Omaras pusryčiams

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Omaras pusryčiams

PavadinimasAragosta a colazione
Kilmės šalis Italija
Prancūzija
RežisieriusGiorgio Capitani
Scenaristas (-ai)Laura Toscano
Claude Brasseur
Metai1979
Žanraskomedija
Trukmė92 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Omaras pusryčiams (it. Aragosta a colazione) – 1979 m. Italijoje sukurta komedija.

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Unitazų pardavėjui Enriko nesiseka: gresia eilinis atleidimas iš darbo, jei per dieną jis nesudarys nei vieno sandorio (tai jam nepavyksta jau pusę metų), o žmona Matilda, dirbanti padavėja, priversta papildomai uždarbiauti vogdama iš kapinių gėles. Po nepavykusios savižudybės Enriko pamato laikraštyje skelbimą, kad į miestą atvyko turtinga gėlių augintoja Karla Spinozi su vyru Mario, buvusiu Enriko suolo draugu. Nusprendęs, kad tik draugas gali jį išgelbėti nuo darbo netekimo, jis leidžiasi šio ieškoti.

Tuo metu Mario, visiškai priklausomas nuo turtingos žmonos, šiai išvykus leidžia laiką su stiuardese Monika. Enriko pasirodymas jo visai nesudomina ir buvusį draugą jis užpjudo šunimi. Netrukus po to jam paskambina žmonos sekretorė ir praneša, kad dėl streiko lėktuvo skrydis buvo atidėtas ir Karla grįžta namo. Mėgindamas išsisukti iš padėties, Mario susitaiko su Enriko ir net pasirašo sutartį nupirkti iš jo 30 unitazų, jei šis ir Monika sutiks trupam suvaidinti jaunavedžius jo draugus.

Grįžusi namo Karla ima organizuoti svarbų vakarėlį ir į jį pakviečia Mario draugus. Enriko nori greičiau sprukti, tačiau Monika nesutinka ir jie lieka. Aptarnauti svečius Karla nusamdo restoraną, kurio komandoje pasirodo esanti ir Matilda. Prasideda eilė nesusipratimų: Mario stengiasi nors trumpam likti dviese su Monika, Enriko slapstosi, kad žmona jo neatpažintų, o Karla mėgina sudaryti svarbų sandėrį su pakviestu vokiečių verslininku. Galiausiai, kai tiesa išaiškėja, Karla išvaro Mario iš namų, Monika šio nepriima, Matilda susipyksta su Enriko ir šis lieka gyventi pas Karlą.

Po kuriam laikui po bendro Karlo ir Enriko gyvenimo kartu (jie abu nepatenkinti, Enriko paslapčia lankosi pas žmoną, o Karla susitikinėja su Mario), ji nusprendžia prašyti Matildos, kad ši priimtų savo buvusį vyrą atgal...

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]