Sudie, drauge

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sudie, drauge

PavadinimasAdieu l’ami
Kilmės šalis Prancūzija
Italija
RežisieriusJean Herman
Scenaristas (-ai)Jean Herman
Sebastien Japrisot
VaidinaAlain Delon
Charles Bronson
Metai1968
Žanrasveiksmo
Trukmė115 min.
Kalbaprancūzų
IMDb įrašas

Sudie, drauge (pranc. Adieu l’ami) – 1968 m. sukurtas veiksmo filmas pagal Sebastien Japrisot romaną, nuo kurio prasidėjo tarptautinė aktoriaus Charles Bronson karjera.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Alain Delon – Dino Baranas
  • Charles Bronson – Francas Propas
  • Olga Georges-Pico – Izabelė Moro
  • Brigitte Fossey – Dominyka
  • Bernard Fresson – inspektorius
  • Marianna Falk – Katerina

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Kariuomenės gydytojas Dino Baranas, baigęs tarnybą Alžyre, grįžta į Prancūziją. Simpatiškas daktaras traukia moteris, tačiau jis jaučiasi nuo visko pervargęs ir nenori jokios veiklos. Į daktarą dėmesį atkreipia užsieniečių legiono karininkas Propas, norintis jį užverbuoti misijai Konge. Baranas atmeta pasiūlymą, tačiau Propas lengvai nepasiduoda ir suseka jį Paryžiuje. Čia Baranas įsidarbinęs didelėje kompanijoje, kur per kelias dienas turi atlikti darbuotojų medicininę patikrą. Iš tiesų šis darbas – tik priedanga, nes jį labiau domina rūsyje esantis seifas, kurį jis pagal užsakymą turi atidaryti savaitgalį, kai pastatas bus užrakintas, ir grąžinti į jį pavogtus dokumentus. Tam jis pasinaudoja paslėptu fotoaparatu, kuris turi nufilmuoti surenkamą kodą, tačiau pavyksta pamatyti 3 skaičius iš 7. Jis taip pat sužino, kad seife yra didelė pinigų suma, tačiau užsakovas (toje pat kompanijoje dirbanti Izabelė Moro) nori, kad šie ten ir liktų.

Baranas nusprendžia surizikuoti ir per Kalėdų savaitgalį išmėginti įmanomas kombinacijas, tačiau penktadienio vakare į pastatą prasmunka ir Propas. Baranas nenoromis priverstas pasidalinti paslaptimi, tačiau nors abu vyrai kartu bando galimas kombinacijas, jie nepaliauja varžytis tarpusavyje. Kai galiausiai jiems pavyksta atidaryti seifą, paaiškėja, kad šis tuščias, tačiau jie abu, bandydami pasislėpti nuo sargybinių, lieka įkalinti rūsyje. Kuomet jiems galiausiai pavyksta iš jo ištrūkti, vyrai randa nušautą sargybinį.

Pirmadienio rytą jiems pavyksta nepastebėtiems pasišalinti iš pastato, tačiau policija netrunka pradėti paiešką. Juos atpažįsta oro uoste, tačiau sugaunamas tik Propas, o Baranui pavyksta pabėgti. Jis mėgina rasti Izabelę, tačiau toks asmuo neegzistuoja, todėl vieninteliu žmogumi, galinčiu padėti, tampa jo padėjėja Dominyka. Baranas įsitikinęs, kad istorija apie seifą buvo apgaulė, o jis buvo įviliotas į pastatą, kad vėliau būtų apkaltintas vagyste.

Kol policija kvočia Propą, paaiškėja, kad Dominyka ir Izabelė yra seserys, o žmogžudystę įvykdė pirmoji. Baranas liepia rasti ir atnešti jam Izabelės medicininę kortelę, nes žino, kad ji taip pat dirbo firmoje, o tuo pačiu metu Izabelė liepia seseriai vėl įvilioti Baraną į tą patį rūsį. Atėjęs naktį su Dominyka, daktaras susiduria su Izabele, čia pasirodo ir jį sekusi policija...