Naudotojo aptarimas:Lapienis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją Lapienis!

If you do not understand Lithuanian, please refer to this page.      Wenn du kein Litauisch verstehst, lies bitte hier weiter.

Šaunu, kad įsijungei į vikibendruomenę. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo. Jei pirmą kartą dalyvauji wiki principu paremtame projekte, pirmiausia rekomenduojame perskaityti įvadą į redagavimą ir pagalbos puslapius. Taip pat užsuk į Bendruomenės skyrelį, kur rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus. Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydama(s) kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę padėti. Pagalbos taip pat gali rasti naudodamasis papildomais bendravimo kanalais, kur labiau patyrę Vikipedijos naudotojai tau asmeniškai galės atsakyti į iškilusius klausimus.

Ką reikėtų žinoti:

  • Prašome susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis;
  • Vikipedija yra bendruomenės projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą, atsižvelk į dalykiškas pastabas;
  • Kilus neaiškumams, straipsnio diskusijų puslapyje išsakyk savo argumentuotą nuomonę. Nepamiršk pasirašyti po ja: įrašyk gale 3-4 tildės ženklus ~~~~ arba redagavimo įrankių juostoje paspausk parašo ikoną ;
  • Redaguodama(s) straipsnį, naudokis redagavimo funkcija „Kaip atrodys“ – taip išvengsi bereikalingų taisymų. Pabandyti redagavimo galimybes gali tam skirtame puslapyje Smėlio dėžė arba asmeniniame juodraštyje;
  • Gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį ir jame pateikti svarbiausias žinias apie save;
  • Gali naudoti papildomas priemones, skirtas registruotiems vartotojams.
  • Įkeldama(s) failus, vadovaukis Pagalba:Paveikslėliai nuorodomis.
  • Draudžiama kopijuoti:
    • be autoriaus sutikimo autorių teisėmis apsaugotus darbus (knygas, straipsnius, tekstus internete);
    • neenciklopedinę informaciją (reklaminius ar grožinės literatūros tekstus, įvairius sąrašus, ištisus įstatymus. Daugiau žr. Kas nėra Vikipedija).

Sėkmės!
  --Mea 11:33, 2008 kovo 8 (EET)


Sveiki įkeliant paveikslus būtinai nurodykite jų naudojimo sąlygas. Taip pat primename, kad negalima įkelinėti ko tik širdis geidžia. jei tai ne jūsų nuotrauką - turite gauti autoriaus sutikimą naudoti nuotrauką bet kokiais tikslais įskaitant ir komercinį naudojimą. Jei tai jūsų nuotrauka tai praktiškai įkeliant į wikipediją jūs sutinkate, kad ji bus naudojama bet kokias tikslais. Kokias licencijas taikyti skaitykite Pagalba:Paveikslėliai. Ačiū--Qwarc 11:44, 2008 kovo 9 (EET)
Failas Vaizdas:Sauliausfotomaza.jpg gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Sauliausfotomaza.jpg, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Qwarc 10:18, 2009 balandžio 19 (EEST)


Gerb. korektoriams (kurie įdėjote eilutę apie UAB "Radma" kontrabandą iš CUST informacinio pranešimo) iš atminties patvirtinu, kad pirminiame šaltinyje (CUST) yra klaida - surašyti ne tie įmonių pavadinimai. Komentuoju: krovinio gamintojas buvo ne UAB "Radma", prekę mano žiniomis gamino kita lietuvos įmonė (informacija yra krovinio važtaraštyje CMR'e, šį dokumentą turi ir muitinė), prekės gamybos užsakovas buvo Radma Corp., krovinio siuntėjas buvo Radma Corp., ir UAB "Radma" ofšorinės kompanijos vardu Radma Corp. neturėjo. Jei rasite priešingą informaciją Muitinės duomenų bazėje, tuomet dėkite tą informaciją - Jūsų valia, jei ne, tai malonėkite nedėti klaidingų nuorodų. Nesiųkite kontrabandininkų etiketės tiems, kas ja neužsiminėjo.

Visuomenės informavimo priemonės sąvoka[redaguoti vikitekstą]

Laba diena, ar Vikipedija straipsniai gali būti prilyginami Visuomenės informavimo priemonei? Ar įžeidiems trečių (arba anoniminių) asmenų surašytiems Vikipedija tekstų pakeitimams gali būti taikomas "Asmens garbės ir orumo gynimo, 2.24 straipsnis"?