Makita: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Taksonomas (aptarimas | indėlis)
S Pusiau automatinis šaltinių šablonų datavimas: pažymėtas kaip neturintis šaltinių nuo 2020 m. balandžio
Taksonomas (aptarimas | indėlis)
S Pusiau automatinis tvarkymo skydelių datavimas
Eilutė 1: Eilutė 1:
{{Šaltiniai|nuo=2020 m. balandžio}}
{{Šaltiniai|nuo=2020 m. balandžio|neturi_nuo=2016 m. birželio}}



{{Infobox Company
{{Infobox Company

10:02, 4 gruodžio 2020 versija

   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.


Makita Corporation
FormaAkcinė bendrovė (viešoji kompanija)
Įkurta1915 m.
Centrinė būstinėAndžijas, Aičio prefektūra
Svarbiausi darbuotojaiMasahiko Goto,
Shiho Hori
Produktaielektriniai įrankiai
Darbuotojų13 845 (2015 m.)
Tinklalapiswww.makita.co.jp

Makitajaponų kompanija, viena didžiausių pasaulyje rankinių įrankių gamintoja, savo asortimente turinti iki 2000 skirtingų modelių elektrinių ir benzininių įrankių, neskaitant jiems skirtų priedų. Kompanijos būstinė įsikūrusi Japonijoje. Šio gamintojo fabrikai veikia ir JAV, Kinijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Rumunijoje, Brazilijoje.

Istorija

„Makita“ savo istoriją skaičuoja nuo 1915 m., kai Masaburo Makita su trimis draugais Nagojoje įsteigė elektrinių variklių ir generatorių gamybos kompaniją. Pradžioje jie gamino ir taisė elektrinius variklius, transformatorius ir apšvietimo įrenginius. Pirmąjį elektrinį rankinį instrumentą „Makita“ pristatė 1958 m. Tai buvo pirmasis pasaulyje elektrinis oblius. „Makita“ pirmoji pasaulyje 1969 m. pagamino akumuliatorinį gręžtuvą, o 1978 m. - pirmąjį gręžtuvą su NiCd baterijomis. 1981 m. pagamino pirmąjį pneumatinį vinių kalimo įrankį. Šeštajame dešimtmetyje „Makita“ buvo pirmoji, kuri savo įrankiuose panaudojo naujo tipo variklius be šepetėlių.

Asortimentas

„Makita“ su kitais įrankių gamintojais konkuruoja ne įvairių įrankių modifikacijų skaičiumi, o galimybe pritaikyti tą patį įrankį įvairiems darbams. „Makita“ garsėja savo gaminamais suktuvais, gręžtuvais, staklėmis, diskiniais pjūklais, universaliais įrankiais, kampiniais šlifuokliais. Be to, dalis „Makita“ įrankių parduodami be akumuliatorių, nes tos pačios įtampos akumuliatoriai lengvai pritaikomi skirtingų modelių „Makita“ įrankiams. Įrankio savininkams tai patogu, kai turimus skirtingus „Makitos“ įrankius neplanuojama naudoti vienu metu.

Akumuliatorinių įrankių srityje „Makita“ išplėtojo baterijos įkrovimo sistemą, paremtą ličio jonų baterijomis. Optimalų baterijų įkrovimą užtikrina akumuliatoriaus ir kroviklio palaikomas skaitmeninis ryšys. Kroviklio parenkamas krovimo režimas sutrumpina baterijos įkrovimą iki 22 min., prailgina baterijos naudojimo trukmę.

Maktec

„Maktec“ yra antrasis „Makita“ prekės ženklas, sukurtas 2002 m. specialiai tik Azijos rinkai. Kaip ir „Makita“, „Maktec“ įrankiai yra skirti tiek buitiniam, tiek profesionaliam naudojimui, tačiau pasižymi žemesne kaina.

Nuorodos