Vikipedijos aptarimas:Naudotojo puslapis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Balsavimas baigtas. Taisyklės priimtos.

Prašau balsuoti dėl šių taisyklių skelbimo oficialiomis pagal Vikipedija:Taisyklių ir tvarkų priėmimas. Balsavimas trunka dvi savaites. Balsavimo metu pasiūlytas taisyklių tekstas neturi būti keičiamas

[redaguoti vikitekstą]

Prieš[redaguoti vikitekstą]

  • Visa pradinė dalis turėtų būti prie pagalbos puslapių, o taisyklėmis tapti žemiau esančios taisyklės, aprašančios dalyvių puslapių naudojimą. Nepainiokime šitų dalykų.--Dirgela 19:50, 25 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Komentarai[redaguoti vikitekstą]

Jei nieks neprieštarauja, tą dalį kuri nėra taisyklės, iškeliu kur nors į pagalbos puslapius. Tikiuos dėl to nereiks pradėti balsavimo iš naujo. --Nomad 10:36, 9 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]

Dar nebaigtas, bet jau galite prisidėti pasiūlymais ir pastabomis. Didžioji teksto dalis yra versta iš angliškos vikipedijos, nes man asmeniškai ji atrodo labai tinkama.

Pagrindiniai pakeitimai lyginant su anksčiau galiojusiomis pusiau nerašytomis taisyklėmis:

  1. Naudotojų asmeniniuose puslapiuose bus draudžiama naudoti paveikslėlius Fairuse sąlygomis.
  2. De jure bus leidžiama trinti aptarimus, nors ir smarkiai nerekomenduojama.

Taip pat, jau vien šių taisyklių egzistavimas rodo kad nebeliks anksčiau skydeliuose propaguotos neteisingos „Puslapis priklauso man todėl darau jame ką noriu“ idėjos.

Kviečiu visus pasisakyti dėl pačių taisyklių, formuluočių, stiliaus ir t.t. --Nomad 14:28, 2007 Birželio 28 (EEST)

Kaip matau, vėl nesiruošiama balsuoti, o tiesiog "primesti" kažkokias taisykles, kad suinteresuoti administratoriai galėjų savivaliauti jau ir naudotojų puslapiuose... Hugo.arg 10:42, 2007 Birželio 29 (EEST)
O galima paklausti iš kurio žodžio tai matosi? Juk neparašyta, kad taisyklės įsigalioja tik jas parašius, o vyksta diskusija, vėliau bus balsavimas, kaip ir apsibrėžta taisyklių priėmimo tvarkoje? knutux 11:28, 2007 Birželio 29 (EEST)
Taisyklės priiminėjamos tam, kad administratoriai galėtų savivaliauti - originali mintis. Mano nuomone, taisyklės ir savivaliavimas yra priešingi dalykai. --Nomad 12:04, 2007 Birželio 29 (EEST)
Tai taisyklės priimtos, ar ne? Dabar pateikta kaip galiojančios, bet kur priimta tai nematau... * Hugo ¿díme? 19:59, 2007 lapkričio 23 (EET)
Prieštaraujančių taisyklėms nematau, vadinasi, priimta. Pasiūlymo statusas kabo kol kas tik todėl, kad Dirgela siūlo skaidyti į du (pagalbą ir taisykles). --Nomad 21:28, 2007 lapkričio 23 (EET)

Redaguotinos vietos[redaguoti vikitekstą]

Mano nuomone, dvi dar labai silpnos vietos yra draudimas kurtis asmenines nuotraukų galerijas/rašinėlius bei draudimas dėti tai, kas galėtų papiktinti kitus žmones. Ir čia ir čia iš esmės reikia tiesiog naudoti sveiką nuovoką. Kelios nuotraukos yra OK, svarbu kad asm. puslapis nebūtų pradėtas naudoti vietoje fotki.com ar webshots.com. Panašiai ir su papiktinimais - galbūt skydelis "Aš esu katalikas" piktina musulmonus, bet niekam tai nerūpi. Tačiau joks rimtesnis gore ar pornografija neturėtų būti toleruojama.

Dar viena vieta kur reikia nuovokos yra apie kurstymus. Nieko tokio, jei kažkas įsidės Hitlerio citatą apie žydus be intencijos kažką įžeisti, galbūt tik todėl, kad renka Hitlerio citatas ar šiaip nori parodyti kaip jis mąstė. Kita yra, jei puslapis bus nukabinėtas svastikomis ir nacistiniais plakatais su Gebelso citatomis ir raginimais naikinti žydus :)

Kas galite, padėkite šias vietas atitinkamai suformuluoti, kad visiems būtų aišku kas norėta pasakyti.

