Woops!

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasPostapokaliptinė situacijų komedija
Režisierius (-iai)Gary Jacobs
VaidinaEvan Handler
Fred Applegate
Meagen Fay
Cleavant Derricks
Marita Geraghty
Lane Davies
Kompozitorius (-iai)GNG Music
Kilmės šalis JAV
Sezonų skaičius1
Serijų skaičius13 (3 neišleistos)
Trukmė30 min.
Transliacija
Originalus kanalasFOX
Originalus laikotarpis1992 m. rugsėjo 27 d. – gruodžio 6 d.

Woops! – amerikietiška postapokaliptinė situacijų komedija, kuri buvo rodoma FOX televizijos kanalu nuo 1992 m. rugsėjo 27 d. iki gruodžio 6 d.[1] Serialą sukūrė Gary Jacobs, o prodiusavo „Witt/Thomas Productions“ kartu su „Touchstone Television“.

Trumpa apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialo centre – šeši pasaulinį branduolinį holokaustą išgyvenę žmonės. Jie visi kartu gyvena apleistame vienkiemyje, bandydami išgyventi ir atkurti civilizaciją. Iš viso buvo sukurta trylika serijų, tačiau tik dešimt buvo parodyta, prieš FOX atšaukiant šį serialą.[2] 2002 m. liepos mėn. žiniasklaidos įmonė „TV Guide“ serialą „Woops!“ pavadino 42-ąja pagal blogumą visų laikų televizijos laida.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Markas Bradokas[3] (angl. Mark Braddock) – buvęs mokyklos mokytojas ir laidos pasakotojas, rašęs savo žurnale. Pirmoji serija daugiausiai dėmesio skiria Markui, parodo, kaip jis baigia pamokas ir deda įnašą į banką, kai tuo metu sušvinta šviesos blyksnis (įvyksta branduolinis sprogimas). Viskas virsta griuvėsiais, išlieka tik Markas ir jo automobilis Volvo (juokaujama, kad Volvo gamina geros kokybės automobilius ir turi saugaus automobilio reputaciją.)
  • Džekas Konorsas (angl. Jack Connors) – buvęs benamis ir puikus juokdarys. Džekas atskleidė, kad išgyveno branduolinį karą, nes miegojo po greitkelio viaduku, kurio konstrukcija išsaugojo Džeko gyvybę. Vyras apsidžiaugė radęs ūkį, nes jis nebebus benamis.
  • Alisa Makonel (angl. Alice McConnell) – feministė, karšto charakterio moteris. Ji dirba knygyne, kuris pastatytas septintajame dešimtmetyje ir įrengtas rūsyje. Ji nuėjo į rūsį pasiimti šviežio vyniotinio, kai įvyko branduolinis sprogimas ir taip išgyveno.
  • Frederikas Rosas (angl. Frederick Ross) – buvęs biologas. Jo puikios mokslo žinios labai svarbios bendruomenės išlikimui. Jis ironiškai galvojo, kad yra paskutinis juodaodis, išgyvenęs branduolinį karą. Frederikas mėgavosi baltaodžių draugija ir gyvenimu ūkyje.
  • Siuzana Skilman (angl. Suzanne Skillman) – kirpyklos darbuotoja. Pateikiamas šviesiaplaukės stereotipas, nors ji aiškiai buvo rudaplaukė.
  • Kurtisas Thorpas (angl. Curtis Thorpe) – buvęs drąsiai rizikuojantis kapitalistas. Jam sunku prisitaikyti prie gyvenimo ūkyje, nes jame nereikia daugumos verslo įgūdžių.

Serijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nr. Pavadinimas Režisavo Parašyta Originali data Trumpas aprašymas [4]
1 „Pilot“ Terry Hughes Gary Jacobs 1992 m. rugsėjo 27 d. Markas buvo išėjęs iš darbo ir įnešė į banką pinigų, kai tuo metu įvyko branduolinė katastrofa. Dabar, važiuodamas per tuščią lauką, Markas užklysta į fermą, kurioje gyvena penkti išgyvenusieji. Tačiau jie nuolat pykstasi ir nesutaria kaip bendruomenė.
2 „It’s a Dirty Job“ Terry Hughes Bill Bryan 1992 m. spalio 4 d. Išgyvenusieji nusprendžia, jog turi daugintis, kad padidintų populiaciją. Tačiau Markas kenčia nuo impotencijos ir mano, jog pirmiausia reikia artimai susipažinti.
3 „Root of All Evil“ Terry Hughes Mark Nutter 1992 m. spalio 11 d. Išgyvenusieji kuria laikiną valiutą.
4 „Days of Barriers and Roses“ Terry Hughes Gary Jacobs 1992 m. spalio 18 d. Išgyvenusieji randa haliucinogeninių uodų.
5 „The Rise and Fall of Alice McConnell“ Terry Hughes Maria Brown 1992 m. spalio 25 d. Dėl stebuklingo kristalo pasikeičia Alisos išvaizda, ji susilaukia daugiau vyrų dėmesio.
6 „The Election“ Terry Hughes Gary Jacobs 1992 m. lapkričio 1 d. Kurtisas ir Markas varžosi, kuris taps ūkio lyderiu.
7 „Curtis Unglued“ Terry Hughes Richard Day 1992 m. lapkričio 8 d. Kurtisas praranda atmintį netekęs kaklaraiščio ir tiki, kad jis gyvena 1986-aisiais prieš įvykstant branduoliniam holokaustui. Markas ir Alisa bando grąžinti Kurtisui atmintį.
8 „Dumb Love“ Terry Hughes Tim Maile ir Douglas Tuber 1992 m. lapkričio 15 d. Grupė sužino, jog Siuzana įsimylėjo Džeką. Daina „My Guy“ yra viso šio epizodo tema.
9 „The Thanksgiving Show“ Terry Hughes Harold Kimmel ir Ross Abrash 1992 m. lapkričio 22 d. Suvalgęs radioaktyvių grūdų fermos kalakutas pagrobia Alisą, tačiau Džekas pasiryžęs ją gelbėti.
10 „Say It Ain’t So Santa“ Terry Hughes Mark Nutter 1992 m. gruodžio 6 d. Valydami namo kaminą išgyvenusieji randa Kalėdų Senelį, kuris yra prislėgtas.
11 „The Nuclear Family“ Terry Hughes Gary Murphy ir Larry Strawther Neišleistas Išgyvenusieji išsiaiškina, kad netoliese gyvena paauglys nusikaltėlis.
12 „The Littlest Pathologist“ Terry Hughes Harold Kimmel ir Ross Abrash Neišleistas Elektros audra pakeičia Frederiko senėjimo procesą.
13 „Daydreams Come and Me Wan’Go Home“ Terry Hughes Timm Maile ir Douglas Tuber Neišleistas Alisa surengia vakarėlį – paminėti šešis mėnesius po holokausto, tačiau likusieji nori ją nužudyti.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Cotter, Bill (1997). The Wonderful World of Disney Television. Hyperion Books. pp. 434–435
  2. „Television Obscurities - 10 Of The Most Outlandish TV Concepts Ever“. tvobscurities.com. 2004-01-01. Nuoroda tikrinta 2021-12-08.
  3. https://fox.fandom.com/wiki/Woops!. {{cite news}}: Missing or empty |title= (pagalba)
  4. From the United States Copyright Office catalog: „Public Catalog - Copyright Catalog (1978 to present) - Basic Search [search: "Woops!"]“. United States Copyright Office. Nuoroda tikrinta 2017-06-26.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Cotter, Bill (1997). The Wonderful World of Disney Television. Hyperion Books. pp. 434–435.
  • [1]tvobscurities.com. 2004-01-01. Nuoroda tikrinta 2021-12-08.
  • Iš JAV autorių teisių biuro katalogo: [2]"United States Copyright Office. Nuoroda tikrinta 2017-06-26.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]