Būrys (karyba)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Bundesvero būrys

Būrys – karinis vienetas, dažniausiai iš 25–60 karių. Paprastai susideda iš 3-4 skyrių. 2-8 būriai sudaro kuopą. Būrys – mažiausias karinis vienetas, vadovaujamas karininko, paprastai leitenanto.

Būriai artilerijoje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pabūklų būrys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pabūklų būrys, ugnies būrys (angl. cannon platoon, firing platoon, gun platoon; rus. огневой взвод) – artilerijos ugnies vienetas, susidedantis iš 2–4 pabūklų skyrių. Pabūklų būrys naikina taikinius ir atlieka kitus ugnies uždavinius veikdamas kaip baterijos dalis ar savarankiškai.

Minosvaidžių būrys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Minosvaidžių būrys (angl. mortar platoon; rus. минометный взвод) – minosvaidžių ugnies vienetas. Paprastai priklauso minosvaidžių baterijai arba sunkiųjų ginklų kuopai. Minosvaidžių baterijos būriai ugnies uždavinius atlieka kartu šaudydami kaip baterija, arba savarankiškai, kai kiekvienas būrys šaudo į savo taikinį. Sunkiųjų ginklų kuopos minosvaidžių būrys veikia savarankiškai, visais arba pavieniais minosvaidžiais.

Valdymo būrys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Valdymo būrys (angl. operating platoon; rus. взвод управления) – artilerijos valdymo padalinys, susidedantis iš žvalgybos, aprūpinimo ir ryšių skyrių.