--Nomad 14:46, 2007 Birželio 28 (EEST)

Pradžioje yra viki funkcionalumo aprašymas, manau prie taisyklių jis netinka ir turėtų būti Help vardų srityje. Beje ir toliau reikėtų griežčiau atskirti taisykles nuorekomendacijų ir kitokių pastebėjimų, nes taisyklės turi būti labai konkrečios ir aiškios, kad būtų galima įvertinti vienareikšmiškai - laikomasi jų ar ne.--Dirgela 22:11, 2007 Birželio 28 (EEST)

Mano nuomone skirsyti neverta, kadagi gausi dubliavimasis. Geriau kad žmogus atėjęs rastų viską vienoj vietoj - kaip tą puslapį kurti ir ką jame rašyti. O taisyklės ir taip aiškiai išskirtos, tikrai nereikia kito puslapio. * Hugo ¿díme? 22:08, 2007 lapkričio 23 (EET)

Šis reikalavimas visai neaiškus, koks jo tikslas? „Naudotojų asmeniniuose puslapiuose bus draudžiama naudoti paveikslėlius Fairuse sąlygomis.“ Sutinku, kad negalima naudoti Naudotojo psl. kaip galerijos, tačiau nemažai vartotojo šablonų turi Fairuse paveikslėlius, todėl esu kategoriškai prieš šį teiginį-taisyklę. --Atlantas 22:35, 2007 Birželio 28 (EEST)

Tolimesnė diskusija perkelta į Wikipedia aptarimas:Fairuse, prašome pasisakyti ten.

Diskusijos objektas


Šis naudotojas pasisako prieš komunizmą


Prašau kurti šablonus apie tai ką mėgstate, o ne prieš ką pasisakote, kad nekurstyti nereikalingų konfliktų tarp Vikipedijos dalyvių.--Dirgela 23:23, 2008 kovo 22 (EET)

Man tai neatrodo, kad čia kažkoks blogis. Tiesiog išreiškiamas priešiškumas kažkokiai politinei santvarkai ir viskas. Gi nerašo, šaudykim komunistus :) * Hugo ¿díme? 23:41, 2008 kovo 22 (EET)
Gal tikrų performulavimas vietoje „prieš“ į „nepritaria“, nors tiesa sakant aš ir nematau didelio blogio :). Išsakoma pozicija ir tiek. --Atlantas 23:53, 2008 kovo 22 (EET)

Dirgela, tai tik paprastas skydelis. Apskritai turbūt jūs (Dirgela) nusiteikę prieš skydelius, bet jie nėra blogas dalykas. Angliškoj vikipedijoj jų n kartų daugiau. O jei šabloną paredaguočiau: „Šis naudotojas - antikomunistas“, ar būtų geriau? Juk prasmė ta pati. --Viskonsas 00:01, 2008 kovo 23 (EET)

Va enwiki plačiai naudojamas: This user is highly against communism. Ir nieks dėl to nesusimušė. Kadangi Dirgela jokių rimtų trynimo argumentų nepateikia, siūlau grąžinti šį šabloną. * Hugo ¿díme? 00:01, 2008 kovo 23 (EET)
Skydelis neskatino smurto (kaip minėjo Hugo) ir pan., o tiesiog išsako vartotojo požiūrį į komunizmo sistemą. Todėl vis dėlto atstatau, kadangi dauguma pasisakė už grąžinimą.--Atlantas 13:36, 2008 kovo 23 (EET)
O tai būtinai reikia rodyti savo prešiškumą kam nors? Kažkada apie tai buvo pakankamai ilga diskusija - "Pasisako prieš katalikus" ir pan., bet tas negatyvumas matyt taip smagus Vikipedijos dalyviams, kad kitaip negalima. Na ką gi, iliustracijai teks pasidaryti keletą skydelių ir man "Naudotojas mano, kad Kėdainiai yra beviltiškas miestas" "Naudotojas mano, kad tarp katalikų kunigų ir mišių patarnautojų klesti pedofilija" "Naudotojas prieš idiotiškus skydelius Vikipedijoje".--Dirgela 07:21, 2008 kovo 26 (EET)
Dirgėla, mažiau kritikos šiuo atveju, nes ne man vienam nesuprantami kitokie, labiau įžeidžiančio turinio skydeliai, religiją tapatinant su pedofilija, jei aš prieš ką nors pasisakau, galima tai ir pasakyt, bet logikos ribose --Xportas 23:28, 2008 kovo 26 (EET)
Aš siūlau atsisakyti negatyvių skydelių, kitaip galėsim be galo ginčytis dėl kiekvieno skydelio - ar "labai" jis įžeidžiantis, ar tik "truputį". Manau, kad savo pažiūras, jei to labai norisi galima išsakyti ir pozityviai, pvz., jei naudotojas pasidarytų skydelį, kad "jam patinka liberalizmas" būtų aišku, kad jis nelabai mėgsta komunizmo. Ar to neužtenka? Ar būtinai savo neapykantas reikšti, ar tai stiprina vikipedijos bendruomenę?--Dirgela 23:48, 2008 kovo 26 (EET)

