Varaždino apskritis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Varaždino apskritis
kroat. Varaždinska županija
Valstybė Kroatijos vėliava Kroatija
Administracinis centras Varaždinas
Gubernatorius Predrag Štromar
Gyventojų (2011 m.) 175 951
Plotas 1 261 km²
Tankumas (2011 m.) 140 žm./km²
Teritorijos kodas 042
Tinklalapis varazdinska-zupanija.hr

Varaždino apskritis (kroat. Varaždinska županija) – apskritis šiaurės Kroatijoje. Pavadinta pagal apskrities administracinį centrą – Varaždiną. Kiti miestai: Ivanecas, Ludbregas, Lepoglava, Novi Marofas ir Varaždino Toplicė. Apskrityje taip pat yra 22 savivaldybės. Plotas – 1 261 km². 2011 m. surašymo duomenimis, apskrityje gyveno 175 951 gyventojas.

Geografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Varaždino apskritis šiaurės vakaruose ribojasi su Slovėnija, šiaurėje su Medžimurjės apskritimi, pietvakariuose su Krapinos–Zagorjės apskritimi, pietuose su Zadaro apskritimi bei pietryčiuose su Koprivnicų–Križevcų apskritimi.

Apskrityje teka Drava ir Bednia.

Ekonomika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Varaždino apskritis yra svarbus Kroatijos regionas. Pagrindiniai ekonomikos šaltiniai yra pramonė, komercinė veikla bei finansų sektorius. Apskrities ekonomika yra orientuota į apdirbamąją pramonę, tokią kaip: pieno produktų perdirbimas, gėrimų gamyba, mėsos pakavimas, drabužių ir tekstilės pramonė, metalo gamyba, odinės avalynės pramonė, aukštos kokybės medienos baldų gamyba bei kiti medienos produktai. Apskritis šalyje turi didesnį eksportą nei importą.