The Legend of Zelda: Skyward Sword

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Kūrėjas Nintendo
Leidėjas Nintendo
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data EU 2011 m. lapkričio 18 d.
ŠA 2011 m. lapkričio 20 d.
JP 2011 m. lapkričio 23 d.
Žanras (-ai) Nuotykių
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: E (10+)
PEGI: 12+
Platforma Wii, Wii U
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys The Legend of Zelda
Oficiali svetainė

The Legend of Zelda: Skyward Sword (jap. ゼルダの伝説 スカイウォードソード = Zeruda no Densetsu: Sukaiwōdo Sōdo, Padangių kardas) – 2011 m. kompiuterinis nuotykių žaidimas, kurį sukūrė ir išleido Japonijos „Nintendo“ kompanija. Tai vieno žaidėjo žaidžiamas žaidimas, išleistas „Wii“ konsolei ir yra „The Legend of Zelda“ žaidimų serijos dalis.

Žaidimas buvo palankiai įvertintas kritikų: 93 balų iš 100 vidurkiu pagal metacritic.com svetainės suvestinę,[1] ir jo pardavimai vertinami daugiau nei 4 mln. išplatintų kopijų.[2] 2016 m. išleista žaidimo adaptacija „Wii U“ konsolei.

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Skyward Sword“ buvo išleistas 2011 m. lapkritį „Nintendo Wii“ konsolei pasauliniu mastu. Tradiciškai serijos žaidimams, žaidėjas žaidžia valdydamas herojų žaliais drabužiais su kardu ir skydu. Žaidimo eiga apima kovas su įvairiais monstrais, trofėjų ir raktų ieškojimus, šalutinių misijų vykdymą, galvosūkių sprendimus 3D kompiuterinės grafikos aplinkoje. Esamose parduotuvėse herojus gali tobulinti ginklus, pirkti atstotamąsias porcijas. Dialogai su kitais veikėjais vaizduojami teksto languose.

Žaidimo mechanika yra susieta su „Wii“ konsolės judesiui jautriais valdikliais. Dešinėje rankoje laikydamas Wii Remote Plus valdiklį (arba Wii Remote su įmontuotu Wii Motion Plus) žaidėjas imituoja kardo judesį, o kairėje rankoje laikydamas Nunchuk − skydo judesį. Žaidime įvestos naujovės, nebuvusios kituose serijos žaidimuose: ištvermės limitas, kuris išsenka herojui spurtuojant, laikantis už atbrailų rankomis ar stumiant dėžes. Išsekus šiam limitui herojus trumpai negali padaryti beveik nieko (pavargsta). Kita naujovė yra skydo susidėvėjimo limitas − jam išsekus reikia įsigyti naują skydą.

Žaidimo priešistorė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Skyward Sword“ chronologiškai yra anksčiausia „The Legend of Zelda“ žaidimų dalis. Pasaulį sukūrusios dievybės jame paliko paslaptingą galios artefaktą, kurį užvaldęs, pasak legendos, galėtų įgyvendinti savo norus. Ši galios artefaktą saugojo deivė, pasaulio gyventojų globėja. Demonai sukilo, kad užvaldytų šį artefaktą. Deivė surinko išlikusius žmones ir kartu su žemės dalimi iškėlė aukštai juos į dangų, kad nepasiektų demonai, bei atskyrė skraidančias salas nuo žemės neperskrendamų debesų sluoksniu. Žemės paviršiuje vykusį mūšį prieš demonus visgi laimėjo deivė ir likę pasaulio gyventojai, tačiau salos su žmonėmis liko danguje. Jose deivė paliko savo stebuklingą kardą ir pati paliko pasaulį. Per šimtus metų tiek istorija, tiek žemės paviršius dangaus gyventojams virto tik legenda.

Pagrindiniai veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Girahimo ir Link kovos scena
  • Zelda − mergina, gimusi Skyloft saloje. Skrendant jai su draugu Link ant paukščių Loftwing netikėtai kilęs uraganas nutraukia ją pro debesų juostą žemyn iš dangaus.
  • Link (pagal nutylėjimą, žaidėjas gali parinkti kitą vardą) − Zeldos vaikystės draugas. Prieš įvykius jis mato viziją apie baisingą demoną. Dingus Zeldai paslaptinga dvasia Fi jam atskleidžia, kad jis, taip pat ir Zelda, yra parinkti deivės tam, kad įgyvendintų misiją, kai žemėje vėl atgims blogieji demonai.
  • Fi − deivės palikto kardo dvasia, kuri paskatina Link paimti deivės kardą ir leistis į žemės paviršių surasti Zeldos. Ji su kardu lydi Link viso žaidimo metu ir šaltai, bei matematiškai komentuoja situaciją. Fi pagarsėjo savo įkyrumu, nes dažnai žaidėjas negali sustabdyti jos komentarų, kurie vaizduojami dialogo languose. Taip pat, Fi pateikia su žaidimo eiga nesusijusių pastabų, pavyzdžiui, perspėja, kai žaidėjo Wii Remote valdiklio baterijos išsenka.
  • Impa − karė, deivės įpareigota laukti Zeldos žemėje ir jai padėti.
  • Demaisas − demonų karalius, kurį prieš šimtus metų įveikė deivė ir uždarė šventykloje.
  • Girahimas − Demaiso kardo dvasia, ruošiantis aplinką demonų karaliaus sugrįžimui ir naujai kovai dėl kadaise pralaimėto artefakto.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]