Prašau nedaryti cirkų. Šis skydelis nieko neniekina, nekelia smurto ar pasipiktinimo. Dirgela gi tyčia užsidėjo niekinamą ir pasipiktinimą keliantį skydelį. Aš tai suprantu kaip konfliktų provokavimą ir smerkiu tokį elgesį. * Hugo ¿díme? 23:35, 2008 kovo 26 (EET)

Aš tai kaip cirką vertinu antikomunistinį skydelį ir jį ištryniau, bet jeigu bendruomenė mano, kad tai tinkama, tai kodėl gi negalėčiau įsidėti tokio skydelio kuris man norisi? Beje kaip jums skydelis "Naudotojas pasisako prieš žydų-masonų sąmokslą"? --Dirgela 23:48, 2008 kovo 26 (EET)

Bet tu tyčia maišai 2 skirtingus dalykus: konkrečias ideologijas ar pvz. religijas ir savo prikurtas fantazijas, dar paremtas įžeidinėjimais. Išviso tokį paties elgesį galima laikyti trolinimu, nes ši dikusija tik tuščias bendruomenės kiršinimas ir laiko gaišinimas. Kažkodėl angliškoj vikipedijoj su skydeliais puikiai susitvarkoma, o vat čia reik kažkokius erzelius kelt. * Hugo ¿díme? 23:56, 2008 kovo 26 (EET)

Na, galima priimti „vokišką sprendimą“ - visus tokius skydelius (išskyrus „Babel“, kurie nurodo, kurias kalbas moka naudotojas) kelti iš šablonų vardų srities į naudotojų vardų sritį kaip subpuslapius. Gal po tokio kompromiso šiame „fronte“ bus galima paskelbti apie „ugnies nutraukimą“? --Martynas Patasius 00:10, 2008 kovo 27 (EET)
Manau, kad tai būtų visai tinkamas variantas, bet nežinau ar tai patiks "antikomunistinio" šablono naudotojams - juk čia kaip tik norisi vos ne ant kaktos savo pažiūras ir neapykantas užsirašyti. Subpuslapyje galėtų būti naudojamas ir {{userbox}} šablonas, tiesiog naudotojo socialinės, politinės religinės pažiūros nebūtų rodomos naudotojo puslapyje tiesiogiai, tada gal ir noras kurtis visokius abejotinus šablonus praeitų.--Dirgela 07:14, 2008 kovo 27 (EET)
Na, gal nelabai aiškiai surašiau... „Vokiškas sprendimas“ (aprašytas en:Wikipedia:Userbox migration, naudojimo pavyzdžiai - de:Benutzer:Vorlage/Beispiele) - kai patys šablonai keliami iš šablonų vardų srities į naudotojų vardų sritį, bet naudotojų puslapiuose naudojami lygiai kaip anksčiau (tik, tarkim, „{{User antikomunistas}}“ keičiamas į kokį nors „{{Naudotojas:Kažkuris naudotojas/User antikomunistas“). --Martynas Patasius 03:00, 2008 kovo 28 (EET)

Iš esmės, tai tas šablonas tik dėl patogumo. Juk galima kurti su {{userbox}} pagalba, arba kaip minėta keliant į subpuslapius. O dėl skydelių ir neapykantos kurstymo tai labai aiškiai rašoma Wikipedia:Naudotojo puslapis (Griežtai draudžiama kurstyti tautinę, rasinę ir kitokią neapykantą, taip pat draudžiama kurstyti nesantaiką vikipedijoje nepagarbiai atsiliepiant apie kitus naudotojus ar naudotojų grupes.). Belieka tik juo vadovautis. * Hugo ¿díme? 00:14, 2008 kovo 27 (EET)

