Verslo kelionė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Verslo kelionė (angl. business travel) – dalykinė, profesinė kelionė, kurios metu siekiama verslo tikslų. Tai gali būti vizitas, mezgant naujus profesinius santykius ar vystant ir plėtojant verslo santykius. Kelionės vieta, susitikimai ir kaštai apibrėžiami bei numatomi į verslo kelionę siunčiančios įmonės. Verslo kelionės tikslas - visuma priemonių, kuriomis subjektas siekia patenkinti savo įmonės interesus mezgant, palaikant ir plėtojant santykius su verslo partneriais kitose šalyse. Veiklos galimybės verslo kelionėje – užmegzti naujų kontaktų, pristatyti įmonę kaip patrauklią verslininkams, investuotojams. Verslo kelionės metu galima verslo žvalgyba.

Organizavimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Verslo kelionės organizavimas (angl. Business Travel Management) – paslaugų kompleksas, kurį sudaro kelionės bilietai, automobilių nuoma, nakvynės vietos nuoma, susitikimo vietų nuoma, pramogos su verslo partneriais, vertėjų, teisininkų paslaugos ir pan. Įmonės verslo kelionių organizavimo tvarką numato kelionių politika.

Kelionių agentūros ir oro linijos diegia įvairias paslaugas, pritaikytas keliaujantiems būtent verslo reikalais. Oro uostai siūlo specialias sparčias registracijas, patikrinimus („check–in“) oro uostose, taškų rinkimo programos su nuolaidomis. Verslo keliones organizuojančios agentūros siūlo individualaus kelionės konsultanto (angl. travel agent) paslaugas. Konsultantas ne tik pasirūpina detalėmis iki išvykimo, bet ir keliaujančiojo reikalais kelionės metu: asistavimas, konsultacijos, patarimai, perspėjimai dėl atidėtų skrydžių ir pan. Naujausia tendencija verslo kelionių rinkoje – elektroninės rezervacijos įdiegimas (angl. Self – Booking Tools, SBTs), veikiantis pagal konkrečios įmonės apibrėžtą kelionių politiką.

Kelionių rūšys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]