Kosta Brava

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Kadakesas
Loret del Maras

Kosta Brava – pakrantės regionas šiaurės rytų Katalonijoje, Ispanijoje. Costa kataloniškai ir ispaniškai reiškia 'krantas', o Brava reiškia 'nelygus'. Kosta Brava tęsiasi nuo turistų miestelio Blanes, 60 km nuo Barselonos iki Prancūzijos sienos.

1950 metais Ispanijos Francisko Franko vyriausybė nutarė, jog Kosta Brava regionas gerai tinka kurortų steigimui, ypač turistams iš Šiaurinės Europos, daugiausia iš Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos.

Šilta vasara, puiki gamta, geri paplūdimiai – visa tai lėmė, kad pajūrio kurortuose Blanes, Tossa de Mar ir Lloret de Mar buvo pastatyta daug viešbučių ir apartamentų turistų poilsiui. Labai greit turizmas tapo pagrindinė Kosta Brava verslo šaka ir aplenkė žvejybą.

Daliai regiono virtus turistiniais, kitos dalys išlaikė tradiciškesnį pobūdį ir liko „paslėptais deimantais“ tiems, kurie ieško šio to daugiau nei saulės, smėlio ir sangrijos. Maži miesteliai tokie, kaip Cadaqués (prie Prancūzijos sienos ir Pirėnų) pritraukė tokius menininkus kaip Salvadoras Dali ir Pablo Picasso ir dabar yra madingi kurortai. Pakrantė tarp Roses and Tossa de Mar turi daug žavingų mažų pakrantės miestelių tokių kaip: Pals, Begur, Tamariu, Llafranc, L’Estartit, Aigua Blava, Fornells, Calella de Palafrugell, Palamós and Sant Feliu de Guixols.