Vikipedija:Būk drąsus

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Tai yra Vikipedijos rašinys.
Čia pateikta vieno ar keleto naudotojų (o gal ir visos bendruomenės) nuomonė kai kuriais Vikipedijos tvarkos klausimais.

Būk drąsus yra elgesio Vikipedijoje gairė, kuri tereiškia, kad neverta baimintis kažką daryti. Jei matai klaidą straipsnyje, nerašyk į aptarimus, kad radai klaidą – verčiau ją iškart pataisyk. Pataisyti problemą dažnai užtrunka net trumpiau, nei ją aprašyti! Ir neverta bijoti, kad kažką sugadinsi: Vikipedijoje yra saugoma visa straipsnio pakeitimų istorija, ir blogiausiu atveju, atstatyti prieš tai buvusią versiją užtrunka sekundę.

Žinoma, drąsiai taisant Vikipedijos straipsnius svarbu naudotis sveika nuovoka ir prisilaikyti Vikipedijos taisyklių.

  • Jei pakeitimas buvo atmestas, greičiausiai su juo buvo kažkas negerai. Jei vėl padarysi tokį patį pakeitimą, jis tikriausiai ir vėl bus atmestas, todėl tokiu atveju geriau iš pradžių drąsiai išsiaiškinti problemą straipsnio aptarimuose. Neverta atmestų pakeitimų priimti asmeniškai, jie neturėtų atstumti nuo tolimesnės drąsios veiklos Vikipedijoje. Suklysti pasitaiko visiems, kiekvienas daugiau pakeitimų atlikęs Vikipedijos naudotojas yra padaręs atmestų pakeitimų, Vikipedija yra bendruomenės projektas, kur vienų klaidas gali pastebėti ir pataisyti kiti.
  • Jei pakeitimai yra atmetami labai dažnai, tikriausiai kažkur neteisingai supranti Vikipedijos taisykles. Atsižvelk į pastabas, nekartok klaidų, paskaityk apie reikšmingumą, patikrinamumą, gyvų asmenų biografijų taisykles ir stilių Vikipedijoje ir toliau drąsiai redaguok!
  • Jei yra abejonių, peržvelk straipsnio aptarimų puslapį. Dažnai jame galima rasti diskusijas dėl įvairių straipsnio aspektų, galbūt tau kilęs klausimas jau yra aptartas ir atsakytas.