Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Regionistikos katedra

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio VDU Regionistikos katedra)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

VDU Regionistikos katedra – Vytauto Didžiojo universiteto padalinys, pavaldus Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetui.

Raida[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Studijų programos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iki 2016 m. katedra dirbo su dviem pagrindiniais regionais, ir jiems buvo skirtos dvi magistrinės studijų programos. Jose dėstymas vyksta anglų kalba, todėl studijuoti gali ir užsieniečiai:

  • Šiaurės Europos regionas – čia studijuojamos Baltijos jūros šalys, ypatingą dėmesį kreipiant į tris Baltijos šalis. Baltijos regiono studijos egzistuoja nuo 1998 m., o 2015 m. programa pakeitė pavadinimą į "Skandinavijos ir Baltijos šalių studijos".
  • Rytų Azijos regionas – 2007-2016 m. čia buvo administruojama studijų programa East Asia Region Studies (koordinuojama bendrai su Azijos studijų centru), kurioje buvo studijuojamos Rytų Azijos regiono šalys (Kinija, Japonija ir Korėja). Studijų programa pradėta 2007 m. rudenį, o 2016 m. rudenį, siekiant geresnės integracijos su bakalauro programa Azijos studijų srityje, jos administracija perduota Humanitarinių mokslų fakulteto Kultūrų studijų katedrai.

Nuo 2012 m. katedra vykdo tarptautinę bakalauro programą anglų kalba „Development studies“.