O man atrodo štai taip:

  • Užsidėdamas skydelį "antikomunistas" (ar bet kurį panašų), žmogus gera valia pasisako, kokiais klausimais jis gali būti neobjektyvus. Taigi tokie skydeliai duoda labai vertingos informacijos.
  • Kuo daugiau cenzūros, tuo daugiau nervingumo.
  • Idėjinė konfrontacija gali virsti konsruktyviu varžymusi, kada vikipedistai, tarp kurių atsirado įtampa, desperatiškai naršo googl'ą ieškodami informacijos, pagrindžiančios jų siūlomus variantus. Vadinasi, konfrontacija - gerai.

Žodžiu, gyvybę ir laisvę kurstantiems, polemiškiems skydeliams. --IP88.223.61.58 03:31, 2008 kovo 28 (EET)

„prieš komunizmą“ ir „prieš žydomasonų sąmokslą“ yra labai skirtingi dalykai. Komunizmo ideologija išties egzistuoja, ir ji gali patikti arba nepatikti. Žydomasonų sąmokslas yra fantazija ir kartu užvažiavimas ant tautos. Kita vertus, vieningų taisyklių čia nepritaikysi. Ateiviai iš kosmoso irgi išmįslas daugiau ar mažiau, bet turbūt niekas neprieštarautų skydeliui „šis naudotojas pasisako prieš ateivių iš Kentauro Alfos invaziją į jo daržą“, nes akivaizdu, kad čia ironija ar šiaip juokeliai. Use common sense... --Nomad 11:54, 2008 gegužės 28 (EEST)

p.s. nepriveskite prie absurdo. --Nomad 11:56, 2008 gegužės 28 (EEST)
p.p.s. aš irgi pritariu Martyno pasiūlymui, pats jau seniai skydelius darau savo vardo srity. --Nomad 11:59, 2008 gegužės 28 (EEST)

Kažkaip esmės žiūriu vis tiek neina paaiškinti, matyt ir neis, nes labai jau tų skydelių norisi - čia kaip mažam vaikui bandyti išaiškinti, kad ledai skaudant gerklei negerai.--Dirgela 06:52, 2008 birželio 5 (EEST)

O gal neina ir neis paaiškinti, nes paprasčiausiai klysti? --Nomad 07:19, 2008 birželio 5 (EEST)

Naudotojas vs. Naudotoja (angl. tik User)[redaguoti vikitekstą]

Ką darysim? Mano požiūriu, negražu diskriminuoti, o kaip yra su techninėmis MediaWiki sąlygomis? Siggis 20:57, 2008 birželio 13 (EEST)

Pačio namespace pakeisti negalima, nes turi būti vienareikšmis, tačiau norint savo puslapyje kad rodytusi kitaip, galima padaryti šablonų pagalba. * Hugo ¿díme? 21:00, 2008 birželio 13 (EEST)
Siūlau tai aprašyti tiksliau pačiame Wikipedia:Naudotojo puslapis:straipsnyje ir galbūt Welcome šablone. Siggis 21:04, 2008 birželio 13 (EEST)
Pritariu. --Mea 21:07, 2008 birželio 13 (EEST)

Aš siūlau, kad būtų galima dėti babelius naudotojams iš kitų wiki, kad būtų aišku, kuria kalba su jais būtų galima bendrauti (nu. pvz. pasirašo koks nors malagasis ir neparašo, kad moka, pvz. prancūziškai, padaro kokią nesamonę ir užsidirba, pvz. perspėjimą, o malagasiškai niekas nemoka), todėl siūlau, kad jų gimtos kalbos puslapyje esantį babelį (dažniausiai panašiais atvejais jis būna) būtų galima perketi į lt wiki, taip pat įdėti {{User lt-0}}.--Spaideris apt. 19:31, 2008 spalio 30 (EET)

Stiliaus klaidos[redaguoti vikitekstą]

Siūlau leisti naudotojų puslapiuose taisyti stiliaus klaidas (pvz. tokius žodžius: davai, biški ir pan.)--Spaideris apt. 21:11, 2008 spalio 30 (EET)

Reikėtų naudotojams leisti rašyti taip, kaip jie nori. Žinoma, naudotojo puslapyje negali būti įžeidinėjimų ir pan. --Homo 21:14, 2008 spalio 30 (EET)

