Atnaujinkime Europą: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Naujas puslapis: „Atnaujinkime Europą“ (angl. ''Renew Europe'') – 2019 m. Europos Parlamente įkurta politinė frakcija, vienijanti liberalių...
 
Eilutė 1: Eilutė 1:
„Atnaujinkime Europą“ (angl. [[:en:Renew_Europe|''Renew Europe'']]) – 2019 m. [[Europos Parlamentas|Europos Parlamente]] įkurta politinė frakcija, vienijanti liberalių ir centro partijų atstovus.
„'''Atnaujinkime Europą'''“ ({{en|Renew Europe}}) – 2019 m. [[Europos Parlamentas|Europos Parlamente]] įkurta politinė frakcija, vienijanti [[Liberalizmas|liberalių]] ir [[Centrizmas|centro]] partijų atstovus.


Iki 2019 m. politinė frakcija vadinosi Liberalų ir demokratų aljansas už Europą (angl. [[:en:Alliance_of_Liberals_and_Democrats_for_Europe|''Alliance of Liberals and Democrats for Europe'']] - ALDE).
Iki 2019 m. politinė frakcija vadinosi Liberalų ir demokratų aljansas už Europą (angl. ''Alliance of Liberals and Democrats for Europe'' – ALDE).


„Atnaujinkime Europą“ yra trečioji pagal dydį frakcija Europos Parlamente, šiuo metu jai priklauso 108 EP nariai iš 22 valstybių.
„Atnaujinkime Europą“ yra trečioji pagal dydį frakcija Europos Parlamente, šiuo metu jai priklauso 108 EP nariai iš 22 valstybių.


Frakcijos pirmininku išrinktas buvęs Rumunijos ministras pirmininkas [[Dacian Cioloș]].
Frakcijos pirmininku išrinktas buvęs [[Rumunija|Rumunijos]] ministras pirmininkas [[Dacian Cioloș]].


"Atnaujinkime Europą" frakcijai priklausantys EP nariai iš Lietuvos: [[Petras Auštrevičius]] ([[Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis]]) ir [[Viktoras Uspaskich]] ([[Darbo partija]])<ref>http://www.europarl.europa.eu/meps/lt/search/advanced?name=&groupCode=5704&countryCode=LT&bodyType=ALL</ref>.
„Atnaujinkime Europą“ frakcijai priklausantys EP nariai iš Lietuvos: [[Petras Auštrevičius]] ([[Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis]]) ir [[Viktoras Uspaskich]] ([[Darbo partija]])<ref>http://www.europarl.europa.eu/meps/lt/search/advanced?name=&groupCode=5704&countryCode=LT&bodyType=ALL</ref>.


== Nuorodos ==
== Nuorodos ==
[https://teameurope.eu/ Oficiali "Atnaujinkime Europą" svetainė (anglų kalba)]
* [https://teameurope.eu/ Oficiali „Atnaujinkime Europą“ svetainė (anglų kalba)]


== Šaltiniai ==
== Šaltiniai ==
{{išn}}
<references />

[[Kategorija:Europos parlamentas]]
[[Kategorija:Europinės partijos]]

14:00, 24 liepos 2019 versija

Atnaujinkime Europą“ (angl. Renew Europe) – 2019 m. Europos Parlamente įkurta politinė frakcija, vienijanti liberalių ir centro partijų atstovus.

Iki 2019 m. politinė frakcija vadinosi Liberalų ir demokratų aljansas už Europą (angl. Alliance of Liberals and Democrats for Europe – ALDE).

„Atnaujinkime Europą“ yra trečioji pagal dydį frakcija Europos Parlamente, šiuo metu jai priklauso 108 EP nariai iš 22 valstybių.

Frakcijos pirmininku išrinktas buvęs Rumunijos ministras pirmininkas Dacian Cioloș.

„Atnaujinkime Europą“ frakcijai priklausantys EP nariai iš Lietuvos: Petras Auštrevičius (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) ir Viktoras Uspaskich (Darbo partija)[1].

Nuorodos

Šaltiniai