Praktinė patirtis: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S robotas: brūkšneliai keičiami brūkšniais (pagal lietuvių kalbos rašybos normas)
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S Automatinis kabučių taisymas
Eilutė 2: Eilutė 2:
'''Know how''' ([[anglų kalba|angl.]] know how) – žinau kaip) – visos žinios, kurias įgyti reikia laiko ir lėšų ir negalima patentuoti.
'''Know how''' ([[anglų kalba|angl.]] know how) – žinau kaip) – visos žinios, kurias įgyti reikia laiko ir lėšų ir negalima patentuoti.


Prie ''"Žinau kaip"'' galima priskirti: žinias apie rinką, visas metodines rekomendacijas, gamybos, diagnostikos, gydymo ir operacijų atlikimo, veislių išvedimo būdus ir visas kitas nepatentuojamas žinias.
Prie ''„Žinau kaip“'' galima priskirti: žinias apie rinką, visas metodines rekomendacijas, gamybos, diagnostikos, gydymo ir operacijų atlikimo, veislių išvedimo būdus ir visas kitas nepatentuojamas žinias.


''"Žinau kaip"'' saugomos jas slepiant. Žinios apie tai niekam neskleidžiamos bet joms pasklidus drausti jomis naudotis negalima. Kartai jos atskleidžiamos vos tik pradėjus jomis naudotis, tokiais atvejais išlošiamas tik laikas, kol kiti konkurentai imsis tokios pačios veiklos, o kartais visai neslepiamos o net ir siūlomos. Užpatentavus išradimą, konstrukciją ar ženklą paskelbiama kaip jį pasigaminti ar kaip jis atrodo. Tolimesnis jo naudojimas be patento savininko leidimo baudžiamas pagal įstatymą.
''„Žinau kaip“'' saugomos jas slepiant. Žinios apie tai niekam neskleidžiamos bet joms pasklidus drausti jomis naudotis negalima. Kartai jos atskleidžiamos vos tik pradėjus jomis naudotis, tokiais atvejais išlošiamas tik laikas, kol kiti konkurentai imsis tokios pačios veiklos, o kartais visai neslepiamos o net ir siūlomos. Užpatentavus išradimą, konstrukciją ar ženklą paskelbiama kaip jį pasigaminti ar kaip jis atrodo. Tolimesnis jo naudojimas be patento savininko leidimo baudžiamas pagal įstatymą.


''"Žinau kaip"'' nėra aiškiai aprašyta įstatymuose, bet įeina į sąvoką komercinė paslaptis. Patento ir komercinės paslapties tikslas vienodas – neleisti inovacijomis naudotis konkurentams ir gauti pelną dėl jų naudojimo.
''„Žinau kaip“'' nėra aiškiai aprašyta įstatymuose, bet įeina į sąvoką komercinė paslaptis. Patento ir komercinės paslapties tikslas vienodas – neleisti inovacijomis naudotis konkurentams ir gauti pelną dėl jų naudojimo.


[[Kategorija:Teisė]]
[[Kategorija:Teisė]]

19:49, 5 kovo 2007 versija

   Šį puslapį ar jo dalį reikia sutvarkyti pagal Vikipedijos standartus.
Jei galite, sutvarkykite.

Know how (angl. know how) – žinau kaip) – visos žinios, kurias įgyti reikia laiko ir lėšų ir negalima patentuoti.

Prie „Žinau kaip“ galima priskirti: žinias apie rinką, visas metodines rekomendacijas, gamybos, diagnostikos, gydymo ir operacijų atlikimo, veislių išvedimo būdus ir visas kitas nepatentuojamas žinias.

„Žinau kaip“ saugomos jas slepiant. Žinios apie tai niekam neskleidžiamos bet joms pasklidus drausti jomis naudotis negalima. Kartai jos atskleidžiamos vos tik pradėjus jomis naudotis, tokiais atvejais išlošiamas tik laikas, kol kiti konkurentai imsis tokios pačios veiklos, o kartais visai neslepiamos o net ir siūlomos. Užpatentavus išradimą, konstrukciją ar ženklą paskelbiama kaip jį pasigaminti ar kaip jis atrodo. Tolimesnis jo naudojimas be patento savininko leidimo baudžiamas pagal įstatymą.

„Žinau kaip“ nėra aiškiai aprašyta įstatymuose, bet įeina į sąvoką komercinė paslaptis. Patento ir komercinės paslapties tikslas vienodas – neleisti inovacijomis naudotis konkurentams ir gauti pelną dėl jų naudojimo.