Islandinis bėgikas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
JAnDbot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: ms:Burung Kedidi Dian Kecil
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S robotas: brūkšneliai keičiami brūkšniais (pagal lietuvių kalbos rašybos normas)
Eilutė 11: Eilutė 11:
{{Taxobox_end_placement}}
{{Taxobox_end_placement}}
{{Taxobox_pabaiga}}
{{Taxobox_pabaiga}}
'''Islandinis bėgikas''' (lot. ''Calidris canutus'', angl. ''Red Knot'', vok. ''Knutt'') - [[Tilvikiniai|tilvikinių]] (''Scolopacidae'') šeimos paukštis, kurio pažastinės [[plunksna|plunksnos]] baltos, su rusvu raštu. Paukštis 103-105 g svorio. Kūno ilgis 25 cm, jo viršutinė pusė rusva ir su dėmelėmis. Antuodegis baltas su juodais dryželiais. Pilvinė pusė, kaklas, skruostai rudi. Pauodegys ir šonai balti. [[Snapas]] ir kojos juodos. Patelės apatinė pusė šviesesnė nei patino. Jauniklių nugarinė pusė tamsesnė nei suaugusių paukščių.
'''Islandinis bėgikas''' (lot. ''Calidris canutus'', angl. ''Red Knot'', vok. ''Knutt'') [[Tilvikiniai|tilvikinių]] (''Scolopacidae'') šeimos paukštis, kurio pažastinės [[plunksna|plunksnos]] baltos, su rusvu raštu. Paukštis 103-105 g svorio. Kūno ilgis 25 cm, jo viršutinė pusė rusva ir su dėmelėmis. Antuodegis baltas su juodais dryželiais. Pilvinė pusė, kaklas, skruostai rudi. Pauodegys ir šonai balti. [[Snapas]] ir kojos juodos. Patelės apatinė pusė šviesesnė nei patino. Jauniklių nugarinė pusė tamsesnė nei suaugusių paukščių.


[[Lietuva|Lietuvoje]] aptinkamas traukimo metu pajūryje.
[[Lietuva|Lietuvoje]] aptinkamas traukimo metu pajūryje.

03:04, 1 kovo 2007 versija

Calidris canutus
Islandinis bėgikas (Calidris canutus)
Islandinis bėgikas (Calidris canutus)
Mokslinė klasifikacija
Karalystė: Gyvūnai
( Animalia)
Tipas: Chordiniai
( Chordata)
Klasė: Paukščiai
( Aves)
Būrys: Sėjikiniai paukščiai
( Charadriiformes)
Šeima: Tilvikiniai
( Scolopacidae)
Gentis: Bėgikai
( Calidris)
Rūšis: Islandinis bėgikas
( Calidris canutus)

Islandinis bėgikas (lot. Calidris canutus, angl. Red Knot, vok. Knutt) – tilvikinių (Scolopacidae) šeimos paukštis, kurio pažastinės plunksnos baltos, su rusvu raštu. Paukštis 103-105 g svorio. Kūno ilgis 25 cm, jo viršutinė pusė rusva ir su dėmelėmis. Antuodegis baltas su juodais dryželiais. Pilvinė pusė, kaklas, skruostai rudi. Pauodegys ir šonai balti. Snapas ir kojos juodos. Patelės apatinė pusė šviesesnė nei patino. Jauniklių nugarinė pusė tamsesnė nei suaugusių paukščių.

Lietuvoje aptinkamas traukimo metu pajūryje.