Naudotojo aptarimas:Mykolas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Mykolas OK

Ryšiai su visuomene[redaguoti vikitekstą]

VP negali likti nežinoma Lietuvos visuomenei... Kažkaip reikia platinti žinias bei vikinaujienas.

Kadangi Jūsų įvadiniame puslapyje yra paskelbti kontaktiniai duomenys, galima preziumuoti, kad nesate abejingas Vikipedijos plėtrai bei jos ryšiams su visuomene :) Todėl buvo sukurtas atskiri puslapiai, kuriuose teko kažką įvardinti bei nurodyti kieno nors kontaktinius duomenis.

Kaip supratau Jūs gan gerai nusimanote apie internetą, ypač visos wikipedijos tvarką. Nuėjau į wikipediją kita kalba (jos čia neminėsiu), kurios gimtoji šalis yra laikoma nedemokratiška ir žmogaus teises varžančia. Tačiau radau toje vikipedijoje gan aštrių, politinių pasisakymų ir labai radikalaus žmonių nuomonės reiškimo, kuris nesiderina su tos x šalies politine situacija. Na manau daug maž supratote ką turiu galvoje. Tai prašau papasakoti apie vikipediją išsamiau. Kokios jos galimybės, kaip ji veikia (pvz. tarkim serveriai yra toje x šalyje), ar kokia nors x šalis galėtų cenzūruoti, ar kaip kitaip paveikti vikipediją?--Gandras 17:35, 2007 Vasario 5 (EET)

Tiesiogiai šalis negali cenzūruoti ar drausti Vikipedijos. Pvz., DR Kinijos atveju (nežinau konkrečiai apie kokia šalį eina kalba) buvo neleidžiama jungtis prie konkretaus adreso (blokas per DR Kinijos interneto tiekėjus). Nežinau kaip ten padėtis dabar, bet kiek pamenu ten bent tris kartu buvo blokuotas visai priėjimas prie WIKI, tačiau internautai vis tiek įsigudrindavo prisijungti prie Vikipedijos ir toliau rašyti straipsnius. --Atlantas 18:48, 2007 Vasario 5 (EET)

Ačiū, sužinojau kiek reikėjo. O šalį atskleisti tiek manau nekorektiška, tiek aš pats joje buvau ir itin blogo įspūdžio ji man nepaliko...--Gandras 21:29, 2007 Vasario 5 (EET)

Dėl keitimų šablone[redaguoti vikitekstą]

Šablonas:Welcome ir MediaWiki:Common.css

Visų pirma, nesupratau, kodėl pakeitei spalvą iš šešių skaitmenų kodo į trijų (spalva, tarp kitko, nebloga, nes niekaip neradau, kokią priderint lt šablonas, nes daugumoje labai prastai žiūrisi mėlyna nuorodinė spalva).

Manau, spalva buvo per ryški enciklopedijai. Sutrumpinau, kad mažiau vietos užimtų išvaizdos aprašymas. Iš viso jokių spalvų dokumentuose neturėtų būti. Bet per mažai išmanau CSS, kad tai sutvarkyčiau.

Antrą, niekas dar man neįrodė. O antra, uždėtas šriftas operoj dvigubai sumažina šriftą, negu, pvz, Firefoxe (nes man rodos Opera pagal nutylėjimą laikosi teksto sumažinimo pagal toccolors klasę (nežinau, kur paveizėį tą CSS vietą).

Reikėtų kreiptis į Vikipedijos CSS redaguojančius specialistus. Gal sukurtų reikalingus stilius, tinkamus ir Operai.

