Regresija (klaida): Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
MTSbot (aptarimas | indėlis)
S robotas Prideda: he, ko, pt
Thijs!bot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: pl:Regresja (informatyka)
Eilutė 18: Eilutė 18:
[[he:בדיקות נסיגה]]
[[he:בדיקות נסיגה]]
[[ko:회귀 테스트]]
[[ko:회귀 테스트]]
[[pl:Regresja (informatyka)]]
[[pt:Teste de Regressão]]
[[pt:Teste de Regressão]]
[[ru:Регрессионное тестирование]]
[[ru:Регрессионное тестирование]]

16:53, 8 kovo 2007 versija

Regresija - situacija, kuomet naujesnė programos versija dėl pakeitimų programos kode nebeatlieka arba klaidingai atlieka funkciją, kuri buvo teisingai atliekama ankstesnėse versijose. Regresinis testavimas - testavimo rūšis, kurios pagrindinė paskirtis - patikrinti, ar naujas kodas išlaiko ankstesnėse versijose veikiantį funkcionalumą, testuojant ne tik pasikeitusias sritis bei modulius, bet visą funcionalumą.

Regresijų pasitaiko todėl, jog įvairios programos dalys dažnai yra labai glaudžiai tarpusavyje susiję, ir programuotojas, taisydamas ar plėstamas vienos dalies darbą, gali neapsižiūrėjęs pažeisti su ja susijusios kitos dalies darbą.

Efektyviausias būdas kovai su regresijomis - turėti automatinių testų rinkinį, kuris detaliai patikrintų visos programos darbą. Toks testų rinkinys leidžia sumažinti keitimų (ypač nedidelių) riziką, neinvestuojant daug resursų visos programos darbo testavimui.

Kaip kraštutinė priemonė naudojamas nenutrūkstamas testavimas, kuomet testų rinkinys veikia nuolat, automatiškai patikrindamas programą po kiekvieno keitimo.

Nuorodos