Vitantonio Liuzzi

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Vitantonio Liuzzi

2010 m. Malaizijos Grand Prix
Karjera Formulėje 1
TautybėItalija italas
Komanda{{{Komanda}}}
Dalyvauta GP81 (80 startų)
Pirmas GP2005 Australijos Grand Prix
Paskutinis GP2011 m. Brazilijos Grand Prix

Vitantonio Liuzzi (g. 1981 m. rugpjūčio 6 d.) – buvęs Formulės 1 lenktynininkas iš Italijos.

Dvejus metus jis buvo Force India ekipos lenktynininkas bandytojas, tačiau 2009 m. sezono pabaigoje jis pakeitė iš ekipos į Scuderia Ferrari perėjusį Giancarlo Fisichella. Šiuo metu Liuzzi gyvena Italijos Peskaros mieste.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kaip ir dauguma Formulės 1 lenktynininkų, Liuzzi pradėjo savo sportininko karjerą su kartingais. Vėliau jis kilo karjeros laiptais lenktyniaudamas Formulės Renault, Formulės 3 ir Formulės 3000 čempionatuose.

2005 m. sezoną jis pradėjo būdamas Red Bull komandos lenktynininkas bandytojas. Vėliau sezono metu keliose lenktynėse jis dalyvavo kaip komandos lenktynininkas. Savo debiutinėse lenktynėse San Marine jis pelnė pirmąjį tašką.

Kitus dvejus metus jis buvo Red Bull dukterinės ekipos Scuderia Toro Rosso lenktynininkas. Per tuos sezonus jis sugebėjo pelnyti kelis taškus.

2008 ir 2009 m. sezonuose jis buvo Force India ekipos lenktynininkas bandytojas.

2009 m. rugsėjo 3 d. Force India ekipa perleido iš savo gretų į Scuderia Ferrari lenktynininką Giancarlo Fisichellą, kuris italų ekipoje pakeitė Luca Badoerį. Indų ekipa paskelbė, kad Vitantonio bus jų ekipos lenktynininkas.[1]

2011 m. kovo 9 d. iki sezono pabaigos sutarė vairuoti Hispania Racing bolidą.[2] Sezono pabaigoje italas pasitraukė iš Formulės 1 lenktynių.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]