Joma

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Joma
Pramonėsporto prekės, tekstilė
Įkurta1965 m.
Centrinė būstinėPortiljo de Toledas, Ispanijos vėliava Ispanija
Produkcijasportinė apranga, avalynė, kamuoliai ir kt.
Tinklalapisjoma-sport.com

Jóma – pramoninė Ispanijos kompanija, besispecializuojanti sportinės aprangos ir avalynės gamyboje. Kompanijos būstinė yra įsikūrusi Porltiljo de Tolede, nedideliame miestelyje netoli nuo Toledo (Ispanija) miesto.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1965–2000[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kompaniją 1965 m. įkūrė Fructuoso Lopez. „Joma“ pradėjo savo produkcijos gamybą turėdama vos 8 žmonių kolektyvą. Palaipsniui „Joma“ išsikovojo patikimo aukštos kokybės futbolo avalynės, futbolo aprangos, sportinės avalynės ir kasdienės aprangos gamintojo reputaciją.

1992 m. kompanija tapo pirmaujančia Ispanijoje pagal futbolo avalynės pardavimus. 1997 m. „Joma“ tapo salės futbolui skirtos avalynės ir aprangos pardavimų lyderiu. 2000 m. mažytė Porltiljo de Tolede įkurta gamykla išsivystė į šiuolaikišką 70 000 m² ploto patalpas užimančią įmonę[1]. „Joma“ įkūrė savo mokslinių tyrimų centrą, kuris užsiima naujų sportinės avalynės rūšių kūrimu bendradarbiaujant su Toledo avalynės tyrimų asociacija ir Valensijos biomechanikos institutu.

2001–2009[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dabartinė „Joma“ – tarptautinė kompanija turinti savo dukterines įmones JAV, Vokietijoje, Kinijoje, Italijoje, Meksikoje, Honkonge, Panamoje bei platinanti savo prekes daugiau kaip 70 šalių. Kompanija vysto gamybą Ispanijoje, Kinijoje ir Meksikoje bei aprūpina darbu daugiau kaip 1000 darbuotojų. 2007 m. „Joma“ buvo priimta į Ispanijos pripažintų prekinių ženklų forumą kaip vienas iš 70 šalies prekės ženklų, labiausiai paplitusių pasaulyje bei lyderiaujančių savo srityje[2]. 2007 m. kompanija teikė paramą daugiau kaip 40 profesionalių komandų ir daugiau kaip 500 sportininkų visame pasaulyje. 2009 m. kompanija sudarė rėmimo sutartį su Ispanijos lengvosios atletikos federacija, pagal kurią šios šalies lengvaatlečiai keturis ateinančius metus rungtyniavo vilkėdami „Joma“ sportinę aprangą[3].

Produkcija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kompanija gamina vyrišką, moterišką ir vaikišką sportinę aprangą bei avalynę tokioms sporto šakoms kaip futbolas, tenisas, fitnesas, lengvoji atletika, salės futbolas.

Vadovybė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Prezidentas Fructuoso Lopez, kompanijos valdybos pirmininkas – Jose Manuel Lopez.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]