Vikipedijos aptarimas:Terminai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Manau šitoks straipsnis reikalingas naujokams, nesuprantantiems senbuvių šnektos. Surašiau dabar į galvą šovusius dalykus, tad jei žinot daugiau, prašom papildyti. extate 22:50, 7 Gegužės 2006 (EEST)

Nesiryžtu papildyti, nes nežinau kiek kiti vartoja tokius sutrumpinimus: "cleanup" - straipsnis nesutvarkytas, uždėta {{cleanup}} žymė; "copyvio" - autorinių teisių pažeidimas; "NPOV" - klausimai susiję su neutralumu; "POV" - šališka nuomonė, nepagrįsta nuomonė; "stub" - straipsnis nepabaigtas; "cleaned" - straipsnis buvo pažymėtas kaip netvarkingas, bet dabar sutvarkytas; "kat" - pridėta kategorija; "unstub" - užbaigtas anksčiau buvęs nebaigtas straipsnis; "delete" - straipsnis trintinas nes neatitinka vikipedijos kriterijų.Dirgela 07:43, 8 Gegužės 2006 (EEST)
Reiktų dar dėti būtinai "RV", "revert" reikšmes. knutux 09:26, 8 Gegužės 2006 (EEST)

Rašykite tiesiai į Wikipedia:Terminai, nors jūs naudojate juos tik vieni patys. Kuo daugiau bus žodžių, tuo kiti galės lengviau "išsiversti" ką jūs rašot. extate 13:32, 8 Gegužės 2006 (EEST)

Reikia susitarti. Ar terminus ir santrumpa reikia dėti vienoje vietoje (pvz.: interwiki, iw - tai...), ar atskirai (pvz.: interwiki - tai...; iw - santruma iš...). Tokie žodžiai kaip rdr, redir, redirect turi panašią pradžią, tad jie neišvengiamai turėtų abėcėliniame saraše eiti greta, o img, pav yra visiškai nepanašūs, nors reikšmė ta pati. extate 17:57, 10 Gegužės 2006 (EEST)
Man atrodo geriau rikiuoti pagal prasmę.Dirgela 20:53, 10 Gegužės 2006 (EEST)
Bet čia dažniau lankysis nežinantis prasmės, o tik žodį, tad jam neabėcėlinė tvarka kels keblumų. Reikia labiau atsižvelgti į juos. extate 20:58, 10 Gegužės 2006 (EEST)