Devendra Banhart: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 5: Eilutė 5:


==Diskografija==
==Diskografija==

*''[[The Charles C. Leary]]'' ([[Hinah]], [[2002]])
*''[[The Charles C. Leary]]'' ([[Hinah]], [[2002 in music|2002]])
*''[[Oh Me Oh My... The Way The Day Goes By The Sun Is Setting Dogs Are Dreaming Lovesongs Of The Christmas Spirit]]'' ([[Young God]], [[2002]])
*''[[Oh Me Oh My|Oh Me Oh My... The Way the Day Goes By the Sun Is Setting Dogs Are Dreaming Lovesongs of the Christmas Spirit]]'' ([[Young God]], 2002)
*''[[The Black Babies]]'' (UK EP) ([[Young God]], [[2003]])
*''[[Rejoicing in the Hands]]'' ([[Young God]], [[2004]])
*''[[The Black Babies]]'' (UK EP) (Young God, [[2003 in music|2003]])
*''[[Niño Rojo]]'' ([[Young God]], [[2004]])
*''[[Rejoicing in the Hands]]'' (Young God, [[2004 in music|2004]]) FRA#157
*''[[Cripple Crow]]'' ([[XL Recordings]] [[2005]])
*''[[Niño Rojo]]'' (Young God, 2004) FRA#166
*''[[Cripple Crow]]'' ([[XL Recordings]], [[2005 in music|2005]]) FRA#42
*''[[Devendra Banhart/Jana Hunter]]'' ([[Troubleman Unlimited]], 2005)<!--#153 of what?-->
*''[[Smokey Rolls Down Thunder Canyon]]'' (XL Recordings,)



==Nuorodos==
==Nuorodos==

22:54, 26 rugsėjo 2007 versija

Devendra Banhart 2005

Devendra Banhart (g. 1981 m. gegužės 30 d.) – psych folk atlikėjas, vienas iš populiariausių New Weird America judėjimo dalyvių.

D. Banhart gimė 1981 metų gegužės 30 dieną Hiustone (Teksasas), bet užaugo Venesueloje. Jo tėvai itin domėjosi indų meditacijos guru Prem Rawat mokymais, taigi ir sūnų pavadino rytietiškai. Aštuoniolikos Devendra iškeliavo į San Franciską, kur pradėjo mokslus menų institute (buvo talentingas, gaudavo stipendiją). Paskaitas praleidinėjo, tuo metu kurdamas muziką. Pirmasis Devendros Banhart pasirodymas įvyko dviems kambariokams gėjams atliekant dainą pavadinimu „How Great Thou Art and Love Me Tender“. 2000-aisiais metais metė mokslus ir išvyko į Paryžių. Benamis, klaidžiojantis, apžėlęs, su suknele Devendra Banhart gąsdino meilės miesto turistus, kol viename indie muzikos klube jam leido sugroti savininkas. Nuo to laiko Devendra Banhart yra žinomas psych folk atlikėjas, aplink save subūręs daug muzikantų, kurių veikla dabar vadinama New Weird America judėjimu. Be savo solinės karjeros Devendra Banhart dar priklauso ir grupei Vertiver. Banhart'o muzika nėra sudėtinga, paprastai jis groja vien gitara, retai naudojamas kitų instrumentų akomponavimas. Jo paskutinį turą po JAV lydėjo pilna grupė, kurią sudarė Andy Cabic, Otto Hauser, Kevin Barker, Noah Georgeson ir kiti. Hauser ir Barker taip pat dalyvavo Antony and the Johnsons koncertiniame ture. Dažnas New Weird America muzikantų bendradarbiavimas yra ne retas reiškinys. Antony ir Devendra Banhart yra ne sykį dalyvavę vienas kito pasirodymuose kaip kviestiniai vokalistai, viena iš CocoRosie merginų yra Devendra Banhart gyvenimo moteris, Antony balsą galima išgirsti ir CocoRosie dainose.

Diskografija


Nuorodos