Virtuvės pirštinė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Virtuvės pirštinė

Virtuvės pirštinėvirtuvėje naudojama karščiui atspari pirštinė, skirta apsaugoti rankai, laikant ar išimant įkaitusius indus iš orkaitės, mikrobangų krosnelės.

Apsauginė virtuvės pirštinė gali būti gaminama ir kaip originalus virtuvės aksesuaras, savo medžiagos raštais ir spalva derantis prie virtuvės interjero, indų ar prijuostės.

Savybės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Virtuvės pirštinė yra gaminama universalaus dydžio, maždaug 18x30 cm dydžio, tinkama bet kokio dydžio rankai tiek kairiarankiams, tiek dešiniarankiams, su šonine kilpele pakabinimui. Atskiro nykščio dėka patogu suimti įkaitusią skardą ar kitą indą. Pirštinė atspari karščiui, nes jos viduje – medvilninio vatino pamušalas.

Tradicinės pirštinės gaminamos iš 100 % medvilnės ar lino/medvilnės audinių. Šiuo metu apsauginei pirštinei naudojamos ir kitos atsparios karščiui medžiagos - neoprenas, poliesteris, silikonas.

Silikoninės pirštinės atlaiko aukštą temperatūrą (230 °C), yra nelipnios, neslidžiu paviršiumi, pasižymi lankstumu - sulenkus visada atsistato į tą pačią poziciją, jų paviršius lieka nepakitęs. Lengvai valomos, galima plauti indaplovėje.

Saugumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Virtuvės pirštinės pagal paskirtį turėtų būti naudojamos tik trumpą laiką, būdamos sausos. Pirštinės neturėtų liestis su kaitinimo elementais, dujų liepsna ar kitais panašiais aukštos temperatūros šaltiniais. Medžiaginių pirštinių audinys neapsaugo nuo karštų skysčių.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]