Transakcinė analizė: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Vajezus (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S Automatinis brūkšnių taisymas
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Transakcinė analizė''' (arba tėvai – vaikai mumyse) - grupinės ir individualios [[Psichoterapija|psichoterapijos]] kryptis, kurią sukūrė [[JAV]] mokslininkas Eric Berne. Ši kryptis remiasi [[prielaida]], kad iki mokyklinio amžiaus vaikas veikiamas tėvų susidaro nesąmoningą nuomonę apie save ir aplinkinius. Kitaip sakant, savotišką savo gyvenimo planą arba scenarijų.
'''Transakcinė analizė''' (arba tėvai – vaikai mumyse) grupinės ir individualios [[Psichoterapija|psichoterapijos]] kryptis, kurią sukūrė [[JAV]] mokslininkas Eric Berne. Ši kryptis remiasi [[prielaida]], kad iki mokyklinio amžiaus vaikas veikiamas tėvų susidaro nesąmoningą nuomonę apie save ir aplinkinius. Kitaip sakant, savotišką savo gyvenimo planą arba scenarijų.


[[Kategorija:Psichoterapija]]
[[Kategorija:Psichoterapija]]

13:11, 2 balandžio 2007 versija

Transakcinė analizė (arba tėvai – vaikai mumyse) – grupinės ir individualios psichoterapijos kryptis, kurią sukūrė JAV mokslininkas Eric Berne. Ši kryptis remiasi prielaida, kad iki mokyklinio amžiaus vaikas veikiamas tėvų susidaro nesąmoningą nuomonę apie save ir aplinkinius. Kitaip sakant, savotišką savo gyvenimo planą arba scenarijų.