Resident Evil 3: Nemesis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Resident Evil 3: Nemesis
Kūrėjas Capcom
Leidėjas Capcom“, „Eidos Interactive“, „Virgin Interactive
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 1999 m. rugsėjo 22 d.
Žanras (-ai) išlikimo siaubas
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: Mature 17+
Platforma PlayStation, PC
Dreamcast, GameCube
Versija
Variklis
Platinimas CD
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Resident Evil 2
Kitos dalys Resident Evil

Resident Evil 3: Nemesis (liet. Absoliutus blogis 3: Nemezidė) – 1999 m. kompiuterinis vieno žaidėjo išlikimo siaubo žanro žaidimas, „Resident Evil“ žaidimų serijos dalis, kurią sukūrė ir išleido Japonijos „Capcom“ kompanija „Sony PlayStation“ konsolei. Vėliau pasirodė adaptacijos kitoms žaidimų platformoms.

Žaidimas buvo komerciškai sėkmingas, nors mažiau populiarus nei „Resident Evil“ ir „Resident Evil 2“. Žaidimo buvo parduota 3,72 mln. kopijų „PlayStation“ konsolei.[1] Žaidimas buvo palankiai įvertintas kritikų. Metacritic suvestinės duomenimis, vidutiniškai žaidimas kritikų įvertintas 91 balu iš 100 „PlayStation“ konsolei.[2] „Resident Evil 3: Nemesis“ motyvai buvo panaudoti 2004 m. filme „Absoliutus blogis: apokalipsė“.

Leidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Resident Evil 3: Nemesis“ yra „Resident Evil“ kompiuterinių žaidimų ir filmų frančizės dalis. Žaidime pasakojama specialaus policijos padalinio S.T.A.R.S. buvusios kovotojos Džil Valentain išsigelbėjimo iš zombių apnikto Rakūno miesto istorija. Žaidimo veiksmas vyksta fikciniame Rakūno mieste kažkur vidurio JAV beveik tuo pačiu metu kaip ir žaidimų „Resident Evil“ ir „Resident Evil 2“. Žaidimas žaidžiamas valdant 3D grafikos herojaus modelį iš anksto generuotų 2D grafikos vaizdų aplinkoje. Herojų puolantys zombiai ir kiti veikėjai vaizduojami taip pat 3D modeliais. Žaidimą galima pradėti trimis sunkumo lygiais. „Playstation“ versijoje Džil, užėjusi į drabužių parduotuvę, gali pasirinkti kitokį kostiumą nei pradinį. Vėlesnėje PC versijoje Džil kostiumą galima parinkti iškart žaidimo pradžioje iš 8 galimų.

Žaidimo pradžioje Džil Valentain ginkluota pradiniais ginklais: peiliu ir pistoletu. Kiti, galingesni, ginklai randami žaidimo eigoje. Šovinių žaidime randama gana mažai, todėl dažnai herojus su zombiais priverstas kovoti tik peiliu. Zombiai atakuoja rankomis ir bandydami įkasti. Sužeistos Džil Valentain būseną rodo širdies ritmo osciloskopas ir ją galima nuspėti pagal Džil laikyseną: lengvai sužeista ji eina susiėmusi už šono, sunkiai − vos bepaeinanti. Žaidime Džil gali tik bėgti arba eiti. Prieš zombio ataką yra galimybė nuo jos išsisukti. Zombiai žaidime yra lėti ir Džil juos gali apibėgti. Palipus ant konteinerių galima saugiai kovoti su zombiais, nes šie nepajėgūs laipioti. Žaidimo metu randami įvairūs objektai. Randamomis trijų rūšių žolelėmis Džil gali gydytis ir jas kombinuodama sukurti veiksmingesnes gydymo porcijas. Randami gydymo purškikliai, rašomosios mašinėlės juostelės, nuotraukos, raktai ir pan.

Džil Valentain žaidime „Resident Evil 3: Nemesis“

Žaidimo eigą galima išsaugoti tam tikruose kambarėliuose, kuriuose yra rašomoji mašinėlė. Šalia paprastai būna dėžė, kurioje Džil laiko savo inventorių. Džil po miestą nešiotis gali ribotą kiekį daiktų, todėl žaidime reikia nuspręsti, kas reikalingiausia pasiimti. Inventorius dėžėje lieka toks pat skirtingose žaidimo vietovėse. Žaidimo metu randamos įvairių rūšių parako porcijos, kurias kombinuojant galima pasigaminti šovinių, sprogstamųjų užtaisų. Pagrindinis Džil Valentain priešininkas yra monstras, kodiniu pavadinimu Nemesis (pavaizduotas žaidimo viršelyje), kuris persekioja Džil viso žaidimo metu. Nukovus Nemesis iš jo galima paimti vertingų objektų. Po mirties Nemesis kiekvienąkart „prisikelia“ ir persekioja herojus iki žaidimo pabaigos. Nemesis ginkluotas raketsvaidžiu ir būdamas didesniu atstumu nuo Džil gali iššauti iš jo.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Veiksmas prasideda 1998 m. rugsėjo 28 d. Rakūno mieste, kuriame įvyko viruso proveržis. Didžioji dalis žmonių pavirto zombiais, kurie atakuoja likusius sveikuosius. Policija bejėgė suvaldyti situaciją. Įkasti sveikieji patys tampa zombiais ir prisikelia iš numirusiųjų. Buvusi policijos specialaus padalinio S.T.A.R.S. pareigūnė Džil Valentain turi rasti būdą, kaip išsigelbėti iš miesto...

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. vgchartz.com, tikrinta 2014 m. spalio 18 d.
  2. „metacritic.com“. Nuoroda tikrinta 2014 m. rugsėjo 18 d..

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]