau prisijungiau į el. paštą viešojoje įstaigoje ir praradau. --Sevas 08:35, 2007 spalio 4 (EEST)

Sutinku, kad Sevas būtų pervadintas į kokį nors neegzistuojantį vardą. Sevas 21:53, 2007 spalio 21 (EEST)

Knutux, galite pervadinti mus? Sevass 21:54, 2007 spalio 21 (EEST)
Kaip suprantu susikūrei du naudotojus? Bet matau, kad gali redaguoti ir pirmuoju "Sevas"? Tai reiškia, kad nepametei slaptažodžio? Jei taip tai "Sevass" turbūt reikia pervadinti į neegzistuojantį naudotoją?--Dirgela 22:01, 2007 spalio 23 (EEST)
O Aptarimų puslapis? Nebūtų geriau, bet ne lengviau Sevas pervadinti į neegzistuojantį, o šitą į Sevas?
Gerai, vakare sukilnosiu.--Dirgela 20:14, 2007 spalio 24 (EEST)

Žmagau, ką čia padarei? Ne visi anonimai vandalai. Alga 21:42, 2008 sausio 16 (EET)

Bendrovės yra tokia įmonių rūšis, kurios įkurtos kelių žmonių, pvz., akcininkų. Be bendrovių dar gali būti individualios įmonės, kur dalyvauja tik vieno žmogaus kapitalas. To užtenka, kad gerokai aptvarkyti įmonių kategoriją.--Dirgela 07:29, 2008 birželio 11 (EEST)

Vykdomas balsavimas dėl administratoriaus statuso atėmimo naudotojui Dirgelai, remiantis įsisenėjusiu projekto bendruomeniškumo ir demokratijos principų nesilaikymu bei kt. pažeidimais.
Kviečiu išreikšti savo nuomonę (balsavimu ir/arba diskusija) dėl enciklopedijoje demonstruojamo anarchistinio elgesio. —Kellogg257 13:57, 2009 vasario 16 (EET)