Kažkada kažkas yra pasakęs: „Kad ir kaip norėčiau juos valdyti...“. Taigi pritariu Homo. --Kellogg257 21:26, 2008 spalio 30 (EET)

Aš irgi kategoriškai prieš. --Nomad 12:33, 2008 spalio 31 (EET)

Ir aš. --Mea 12:43, 2008 spalio 31 (EET)

Ko dar reik, kad iš pasiūlymo taptų normaliomis vikipedijos taisyklėmis? Balsavimo? --Nomad 13:07, 24 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Na manau, kad jei papildytume, kad „Jei kuriate kokį nors puslapį, bet jo negalite iš karto sutvarkyti pagal Vikipedijos reikalavimus, tuomet galite naudoti subpuslapius, pavyzdžiui Naudotojas:Pavyzdys/Smėlio dėžė arba Specialus:Mypage/Smėlio dėžė, kurį galite panaudoti kuriamojo puslapio juodraščiu.“ ar kažką pan., tai kaip ir nieko netrūktų ir būtų galima skelbti balsavimą. --Vpovilaitis apt. 13:57, 24 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]
Gera idėja. Pridėjau. --Nomad 10:10, 25 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]
Pradžia čia visai netinka, ji turėtų būti prie pagalbos puslapių, o čia aprašytos taisyklės. Negi kaip nors pasikeitus wiki funkcionalumui reikės perbalsuoti šitas taisykles?--Dirgela 19:48, 25 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Siūlomas taisyklių pakeitimas[redaguoti vikitekstą]

Kadangi pasitaiko, kad naudotojų subpuslapiai naudojami sąrašams ir pan. talpinti, siūlau kiek sugriežtinti tvarką, papildant taisykles: „Išskyrus juodraščius ar rašinius, naudotojų subpuslapiai nėra skirti talpinti kokiai nors su naudotoju niekaip nesusijusiai medžiagai, pvz., įvairiems sąrašams, straipsniams ir pan.“ --Homo ergaster (aptarimas) 17:23, 9 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Nesutikčiau - subpuslapiai gerai sudėlioti kokiai, su Vikipedija susijusiai sisteminei informacijai, nuorodoms (pvz., User:hugo.arg/Nuorodos), bėda tik, kai nejaučiama saiko ir subpuslapiuose sukuriama kone paralelinė enciklopedija. Hugo.arg (aptarimas) 19:19, 9 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Na, tokių puslapių kaip User:hugo.arg/Nuorodos taip griežtai nevertinčiau, galima jį laikyti savotišku juodraščiu, „darbo stalu“ ar pan. Be to, pagal jau esamą reglamentavimą „Taip pat dažnas šio puslapio panaudojimas yra susijęs su Jūsų veikla Vikipedijoje. Tam galima įdėti projektus, prie kurių dirbate Vikipedijoje, planuojamų atlikti darbų sąrašą, atliktų darbų sąrašus bei sąrašą darbų, kuriais užsiimate šiuo metu. Galima susidėti naudingas išorines nuorodas, nuorodas į mėgstamiausius Vikipedijos straipsnius, patinkančius paveikslėlius“. Tas pats tinka ir subpuslapiams. --Homo ergaster (aptarimas) 19:23, 9 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Šiuo atveju naudotojas CD irgi, negalim sakyti, kad sudėjęs į savo subpuslapius su Vikipedija nesusijusią informaciją - esmė, kiek ir kaip tas pateikta. Nežinau, ar čia tam reikia ir įmanoma sugalvoti kokią taisyklę - labiau saiko reikalas. Hugo.arg (aptarimas) 19:37, 9 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Taip, negalima sakyti, kad nesusiję, bet bėda ta, kad subpuslapiuose jau nebe ruošiniai, pagalbinė medžiaga, o puslapiai, atrodantys kaip Vikipedijos straipsniai ar sąrašai. Tarkim, en wiki yra en:Wikipedia:User_pages#User_pages_that_look_like_articles. --Homo ergaster (aptarimas) 19:57, 9 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Na, jeigu kažkurie mano subpuslapiai atrodo kaip straipsniai, galima juos pernešti į Sąrašų sritį. Iki šiol dėlioju informaciją subpuslapiuose, kad nereikėtų įrodinėti informacijos svarbos – taip paprasčiau. CD (aptarimas) 21:26, 9 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Kai kas gal ir tiktų (reikėtų atidžiau peržvelgti), bet daug kas tiesiog neįsipaišo į enciklopedijos formatą (pvz., Naudotojas:CD/1758). Beje, tų subpuslapių niekas iš eilinių skaitytojų kaip ir nemato, jie paieškos sistemų neindeksuojami. Homo ergaster (aptarimas) 18:39, 10 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Nesigilindamas į praktinio šių taisyklių pritaikymo detales, siūlymui iš esmės pritarčiau. --Obivan Kenobi (aptarimas) 20:23, 10 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Praktinį pritaikymą įsivaizduoju taip: iškeliame turinį už Vikipedijos ribų ir tuomet subpuslapius ištriname. --Homo ergaster (aptarimas) 13:04, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Beje, o ką reiškia „iškeliame turinį už Vikipedijos ribų“? CD (aptarimas) 07:55, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Na, į kokį atskirą viki projektėlį, pvz., į kokį https://miraheze.org/. Homo ergaster (aptarimas) 09:54, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Tai paprastai sakant – viską ištrinti? Ar čia tikrai taip sąžininga – naudotojas kuria savo subpuslapius, o tada viskas išmetama šiukšlių dėžėn? Man tai čia kaip koks gaujos susidorojimas... Atsiprašau už tokį palyginimą, bet man tai primena kai ką Rytuose, kur cenzūruojamas turinys ir nuteisiama net už atvirų šaltinių panaudojimą. Skamba drakoniškai... CD (aptarimas) 10:41, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Tai niekas gi nedingtų, tik perkeltume į kitą platformą tuo pačiu MediaWiki pagrindu (procesą galima nesunkiai automatizuoti). Be to, kaip jau minėjau, čia kažko ypatingo, ko kitose wiki nėra, nesiūlau (žr. en:Wikipedia:User_pages#What_may_I_not_have_in_my_user_pages?). Ir dabar taisyklėse parašyta, kad „Naudotojo šiuo atveju reiškia susietas su naudotoju, o ne priklausantis naudotojui.“ Homo ergaster (aptarimas) 10:44, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Kas galima ir ko ne[redaguoti vikitekstą]

