Vikipedijos aptarimas:Administravimo taisyklės

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl puslapio statuso[redaguoti vikitekstą]

Tai dabar - ar tai - taisyklių pasiūlymas, ar galiojančios taisyklės? Kol kas neišliko nė vienas iš skydelių ([1], [2])... --Martynas Patasius 01:08, 2009 kovo 15 (EET)

Siūlau pasisakyti dėl skelbimo taisyklėmis, tada bus galima patvirtinti balsavimu.--Dirgela 20:01, 2009 liepos 25 (EEST)

Balsavimas baigtas. Taisyklės nepriimtos.

Prašau balsuoti dėl šių taisyklių skelbimo oficialiomis pagal Vikipedija:Taisyklių ir tvarkų priėmimas. Balsavimas trunka dvi savaites. Balsavimo metu pasiūlytas taisyklių tekstas neturi būti keičiamas


  1. --Dirgela 20:15, 2009 liepos 25 (EEST)

Prieš

  1. Taisyklės neišbaigtos ir netikslios. Pvz. abejotini teiginiai - Administratoriai blokuojami tik piktnaudžiavimo administratoriaus teisėmis atveju... gi admin. gali atsiblokuoti, todėl blokavimas jokios galios neturi, nėra net ko apie jį šnekėti. Kita, visiškai nepritariu Ištrinti atskiras puslapių versijas galima tik esant grubiam vandalizmui. - naudotojų puslapiai, jeigu juose yra kokios nors nepaigeidaujamos asm. informacijos ir panašiai turėtų būti leidžiami ištrinti su visom versijom. Be to, praktiškai šią taisyklę galima lengvai apeiti, ištrynus naudotojo puslapį ir vėliau sukūrus naują. Hugo.arg 00:13, 2009 rugpjūčio 8 (EEST)
  2. Tik tiek taisyklių??? Snooker..apt. 10:10, 2009 rugpjūčio 8 (EEST)
  3. Prieš. Reikia keisti minėtą tekstą dėl adminų blokavimo, dar siūlau pakeisti tekstą, aprašiau prie komentarų. --Atlantas 10:34, 2009 rugpjūčio 8 (EEST)
  4. --Homo 12:05, 2009 rugpjūčio 8 (EEST)
  5. --Vpovilaitis apt. 17:50, 2009 rugpjūčio 10 (EEST)

Komentarai

  • Taip, administratoriai gali atsiblokuoti, ir...? Tai parodo, kad administratorius užblokuoti nėra techninių galimybių, nes jis blokavimo atveju atsiblokuos, o ne kantriai iškentės blokavimo trukmę. Yra administratorių, kurie buvo blokuoti, tačiau vis dėl to buvo atsiblokavę. Taigi, šiuo atveju siūlyčiau keisti taisyklę į - "administratoriui, viršijus kompetenciją, yra pradedamas balsavimas dėl administratoriaus teisių atėmimo, ką balsavimas parodo, tas yra sprendžiama. Jei balsuoja didesnė dalis naudotojų už, tada skelbiamas galutinis verdiktas. Tada, buvęs administratorius gali būti ir užblokuotas." Tačiau gali būti ir kitaip. Jei administratorių palaiko, kad nebūtų užblokuotas, didesnė dalis, taip atsiranda neteisingumas. Šiuo atveju galutinį sprendimą turėtų priimti biuriokratai, arba stiuardai. Lietuviškoje Vikipedijoje nėra stiuardų. Nepykit, kad nuklysiu turbūt į šoną, bet šiuo atveju, atsiranda natūralus klausimas: "Ar nebūtų laikas siūlyti kandidatą į lietuvišką Vikipediją, į stiuardus?"
Dėl - "Ištrinti atskiras puslapių versijas galima tik esant grubiam vandalizmui.", aš pritariu, kad lietuviškoje Vikipedijoje, būtų taikoma ši taisyklė. --Žiedas 10:03, 2009 rugpjūčio 8 (EEST)

Stiuardai neatsovauja jokiai Vikipedijai ir nedaro jokių veiksmų be bendruomenės sprendimo, todėl šis pasiūlymas niekinis. Hugo.arg 11:43, 2009 rugpjūčio 8 (EEST)

  • Siūlyčiau keisti „Užrakinimas“ skyrelio turinį taip:
Užrakinimas/Atrakinimas

Vikipedijos puslapiai gali būti užrakinami tik šiais atvejais:

  1. Nuolat pasikartojantis vandalizmo atvejams (bent 3 vandalizmai mėnesio laikotarpyje).
  2. Šablonai gali būti rakinami prevenciškai, jei jie naudojami daugelyje puslapių arba svarbiuose puslapiuose;
  3. Kai atmetus redagavimą, jis vėl atstatomas. Tik konflikte nedalyvaujantis administratorius gali straipsnį užrakinti;
  4. Tai yra ypatingos svarbos puslapiai kaip Pagrindinis puslapis, Bendruomenės puslapis.
Puslapis turi būti atrakintas priėjus vieningą arba daugumos sutarimą balsavimu. Sprendžiant konfliktą, nepateikus naujos argumentacijos 2 savaites, sprendimą dėl puslapio atrakinimo priima administratorius, kuris padėjo spręsti konfliktą ir tiesiogiai nedalyvavo jame.
Užrakinimo funkciją draudžiama naudoti, jei nėra aukščiau išvardintų pagrindų.

--Atlantas 10:34, 2009 rugpjūčio 8 (EEST)