Warhammer 40 000: Dawn of War: Dark Crusade

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Warhammer 40,000: Dawn of War –
Dark Crusade
Kūrėjas Relic Entertainment
Leidėjas THQ
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2006 m. spalio 9 d.
Žanras (-ai) Realaus laiko strategija
Režimas Vieno žaidėjo, kelių žaidėjų
Reitingai ESRB: suaugusiems (M)
PEGI: 16+
USK: 16+
Platforma Microsoft Windows
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Reikalavimai 2.0 Ghz Intel Pentium 4 CPU, 512 MB RAM, 3,5 GB vietos kietajame diske, 4x CD-ROM
Platinimas DVD, siuntimasis internetu
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Dawn of War, Winter Assault, Soulstorm
Oficialus žaidimo puslapis

Warhammer 40,000: Dawn of War – Dark Crusade – antrasis realaus laiko strategijosWarhammer 40 000: Dawn of Warpapildymas, kurį 2006 m. spalio 9 d. išleido „THQ“.[1] Papildyme buvo pridėtos dvi naujos rasės – Tau imperija ir Nekronai. Įskaitant Imperijos gvardijos rasę iš ankstesnio „Winter Assault“ papildymo, papildyme yra iš viso 7 rasės.[2]

Priešingai negu papildymas „Winter Assault“, „Dark Crusade“ yra savarankiškas žaidimas ir jam yra nereikalingos ankstesnės „Dawn of War“ ir „Winter Assault“ dalys, žaidėjas gali žaisti su 7 frakcijomis vieno žaidėjo arba kampanijos režimus.[3]

Lygiagrečiai kartu su „Dark Crusade“ žaidimu, „THQ“ taip pat išleido trijų žaidimų – „Dawn of War“, „Winter Assault“ ir „Dark Crusade“ rinkinį, kurį pavadino „Dawn of War Anthology“.

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kaip ir ankstesnėse „Dawn of War“ dalyse, „Dark Crusade“ papildyme yra akcentuojamas konfliktas – norint gauti daugiau resursų reikia už juos kovoti.[4] Kiekvienas žaidėjas pradeda žaidimą su savo baze ir laimi įvykdydamas misijos tikslus.

Kariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Karių skaičius, kurį žaidėjas gali vienu metu turėti yra nustatomas atskirais populiacijos ir transporto priemonių limitais (squad caps). Limitai gali būti keičiami skirtingais būdais kiekvienai rasei. Dauguma karių gali kovoti artimosios arba tolimosios kovos būdais. Kariniai vienetai dažnai yra specializuojami naudojantys geriau vieną kovos būdą. Kiekvienas karys turi savo poziciją, kurios nusako, kaip jie elgiasi su priešais. Yra šeši karių tipai: vadai, pėstininkai, sunkieji pėstininkai, demonai, transporto priemonės ir Titanai.

Vadai yra herojiniai vienetai ir paprastai gali būti kviečiami po vieną, jeigu jie žūva, juos galima kviesti iš naujo. Pėstininkai yra paprastieji arba sunkieji. Transporto priemonės yra sunkioji ginkluotė ir transportas, pvz., tankai, artilerija, pajėgų vežėjai ir ėjikai. Titanai yra žaidimo pabaigos vienetas, kuriuos sukurti reikia aukščiausio technologinio lygio ir relikto. Titanai yra skirtingi kiekvienai frakcijai ir, kaip vadai, gali būti kviečiami po vieną.

Visi kariai, išskyrus titanus ir daugumą herojų, statytojų ir transporto priemonių, ateina būriais. Būriai yra pėstininkų grupės ir yra valdomos kaip vienas vienetas. Jie gali būti sustiprinti papildomai nariais, aprūpinti specialiaisiais ginklais arba jiems gali būti priskirtas herojinis karys. Kai kurie būriai turi specialius sugebėjimus, pvz., naudoti granatas, teleportaciją ir kitus.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Gamespot (2006-09-21). „Dark Crusade goes gold“. GameSpot.[neveikianti nuoroda]
  2. Greg Kasavin (2007-10-10). „Dark Crusade review“. GameSpot.[neveikianti nuoroda]
  3. Micah Seff (2006-09-21). „Dark Crusade goes gold“. IGN. Suarchyvuotas originalas 2012-07-18. Nuoroda tikrinta 2017-01-05.
  4. Joe Leibowitz (2006-11-08). „Dark Crusade review“. Suarchyvuotas originalas 2007-12-01. Nuoroda tikrinta 2017-01-05.