en:Wikipedia:User_pages#What_may_I_have_in_my_user_pages? prie leidžiamų veiklų be kita ko yra:

  • Notes related to your Wikipedia work and activities:
    • Current or planned articles, topic areas... - Pas mane yra dalykinės sritys istorinėje perspektyvoje.
  • Work in progress or material that you may come back to in future:
    • Aš panaudoju atitinkamus šaltinius ir informaciją kai jų prireikia ateityje.
  • Useful links, tools, and scripts
    • Naudingos nuorodos yra tiesiog sugrupuotos ir esant reikalui panaudojamos.
  • Matters that are long enough, or active enough, to allocate them a page of their own
    • Informacija yra leistina kaip ilga, yra ir aktyviai naudojama konkretiems atvejams įprastiniuose straipsniuose.

Mano nuomone, tinkamumo kriterijai pakankami. Prie netinkamų yra 5 priežasčių kategorijos, iš kurių nė viena iš esmės netaikytina - pas mane turinys ne apie meškiukus ar peržiūrėtus filmus, o apie dalykinę, faktinę, istorinę medžiagą, susijusią su objektais, aprašomais Vikipedijoje. CD (aptarimas) 13:01, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Siūloma pakeisti šias taisykles, papildant jas sakiniu: „Išskyrus juodraščius ar rašinius, naudotojų subpuslapiai nėra skirti talpinti kokiai nors su naudotoju niekaip nesusijusiai medžiagai, pvz., įvairiems sąrašams, straipsniams ir pan.“ Procedūra vyksta pagal Vikipedija:Taisyklių ir tvarkų priėmimas, balsavimas trunka dvi savaites. --Homo ergaster (aptarimas) 13:04, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

[redaguoti vikitekstą]

  1. --Homo ergaster (aptarimas) 13:04, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
  2. --Italas (aptarimas) 13:20, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
  3. --Obivan Kenobi (aptarimas) 00:06, 25 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
  4. Ir aš kadaise su sena paskyra esu prisirašęs nesąmonių, tai gal reiktų...--Vaidila (aptarimas) 08:02, 25 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
  5. --Nestea (aptarimas) 20:02, 25 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Prieš[redaguoti vikitekstą]

  1. Esu prieš, nes diskusijoje nėra pakankamai dalykiškų argumentų. Kam tie sąrašai trukdo? Kodėl? CD (aptarimas) 14:03, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
  2. Taisyklė nėra aiškiai apibrėžta, be to, kuriama tik dėl vienetinio atvejo, kurį būtų galima išspręsti tariantis su susijusiu naudotoju. Hugo.arg (aptarimas) 14:52, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Komentarai[redaguoti vikitekstą]