Paprasčiausiai, tai yra juokelis kurį galima įsidėti į savo vartotojo puslapį... Be to aš norėčiau paklausti, jei radau paveikslėlį interneto puslapyje, o jo teisės nėra apsaugotos, kokią turiu vartoti licenziją? (atsakymo laukiu į mano aptarimą) matasg 19:47, 2007 Balandžio 15 (EEST)

Na štai, Naudotojas:Qwarc ištrynė B2B juokelį. Vis tik čia enciklopedija, o ne jumoristinis leidinys.
Iš kur žinote, kad teisės nesaugomos. Nebūtinai turi būti parašyta, kad čia yra tokio ir tokio autoriaus kūrinys uždėtas copyrights ženkliukas. Tačiau tai nieko nereiškia. Reikia gauti leidimą naudoti paveiksliuką bet kokiems tikslams. Nėra leidimo - nėra paveikslėlio --Qwarc 19:50, 2007 Balandžio 15 (EEST)
Tačiau jei keliu pvz. logotipą tai man užtenka parašyti logo licenziją ir viskas? matasg 19:56, 2007 Balandžio 15 (EEST)
Licencijos aprašyme turėtų būti paaiškinta kam ją galima suteikti. --Mykolas OK

Wikipedia:Konfliktas[redaguoti vikitekstą]

Čia nėra tinkama vieta aptarinėti administratorių veiksmus, kurie nesudaro administravimo įgaliojimų vykdymo turinio (dėl administratorių pasisakymų, netinkamo diskutavimo, kito elgesio). Konfliktams spręsti Vikipedijoje yra skirtas atskiras puslapis, kai vienas iš konflikto narių gali būti ir administratorius. Wikipedia:Administravimo kritika

Vikipedijoje nėra sistemos, kuri būtų veiksminga spręsti ginčus. Arba ji nenaudojama. Ar ji sukurta? Jei egzistuotų veiksminga praktika, ji kalbėtų pati už save. Ar turime kokį nors tinkamą modelį?

Gal geriausia - pačių ginčų vengimas ir jų neeskalavimas? Paprastai nesutarimai kyla dėl nepagrįstų lūkesčių arba interpretacijų. Iš dalies galima teigti, kad:

  • kažkas kažko nesupranta (vadinasi, nebuvo tinkamai instruktuota, išaiškinta, pvz., naujokai nėra globojami, kad "įsivažiuotų" ir gerai suvoktų, kodėl čia mes visi atėjome)
  • jei ir supranta, tai skirtingai. Todėl turėtų būti aiškus projekto apibrėžimas (su darbo jame pavyzdžiais) + tai, kas vadinama indoktrinacija - atitinkamų nuostatų, vertybių diegimas į praktiką.

Tai, kad formaliai lyg ir viskas yra Vikipedijoje surandama (žinoma, tiems, kurie moka ieškoti, t.y. patyrusiems redaktoriams), nereiškia, kad tai ir taikoma. Pvz., dėl etiketo, kalbos normų... Pasitaiko visko, bet turbūt veiksmingiausia konfrontacijos išvengimo priemonė - sąlygų tam nesudarymas, laikantis aukštų moralės, bendravimo standartų. Iš dalies bendravimo etika Vikipedijoje apibrėžta, bet, nuostatų nėra laikomasi.

Vidinės savidrausmės trūkumas - pagrindinė mūsų visų komunikacijos, renkantis bendravimo kultūros formas, spraga (todėl atsiranda epitetai, aštri bei ne pagal proporcijas "vaizdinga" kritika).

Nesuprantu, kaip čia yra [1], ar reikia šį puslapį trinti ar šiaip netyčiukas? --Mea 19:05, 2007 rugpjūčio 14 (EEST)

Matyt atsisakoma ten buvusio šablono. Išmečiau tas eilutes. --Mykolas OK 21:53, 2007 rugpjūčio 14 (EEST)

Dėkui už ordiną! Aš visada už lietuvių kalbą Vikipedijoje =] Pagonis 20:25, 2007 rugpjūčio 16 (EEST)

Tai nuo ko galima butu pradeti kurti žaidimu viki? --Samanas the Perfect 15:39, 2008 balandžio 23 (EEST)

Jei turite serverį
Paplitę ir lengvai instaliuojami Debian arba Ubuntu serveriai turi apt naudojamų programų valdymo sistemą. Juose Mediawiki instaliuojamas komanda apt-get install mediawiki root teisėmis. RedHat šeimos sistemos turi savo paketų tvarkyklę RPM, kuri veikia taip pat paprastai. Sistema pasiekiama serverio-vardas.lt/mediawiki - galima pakeisti Apache nustatymus, kad būtų kitaip. Instaliavimas baigiamas atvertus minėtą adresą.
Jei neturite serverio
Galiu projektą priglausti savo serveryje. Padaryčiau zaidimu.vikis.lt , games.vikis.lt ar pan. Rašykite mykolasok prie Gmail.


