Smart: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
S tvark.
S robotas Pridedama: hr:Smart
Eilutė 26: Eilutė 26:
[[fi:Smart]]
[[fi:Smart]]
[[fr:Smart]]
[[fr:Smart]]
[[hr:Smart]]
[[io:Smart]]
[[io:Smart]]
[[it:Smart]]
[[it:Smart]]

21:57, 27 lapkričio 2007 versija

Smart Fortwo

Smart (Smartas) – labai mažos klasės automobilis leidžiamas tokio pačio pavadinimo kompanijos, priklausančios tarptautiniam koncernui DaimlerChrysler.

Bendra įmonė MCC (Micro Compact Car AG) sukurta korporacijų Daimler-Benz ir Šveicarijos laikrodžių kompanijos Swatch (vėliau Swatch išėjo iš šio projekto) tikslu sukurti miesto dvivietį ir labai ekonomišką mini-automibilį Smart. Micro Compact Car 2002 m. rugsėjo mėn. pavadinimas buvo pakeistas į Smart GmbH.

Smart („Protingas“) modelis pirmą kartą pateiktas salone Frankfurte 1997 m. Gaminamas Prancūzijos Ambašo mieste nuo 1998 m.

Automobilis sukurtas taip vadinamoje „sendvičo“ platformoje su saugos kapsule Tridion. Kabinos ilgis 2,5 metrai. Kabinos konstrukcija – ne aerodinamiška. Ratų bazė 812 mm. Automobilio masė 720 kg, maksimali - 980 kg. Smart turi pažemintą svorio centrą, kas sumažina riziką automobiliui apsiversti dideliuose posūkiuose.

Automobilis turi trijų cilindrų variklį, kurio darbinė apimtis 0,6 l ir galingumas 45 arklio jėgų su kuro įpurškimu. Variklis yra gale ir suka galinius ratus. Modifikacijoje su turbo įpūtimu pakyla iki 55 arklio jėgų. Maksimalus greitis 135 km/h. 1999 m. modelinė eilė buvo papildyta modifikacija su dyzeliniu varikliu ir turbo įpurškimu 0,8 l darbinės apimties ir galingumu 41 arklio jėgų.

Šešių-laiptelių greičių dėžė Softouch su automatiškai jungiančiais bėgiais ir elektrine sankaba. Į standartinę komplektaciją įeina ABS stabdžių sistema, dinaminės stabilizacijos sistema, prieš buksavimo sistema, „vagysčių-menedžeris“, saugi vairo kolonėlė, saugos pagalvės vairuotojui ir keleiviui.

Kabrioleto premjera 1999 m. rugsėjį.

1999 m. lapkričio mėn. parodytas variantas su cdi varikliu.

Nuorodos