Ne, čia būtų kaip juodraštis. Keitimas pirmiausia siūlomas tam, kad nebūtų kuriama šešėlinė enciklopedija naudotojų vardų srityje. Atvejų, be abejo, pasitaiko ir daugiau. --Homo ergaster (aptarimas) 14:09, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Dar galima prisiminti, kad „Vikipedija nėra statistikos suvestinė. Dideli struktūrizuotų duomenų kiekiai pateikiami telefonų knygose, tam tikros srities žinynuose, tam naudojama bibliografija, atskiros duomenų bazės.“ (Pagalba:Kas nėra Vikipedija). --Homo ergaster (aptarimas) 14:11, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Na, kiek aš suprantu, tai Vikipedijos naudotojų puslapiuose yra ribojama asmeninio pobūdžio, subjektyvi, nedalykinė, įžeidžianti informacija, bet ne objektyvių duomenų susidėliojimas, juolab padedantis kuriant ir taisant straipsnius, sužiūrint šaltinius ir pan. Man tai yra normali pagalbinė priemonė, ypač cituojant šaltinius. Dideli struktūrizuotų duomenų kiekiai ir taip yra Vikipedijoje – tuo ji ir stipri. Gi naudotojų puslapiai nėra indeksuojami, tai ir neturėtų kliūti. Ką darysime su tais naudotojų subpuslapiais, kur yra naujienos iš kitų šaltinių ar šiaip kokia unikali netipiška informacija – irgi bandysime ieškoti naujos taisyklės, kuri tai apribotų? CD (aptarimas) 15:44, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Tai čia būtent ir yra interpretacijos klausimas. Galima vertinti ir vienaip, ir kitaip, nuomonių išsakyta įvairių, dėl to sprendžiame civilizuotai – balsavimu. Į vienetinius netipinius atvejus asmeniškai drakoniškai nežiūrėčiau. Homo ergaster (aptarimas) 16:39, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Prisiminiau anekdotą. Bėga zuikis kiek tik gali. Vilkas stabdo ir klausia: "Žvairy, kur taip bėgi?" Kiškis jam sako: "Girdėjau, kad kupranugarius kastruos!" Vilkas nustebęs: "O tu ką? Kupranugaris, kad bėgi?" Kiškis jam ir sako: "O kaip aš įrodysiu, kad ne kuranugaris?" /// Kadangi bobų čia nėra, tai siūlau kalbėti vyriškai. Prasidėjo kažkokia raganų medžioklė? Dabar susidaro įspūdis, kad balsavimu norima pritempti kažkieno nuomonę iki standarto. Prabalsuoti nežinia už ką, o paskui paleisti drakonus... Kaip suprantu, vandalais, troliais ir kitu wiki_musoru čia nelabai kvepia. Kaip taikinį matau Naudotojas:CD, kažkada visai netyčia į žemėlapių sąrašą patekęs buvau. Kažkieno botai kažkokius sarašus sudarinėja? Man trūksta konkretikos. Dar prisiminiau, kad vengrai mano naudotojo pusl. ištrynė, o ten tik A lygos buvo ir kelios šmotkės. Sakysime, kad turiu subpuslapį Aprangos ir šmotkių karalystės puslapyje praleidžiu daugiau laiko nei bet kuriame kitame wiki_pusl., nes visų kodų atmintinai prisiminti neįmanoma. Be jo iš viso dirbti neglėčiau. O kažkas atsikels ne ta koja, ims inkšti, pirštu rodyti, žiūrėkit, visi matėt? Pas Makenzį visokie adidas`ai, Puma, Nike.., gal ten kokia užslėpta reklama? Dawaj, drakoninkim. Kol kas matau didelį norą daryti balsavimą, bet nematau taikinių. Čia tas pats, kas išreikšti norą kariauti, tik nepasakoma su kuo. Balabolų pasakos. Naudotojas:Homo ergaster, mano adresu yra koks Puntukas? Nesinori būti mulkiu, kuris balsuos, o paskui kažko nerasiu, o bus atsakyta, kad tokios taisyklės. Ir kad pats balsavau taip ar anaip. Aš neturiu kada landžioti po svetimus daržus, nežinau, kokio gėrio ten kiti prikaupę. Dabar man įdomu, kiek visas kipišas mane asmeniškai liečia. -- Makenzis (aptarimas) 23:01, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Ne, čia juodraščiai ir pan., tai neliečia. Balsuojama dėl to, kad naudotojo