Yamaha Corporation

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Yamaha)
Yamaha Corporation
FormaKorporacija
Įkurta1887 m. spalio 12 d.
Centrinė būstinėHamamatsu, Japonija
ProdukcijaMuzikos instrumentai, audio procesoriai, elektronika
Tinklalapiswww.yamaha.com

Yamaha Corporation, trumpiau Yamaha – tarptautinė korporacija, įkurta ir pagrindinę būstinę turinti Japonijoje. Tai didžiausias pasaulyje muzikinių instrumentų ir muzikinės audio įrangos gamintojas.[1] Kompanija gamina plačiausią skalę tiek elektroninių, tiek akustinių instrumentų, nuo vaikiško iki profesionalų lygio. Tarp kitų kompanijos gaminių: studijinė ir koncertinė audio įranga, namų audio sistemos, puslaidininkių įranga, robotai.

Korporacijos padalinys „Yamaha Motor Corporation“ gamina motociklus, motorines valtis, sniego motociklus, variklius ir pan. Kompanija daug skiria dėmesio visuomenės muzikiniam švietimui – įkurtas pasaulinis „Yamaha“ muzikos mokyklų tinklas, veikiantis ir Lietuvoje.

Kompanija buvo įkurta 1887 m. Hamamatsu, Japonija, pavadinta įkūrėjo Torakusu Yamaha garbei. Iš pradžių kompanija gamino akustinius pianinus ir vargonus. Per savo gyvavimo laikotarpį daug keitė gaminių gamą, pvz., kai kuriuo metu gamino lankus sportininkams, o 1951 m. pradėjo gaminti motociklus – taip susikūrė atskiras padalinys „Yamaha Motor Corporation“. 2005 m. „Yamaha“ įsigijo muzikinės produkcijos programinės įrangos gamintoją „Steinberg“, o 2008 m. – garsų austrų akustinių pianinų gamintoją „Bösendorfer“.

Plačiajai visuomenei „Yamaha“ prekės ženklas asocijuojasi su sintezatoriais ir pianinais. Analoginiai CS linijos sintezatoriai ir CP linijos pianinai pasižymėjo unikaliomis garso charakteristikomis. Kompaniją ypač išpopuliarėjo pristačiusi vieną pirmųjų skaitmeninių ir pigių sintezatorių – DX/TX liniją. DX-7 1983 m. tapo pirmuoju FM garso sintezės metodo sintezatoriumi. Pastarąjį dešimtmetį Yamaha reprezentuoja „Motif“ linijos skaitmeniniai „Workstation“ tipo sintezatoriai ir „Clavinova“ linijos skaitmeniniai pianinai.

Galerija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]