Vikipedija:Beviltiški straipsniai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Čia pateiktas informacinis Vikipedijos puslapis.
Jis nėra laikomas taisykle, bet aprašo kai kuriuos Vikipedijos tvarkos aspektus.

Ne visada Vikipedijos naudotojai kuria tvarkingus ar išsamius straipsnius, neretai pasitaiko ir atvejų, kai dedamas nerišlus, padrikas tekstas. Dažnai tokiais atvejais žymiai paprasčiau straipsnį (kai kuriais atvejais – tik beviltiškąją dalį) pilnai perrašyti, o ne bandyti jį tvarkyti, tada dedama žymė {{beviltiškas}}. Jei randate straipsnį su tokia žyme ir turite ką parašyti straipsnio tema, drąsiai keiskite bet kokį beviltišką turinį nauju.

{{beviltiškas}} žymės dėjimas yra švelnesnis būdas tvarkytis, nei paprasčiausias ištrynimas: kai kada net beviltiškame straipsnyje būna daug naudingos informacijos, tiesiog ji gali būti nepriimtinai pateikta. Bendro kriterijaus tokiems „Beviltiškiems“ straipsniams nėra – šis šablonas būtent ir skirtas atvejams, kai neaišku ką daryti: trinti gaila, o enciklopedijai netinka.

Gal būti, kad straipsnis pažymėtas beviltišku neargumentuotai, tačiau neskubėkite trinti žymės, nes tuo tik sukelsite neigiamą reakciją ir neatsižvelgiant į jūsų ketinimus žymė bus atstatyta. Geriau parašykite diskusijų puslapyje arba žymę uždėjusio naudotojo puslapyje savo nuomonę ir galbūt pavyks susitarti.

Sąrašas – beviltiškų straipsnių kategorijoje.