Ulla Pia

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ulla Pia

Ulla Pia 1966 m.
Biografija
Pilnas vardasUlla Pia Nielsen
Gimė1945 m. vasario 7 d. (79 metai)
Kopenhaga, Danijos vėliava Danija
Mirė2020 m. rugpjūčio 22 d. (75 metai)
Gammel Holte, Danijos vėliava Danija
Žanraipop, džiazas
Veikladainininkė, aktorė

Ulla Pia Nielsen 1945 m. vasario 7 d. Kopenhagoje - 2020 m. rugpjūčio 22 d. Gammel Holte) buvo Danijos pop ir džiazo dainininkė ir aktorė, žinoma dėl dalyvavimo 1966 m. „Eurovizijos“ konkurse.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ulla Pia karjerą pradėjo kaip grupių ir instrumentinių orkestrų Kopenhagoje vokalistė. Septintojo dešimtmečio viduryje dainininkė duetu dainavo su džiazo muzikos atlikėju Finn Ziegler; jau 1966-aisiais buvo pakviesta dalyvauti Danijos „Eurovizijos“ atrankoje Dansk Melodi Grand Prix. Jame atlikusi dainą „Stop – mens legen er go“, tapo šios atrankos konkurso nugalėtoja.[1] Su šia daina atlikėja turėjo galimybę pasirodyti 11-ame „Eurovizijos“ konkurse, kuris vyko Liuksemburge. Tarptautiniame konkurse Ulla Pia daina „Stop – mens legen er go“ iš 18 dalyvių užėmė 14 vietą.

Kūrinys buvo įvertintas 4 taškais, nepaisant to, kad atlikėjos pasirodymą pagyvino šokėjai (tuo metu tai buvo gana retas reginys). Iki to laiko tai buvo blogiausias Danijos rezultatas šiame konkurse ir iš jo šalis pasitraukė 12-kai metų (iki 1978 m.). Po „Eurovizijos“ Ulla Pia išleido keletą singlų, pavyzdžiui, „Karina“ i„r Flower Power Tøj“ tapo labai populiarios Danijoje.

Muzikinę veiklą tęsė iki aštuntojo dešimtmečio, bet dėl šeimos įsipareigojimų ir pablogėjusios sveikatos dainininkė buvo priversta pasitraukti iš šou verslo.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „DANISH NATIONAL FINAL 1966“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Birgit Brüel
„For din skyld'“

Danijos atstovė Eurovizijoje

1966
Po to:
Mabel
„Boom Boom'“