Ravalpindis: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Thijs!bot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: ar:راولبندي, fr:Rawalpindi
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S Automatinis brūkšnių taisymas
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Ravalpindis''' (angl. ''Rawalpindi'') - miestas šiaurės [[Pakistanas|Pakistane]], [[Pandžabas (Pakistanas)|Pandžabo]] provincijoje. 1,74 mln. gyventojų (2005). Tai pramonės centras: stipriai išvystyta karo pramonė ir inžinerija, yra artilerijos fabrikas, perdirbama [[nafta]], gaminamas [[plienas]], apdirbamos dujos, varomas [[alus]]. Yra technologijos koledžas.
'''Ravalpindis''' (angl. ''Rawalpindi'') miestas šiaurės [[Pakistanas|Pakistane]], [[Pandžabas (Pakistanas)|Pandžabo]] provincijoje. 1,74 mln. gyventojų (2005). Tai pramonės centras: stipriai išvystyta karo pramonė ir inžinerija, yra artilerijos fabrikas, perdirbama [[nafta]], gaminamas [[plienas]], apdirbamos dujos, varomas [[alus]]. Yra technologijos koledžas.


==Istorija==
==Istorija==


[[1959]]-1967 m. Ravalpindis buvo laikinoji Pakistano sostinė, kol [[1967]] m. ji buvo perkelta į netoliese esantį pastatytą naują miestą - [[Islamabadas|Islamabadą]], kuris tapo nuolatine šalies sostine.
[[1959]]-1967 m. Ravalpindis buvo laikinoji Pakistano sostinė, kol [[1967]] m. ji buvo perkelta į netoliese esantį pastatytą naują miestą [[Islamabadas|Islamabadą]], kuris tapo nuolatine šalies sostine.


[[category:Milijoniniai miestai]]
[[category:Milijoniniai miestai]]

11:57, 28 kovo 2007 versija

Ravalpindis (angl. Rawalpindi) – miestas šiaurės Pakistane, Pandžabo provincijoje. 1,74 mln. gyventojų (2005). Tai pramonės centras: stipriai išvystyta karo pramonė ir inžinerija, yra artilerijos fabrikas, perdirbama nafta, gaminamas plienas, apdirbamos dujos, varomas alus. Yra technologijos koledžas.

Istorija

1959-1967 m. Ravalpindis buvo laikinoji Pakistano sostinė, kol 1967 m. ji buvo perkelta į netoliese esantį pastatytą naują miestą – Islamabadą, kuris tapo nuolatine šalies sostine.