Pistoletas Ringo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Pistoletas Ringo

Kilmės šalis Italija
Ispanija
RežisieriusDuccio Tessari
KompozitoriusEnnio Morricone
VaidinaGiuliano Gemma
Nieves Navarro
Lorella De Luca
Metai1965
Žanrasvesternas
Trukmė98 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Pistoletas Ringo (it. Una pistola per Ringo) – 1965 m. sukurtas vesternas. Filmas buvo labai populiarus ir sekančiais metais sulaukė oficialaus tęsinio bei eilės panašių filmų, kuriuose pagrindinio herojaus vardas (ar pravardė) buvo Ringo.

Pagrindinio herojaus prototipu yra Laukinių Vakarų nusikaltėlis Johnny Ringo (1850-1882).

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Giuliano Gemma (titruose – Montgomery Wood) – Ringo
  • George Martin – šerifas Benas
  • Fernando Sancho – Sančo, meksikietis banditas
  • Nieves Navarro – Doloresa, Sančo draugė
  • Antonio Casas – meras Klaidas
  • Lorella De Luca (titruose – Hally Hammond) – Rubė, mero Klaido duktė
  • Jose Manuel Martin – Pedro, vienas iš Sančo banditų

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Šaulys, vardu Ringo, po susišaudymo uždaromas miestelio areštinėje. Jam sėdint už grotų, bandito Sančo gauja apiplėšia vietinį banką, o bėgdami užsuka į mero Klaido rančą, kurioje šis su svečiais rengiasi švęsti Kalėdas. Sančo įsitvirtina rančoje ir grasina kasdien nužudyti 2 įkaitus, jei jam nebus leista pasitraukti. Miestelio šerifas pasiūlo Ringo laisvę ir pinigų, jei šis išgelbės mero šeimą ir pagrobtus pinigus.

Ringo atvyksta į rančą ir pasiūlo pagalbą Sančui mainais už dalį grobio. Kol jie rezga pabėgimo planą, meras Klaidas ima rodyti dėmesį Sančo draugei Doloresai, o prie jo dukters Rubės – priekabiauti vienas iš banditų Pedro. Banditai kasdien nužudo po 2 tarnus, tačiau šerifas nesiima aktyvesnių veiksmų, laukdamas Ringo pagalbos ir atvykstančio kariuomenės dalinio.

Prasideda Kalėdų šventė ir Ringo, naudodamasis proga, pradeda įgyvendinti savo planą išlaisvinti įkaitus. Banditai tuo metu pradeda nesutarti tarpusavyje, Doloresa pasipriešina Sančo ir miršta, meras Klaidas irgi mirtinai sužeidžiamas, bet Ringo pavyksta susodinti likusius gyvus žmones kartu su grobiu ir išsiųsti juos pas šerifą. Sančo juos nesėkmingai persekioja, o paskui grįžta atgal į rangą, kur susiremia su likusiu vienu Ringo...