Užduotis (kompiuteriniai žaidimai)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Užduotis, kvestas (angl. quest) kompiuteriniuose vaidmenų žaidimuose, įskaitant daugelio žaidėjų interneto žaidimus vaidmenimis (MMORPG) ir jų pirmtakus MUD, yra tam tikra užduotis, kurią žaidėjo valdomas veikėjas arba grupė tokių veikėjų gali įvykdyti, norėdami už tai gauti atlygį.[1][2] Atlygis už įvykdytą užduotį gali būti veikėjo patirties (kuri naudojama naujiems įgūdžiams ir sugebėjimams išmokti) kiekio padidėjimas, grobis arba lobis, žaidimo valiuta, pvz., auksiniai, prieiga prie naujų žaidimo pasaulio vietovių arba visų šių išvardintų dalykų kombinacija.

Užduotys paprastai grupuojamos į šias keturias kategorijas: nužudymo užduotys, rinkimo užduotys, pristatymo užduotys ir palydos užduotys. Tačiau užduotis gali apimti ir daugiau negu vieną misiją, pvz., gali reikėti ką nors surinkti ir paskiau tai kur nors nugabenti. Užduotys gali būti susietos viena su kita, tokiu būdu sudarant užduočių sekas arba grandines. Užduotys naudojamos su tikslu žaidėjui suteikti tolimesnę informaciją apie vyksmo vietą. Tokia technika taip pat naudojama žaidimo istorijos ar siužeto plėtojimui.

Dauguma užduočių įvardijamos šalutinėmis užduotimis. Tokios užduotys yra specifinės, paprastai nedaug ar visiškai nesusijusios su pagrindine siužeto linija ir dažniausiai nėra būtinos norint užbaigti žaidimą.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Effective Quest Design in MMORPG Environment“. Suarchyvuotas originalas 2005-08-12. Nuoroda tikrinta 2014-07-12., Game Developers Conference 2005, 2005-03-11
  2. „May Mud of the Month“. The MUD Connector. 1999. Suarchyvuotas originalas 2007-11-20. Nuoroda tikrinta 2014-07-12. „Our areas also include the ability to track a player's progress in a task, and allows for incredibly detailed quests.“