Tomb Raider II

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tomb Raider II
Kūrėjas Core Design
Leidėjas Eidos Interactive
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 1997 m. lapkričio 1 d.
Žanras (-ai) nuotykių, veiksmo
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: Teen
Platforma Windows, PlayStation, Mac, iOS
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Tomb Raider (1996)
Kitos dalys Tomb Raider

Tomb Raider II – 1997 m. video žaidimas „PlayStation“, „Windows“ ir „Mac“ sistemoms. Tai vieno žaidėjo nuotykių ir veiksmo žaidimas, 2-oji „Tomb Raider“ žaidimų serijos dalis, pasakojanti apie anglų archeologės Laros Kroft nuotykius. Išleistas „PlayStation“, „Windows“ ir Mac sistemoms. Vėliau publikuotas „PlayStation Network“, „Steam“ tinkluose, GOG.com sistemoje, adaptuotas „iOS“ mobiliajai platformai.

Žaidimas susilaukė palankaus vertinimo ir didelės komercinės sėkmės. Tai viena populiariausių „Tomb Raider“ frančizės dalių ir vienas populiariausių žaidimų „PlayStation“ konsolei su 5,24 mln. parduotų kopijų. PC „Windows“ sistemoms parduota 2,29 mln. kopijų.[1] Metacritic svetainės kritikų apžvalgų įvertinimų suvestinės vidurkis − 85 balai iš 100 (PS platformai).[2]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Tomb Raider II“ yra vieno žaidėjo žaidžiamas nuotykių-veiksmo žaidimas. Veiksmas vyksta kompiuterinės grafikos 3D aplinkoje iš trečiojo asmens perspektyvos. Žaidimo kūrėjai − britų „Core Design“ studija, leidėjas − „Eidos Interactive“. Lyginant su 1996 m. „Tomb Raider“ žaidimu nauja yra tai, kad Lara Kroft gali lipti kopėčiomis ir apsiversti kūliavirsčia šuolio metu. Praplėstas ginklų arsenalas: galima naudotis granatsvaidžiu, automatiniu ginklu M-16 ir harpūnu. Tamsiose vietose Lara gali pasišviesti „šaltosiomis ugnelėmis“, kurios randamos žaidimo metu.

Venecijos lygiuose Lara gali valdyti katerį, o Tibeto − sniegomobilį. „Tomb Raider II“ yra šiek tiek tobulesnės grafikos žaidimas nei 1996 m. pirmtakas. Didžiausi pakitimai įvesti Laros figūroje, pavyzdžiui, jos krūtys nebeatrodo iš šono kaip trikampiai ir jos plaukų kasa juda pagal Laros judesius (ankstesniajame žaidime kasa buvo surišta). Žaidime didesnioji dalis kovų vyksta su žmogiškaisiais priešininkais, kai pirmtake Lara daugiausiai kovojo su žvėrimis.

„Tomb Raider II“ sudarytas iš 16 kambarių arba lygių. Pabaigoje yra du minilygiai: paskutinės kovos ir įsiveržimo į Laros rūmus jai grįžus po nuotykių. Kiekviename lygyje galima rasti tris drakono statulėles: sidabrinę, nefritinę ir auksinę. Suradus visas tris papildomai gaunama daugiau šovinių ir/ar medicininių paketų. Žaidime Lara ieško raktų, sprendžia patekimo galvosūkius, įveikia kliūtis, spąstus ir kovoja su žmonėmis bei gyviais (tigrais, vorais, šunimis ir pan.). Žaidimo veiksmas vyksta Didžiojoje kinų sienoje, Tibeto kalnuose, Venecijoje, nuskendusiame laive, jūros platformoje. Yra tradicinis treniruočių kambarys Laros rūmuose.

Laros lankomos vietovės žaidimo metu:

Treniruočių lygis:

Žaidimo lygiai:

Epilogas:

1999 m. žaidimas buvo perleistas PC „Windows“ sistemoms pavadinimais „Tomb Raider II Gold“ (JAV) ir „Tomb Raider II: Golden Mask“ (kitur pasaulyje). Šie leidimai buvo praplėsti 5 naujais lygiais, kurie niekaip nesusiję su pagrindiniu žaidimu ir įmanomi tik PC sistemose.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Anot legendos, Kinijos imperatorius suvienijo Kiniją dėka stebuklingo Siano durklo, kuris paversdavo jį į drakoną. Tibetiečiai priešinosi iš paskutiniųjų ir vienas vienuolis ištraukė šį durklą iš imperatoriaus-drakono krūtinės. Tibeto vienuoliai paslėpė durklą Didžiojoje kinų sienoje. Jo ieškoti leidžiasi anglų archeologė Lara Kroft, kuri turi pergudrauti ir Tibeto vienuolius, ir slaptą senovinę organizaciją Fiamma Nera, vadovaujamą Marco Bartoli ...

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]