Murder, Inc.: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S Automatinis brūkšnių taisymas
Stv.bot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: ja:マーダー・インク
Eilutė 68: Eilutė 68:
[[fi:Murder, Inc.]]
[[fi:Murder, Inc.]]
[[fr:Murder Incorporated]]
[[fr:Murder Incorporated]]
[[ja:マーダー・インク]]

07:44, 24 balandžio 2007 versija

Murder, Inc. (Žudikai, incorporated) – Bruklino samdomų žudikų grupė, dėl sėkmingos veiklos Džo Adonio pasamdyta nuolatiniam darbui Sindikatui. Pavadinimą davė spauda.

Apie 1930-uosius Sindikatas galutinai perėmė Murders, Inc. kontrolę. Laimingasis Lučiano paskyrė Albertą Anastaziją vykdančiuoju vadu, o Luizą Lepkę – bosu. Tuo metu žudikų organizacija turėjo daugiau nei 200 profesionalių narių.

Visiems nariams Sindikatas mokėjo reguliarų atlyginimą plius 1000–5000 dolerių už kiekvieną žmogžudystę.

1940 metais Haris Rudolfas, grupuotės narys, buvo apkaltintas žmogžudyste ir uždarytas į Rikers Island salos kalėjimą, tačiau nusprendė kalbėti. Remdamasi jo informacija, policija areštavo Eibą Relį, Martiną Goldšteiną, Dukey Maffatore ir patį Sindikato narį bei Murders, Inc. bosą Luizą „Buhalterį“ Lepkę. Relis ir Maffatore irgi tapo policijos informatoriais, kaip ir vėliau areštuotas Tanenbaumas.

Eibui Reliui buvo pažadėta neliečiamybė. Jis išdavė daug Murder, Inc. narių, tarp kitų – Abandandą, Majonę, Štrausą, taip pat nupasakojo daug savo paties atliktų žmogžudysčių. Už Reilio galvą Sindikatas paskyrė 100 tūkstančių dolerių atlyginimą.

1941 metų lapkričio 12 dieną buvo planuojama Eibo Relio ir Alberto Anastazijos akistata, tačiau kelios valandos prieš ją Relis, Rikers Island viešbučio „Half-Moon“ kambaryje saugomas šešių policijos detektyvų, iškrito pro langą ir užsimušė. Tikslios mirties aplinkybės neatskleistos iki dabar, yra kelios versijos. Galbūt jis bandė pabėgti, tačiau tai menkai tikėtina, nes tapus informatoriumi jam būtinai reikėjo policijos pagalbos, o turint neliečiamybę nebuvo reikalo bėgti. Sklido gandai, jog Frankas Kostelo papirko detektyvus, kad Relis nesulauktų akistatos.

Luizas Lepkė buvo apkaltintas keturiomis žmogžudystėmis ir nuteistas mirti elektros kėdėje. Ypač prie to prisidėjo Alberto Tanenbaumo parodymai. Lepkė bandė derėtis siūlydamas policijai informaciją apie aukštų valstybės pareigūnų kriminalinę veiklą, tačiau Thomas E. Dewey nesutiko. 1944 metų kovo 4 dieną Luizas Lepkė mirė elektros kėdėje.

Po jo mirties Murder, Inc. pradėjo byrėti, daug narių buvo areštuoti ir taip pat nuteisti mirti elektros kėdėje. Galutinai organizacija išnyko apie 1950-uosius.

Žinomi nariai

sąrašas nepilnas

Žinomos aukos

sąrašas nepilnas

Nuorodos

CrimeLibrary.com