Neproporcingi blokavimai[redaguoti vikitekstą]

Sveiki, pastebėjau, kad dažnai blokuojate anonimus gana ilgam laikui – 6 ar 3 mėnesiams. Visgi ar verta už vaikišką vandalizmą bausti tokiu ilgu blokavimu[2]? Be to, IP adresas gali būti dinaminis ar bendras keliems asmenims. Žinoma, nuolatiniams vandalams sutramdyti kitokios priemonės nėra. Bet, kai blokavimo galima išvengti (t.y. kai, pvz., tepadarytas vienas nekonstruktyvus keitimas), reikėtų jo ir nenaudoti. Vis dėl to tai - kraštutinė priemonė. --Homo 22:25, 2008 gruodžio 29 (EET)

Taigi, kad tik anonimus. Jei jam ar kitam iš to paties adreso besijungiančiam kiltų noras patobulinti Vikipediją - nors ir tą pačią dieną gali prisijungti ir redaguoti. Tarp kitko, didieji interneto teikėjai suteikia pseudodinaminius adresus ir kol gali - tol IP nekeičia. Turbūt dažnesnis atvejis, kai iš to paties IP, ar net iš to paties kompiuterio jungiasi keli asmenys. Dėl to 6 mėnesiai gal ir per daug. --Mykolas OK

Updating the logo for this wiki[redaguoti vikitekstą]

New logo

Hello! As part of the update of Wikipedias logos to the new (2010) 3D puzzle globe version, we have noticed that your wiki's current logo is missing, outdated or with wrong translation. We are trying to help Wikipedias get a locally-adapted correct logo, by taking the technical difficulties on us, and in about a week from now we'll be replacing the current logo with the new one shown in this gallery, with explanation. If the translation is wrong, or there's another error in the new logo, or the community disagrees with the update, please update the list of logos or tell us on its talk. Feel free to translate this message and to move/copy/forward it where appropriate. Thanks, Nemo 14:46, 11 kovo 2013 (EET)[atsakyti]

Pateikite kažkokį realų kontaktą, kuriuo remiantis galėčiau gauti duomenų savo straipsniams apie Jūsų šeimos iškilius asmenis, jei neužbaigti, tai bent papildyti. Tikiuosi, kaip viki kolega, suprasite mano norą ir gaištamo laiko sąnaudas vardan kažko. Pagarbiai, --Vilensija (aptarimas) 15:30, 14 liepos 2013 (EEST)[atsakyti]

Straipsnio pavadinimo keitimas[redaguoti vikitekstą]

Laba diena. Gal galėtumėte padėti pakeisti straipsnio "Vitoldas Lutoslavskis" pavadinimą į "Vitoldas Liutoslavskis"? Trūksta I raidės, ir nerandu, kaip ją pridėti... Kitus to straipsnio trūkumus greitai ištaisysiu.

Pakeičiau. --Mykolas OK (aptarimas) 20:15, 14 gruodžio 2014 (EET)[atsakyti]

Global account[redaguoti vikitekstą]

Hi Mykolas! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (aptarimas) 23:49, 16 sausio 2015 (EET)[atsakyti]

Your advanced permissions on lt.wikipedia[redaguoti vikitekstą]

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing activity on wikis with no inactivity policy.

You meet the inactivity criteria (no edits and no logged actions for 2 years) on this wiki. Since this wiki, to the best of our knowledge, does not have its own rights review process, the global one applies.

If you want to keep your advanced permissions, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. A community notice about this process has been also posted on the local Village Pump of this wiki. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at the m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights.

If you wish to resign your rights, please request removal of your rights on Meta.

If there is no response at all after one month, stewards will proceed to remove your administrator and/or bureaucrat rights. In ambiguous cases, stewards will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact the stewards.

Yours faithfully. علاء (aptarimas) 19:04, 9 sausio 2021 (EET)[atsakyti]