subpuslapiuose nebūtų galima talpinti, visų pirma, iš esmės enciklopedinių straipsnių ir sąrašų. Šiaip naudingoms nuorodoms ir ruošiniams tas negalioja. Tarkim, surašyti mėgstami filmai. Jie su naudotoju susiję, tai taisyklė tokiu atveju negalioja. Homo ergaster (aptarimas) 23:25, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Juodraščiu dar neteko naudotis (per tiek metų). O į kitų black-listus nesidairau. Kas čia pas mumis špargalkių karaliai? Esu vizualikas, o kol kas nematau Wriedno pvz., kas pakurstė tokias aistras, sakyčiau, dėl nieko. Makenzis (aptarimas) 23:54, 24 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Šefe, reikia dirbti su kiškiais, zuikiais ir priblūdnomis avelėmis. Naudotojas:MHz`as naudotojo puslapį nuolat naudpja miško ruošai ir kitiems darbams. Rašo straipsnius savo naudotojo pusl. vėliau perkialia, trina. Ne pirmokas, ale vat, jam reiktų paaiškinti, kam skirtas naudotojo pusl., o kam juodraštis. gal rekomenduoti smėliuko dėžę. Sandbox for a play. -- Makenzis (aptarimas) 00:00, 25 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Na, kažkokių didelių aistrų čia nematau. Reikalas tas, kad prikurta šimtai subpuslapių (pvz., Naudotojas:CD/1920) ir, kaip aš (ir ne tik aš) suprantu, subpuslapių erdve naudojamasi ne pagal paskirtį. Kažko, ko nėra kitose wiki, nesiūlau. Tarkim, en wiki parašyta taip: „Userspace is not a free web host and should not be used to indefinitely host pages that look like articles, old revisions, or deleted content, or your preferred version of disputed content“ (en:Wikipedia:User_pages). Homo ergaster (aptarimas) 09:45, 25 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]
Tuos anno 1920 esu matęs. Atrodo keistokai. Realiai, kai in vieną tokį sudėta viskas, kas anno 1920, gaunasi krūva nesąmonių. Man patinka žemėlapiai, atlasai, juos skaityti ir permanyti. /// Biurokratiją palieku kitiems. O vertintant tokius šimtus subpuslapių, realiai "peregruzas". Makenzis (aptarimas) 10:34, 25 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Tai ten bent kažkas yra - kam kurti tuščius subpuslapius Naudotojas:CD/1336 - va čia tai klausimas. Hugo.arg (aptarimas) 10:43, 25 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Kaip suprantu, tais gūdžiais 1336 m. nebuvo interneto, siautėjo maras, nebuvo net rimto karo, o tie keli nereikšmingi totorių ir maskolių išpuoliai didelės žalos Lietuvai nepadarė. Reikia labai gilintis ir žinoti, kas pamečiui nuo 1201 m. įvyko... o, pasirodo, esama ir baltų dėmių, kai niekas nevyko arba nežinoma, kas vyko. Makenzis (aptarimas) 08:05, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Kaip galima tikėtis išsamių informacijos srautų, jeigu ir 1336 m. pateikia vos keletą įrašų? CD (aptarimas) 08:46, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Aš ne tik futbolu domiuosi. Net LT_wiki esu parašęs Purgazas ir nogajų, totorių chanus. Pasirodo, jie neturėjo nei instagramo, nei feisbuko. Laukiniai žmonės. -- Makenzis (aptarimas) 12:04, 26 rugpjūčio 2023 (EEST)[atsakyti]

Sprendimas[redaguoti vikitekstą]

5 balsavus už ir 2 prieš, siūlomas taisyklių pakeitimas priimtas. --Homo ergaster (aptarimas) 13:05, 7 rugsėjo 2023 (EEST)[atsakyti]

Siūlau padiskutuoti, ką reikėtų daryti su apleistais straipsnių juodraščiais (pvz., Naudotojas:Žmuida/juodraštis). En wiki tokie po pusmečio trinami. Kita vertus, ištrynus serveriuose vietos nepadaugės, juodraščiai neideksuojami paieškos sistemų, tad skaitytojai jų nemato. --Homo ergaster (aptarimas) 12:26, 13 rugsėjo 2023 (EEST)[atsakyti]