Darbo birža: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Jouli (aptarimas | indėlis)
S {{org-stub}}
Lang-Bot-as (aptarimas | indėlis)
S robotas: brūkšneliai keičiami brūkšniais (pagal lietuvių kalbos rašybos normas)
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Darbo birža''' tai įdarbinimo tarnyba, kuri registruoja bedarbius bei darbdavius, siūlančius laisvas darbo vietas, į savo duomenų bazę. Taip pat padeda darbuotojams rasti tinkamą darbą, o darbdaviams - tinkamą darbuotoją, kuris atitinką jų keliamus reikalavimus.
'''Darbo birža''' tai įdarbinimo tarnyba, kuri registruoja bedarbius bei darbdavius, siūlančius laisvas darbo vietas, į savo duomenų bazę. Taip pat padeda darbuotojams rasti tinkamą darbą, o darbdaviams tinkamą darbuotoją, kuris atitinką jų keliamus reikalavimus.


'''[[Darbas]]''' – socialinis reiškinys, pagal kurį individas yra užimtas pilną arba nedalinai pilna darbo dieną, už kurį gauną tam tikrą atlygį.
'''[[Darbas]]''' – socialinis reiškinys, pagal kurį individas yra užimtas pilną arba nedalinai pilna darbo dieną, už kurį gauną tam tikrą atlygį.

10:18, 28 vasario 2007 versija

Darbo birža tai įdarbinimo tarnyba, kuri registruoja bedarbius bei darbdavius, siūlančius laisvas darbo vietas, į savo duomenų bazę. Taip pat padeda darbuotojams rasti tinkamą darbą, o darbdaviams – tinkamą darbuotoją, kuris atitinką jų keliamus reikalavimus.

Darbas – socialinis reiškinys, pagal kurį individas yra užimtas pilną arba nedalinai pilna darbo dieną, už kurį gauną tam tikrą atlygį.

Nedarbas – socialinis reiškinys, pagal kurį individas neturi apibrėžto užimtumo.

Darbuotojas

Darbuotojas – fizinis asmuo, kuris dirba pagal darbo sutartį už tam tikrą atlygį.

Darbdavys

Darbdavys – gali būti fizinis arba juridinis asmuo suteikiantis darbą darbuotojui, už kurį jis yra atsakingas, bei jam moka tikrą atlygį.

Lietuvos Darbo Birža

Valstybinė įdarbinimo tarnyba Lietuvoje yra Lietuvos Darbo Birža (LDB). Ji buvo įkurta 1991 metais, atgavus Lietuvai nepriklausomybę. Ją sudaro Valstybinė Lietuvos Darbo Birža ir jos 46 teritorinės darbo biržos.

Nuorodos

Lietuvos Darbo Birža