UEFA Europos konferencijų lyga: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
S panaikinta Kategorija:Futbolas; įtraukta Kategorija:UEFA naudojant HotCat
Vaidila (aptarimas | indėlis)
Eilutė 11: Eilutė 11:
== Turnyro sistema ==
== Turnyro sistema ==


Kvalifikacija į '''Europos lygą 2''' bus panaši į UEFA Čempionų lygos kvalifikaciją, ji bus padalinta į du „kelius“ - čempionų kelią ir Uropos lygos kelią. Čempionų keliu komandos pralaimėjusios kvalifikacijos rungtynes ​​Čempionų lygyje iškris tiesiai į '''UEL2'''. Kvalifikacija Europos lygos keliu bus grindžiama standartiniu [[UEFA koeficientai|UEFA koeficiento]] kriterijumi, kuris yra bendras visuose UEFA turnyruose. Kvalifikaciniame etape viso dalyvaus 72 komandos.
Kvalifikacija į '''Europos lygą 2''' bus panaši į UEFA Čempionų lygos kvalifikaciją, ji bus padalinta į du „kelius“ - čempionų kelią ir Europos lygos kelią. Čempionų keliu komandos pralaimėjusios kvalifikacijos rungtynes ​​Čempionų lygyje iškris tiesiai į '''UEL2'''. Kvalifikacija Europos lygos keliu bus grindžiama standartiniu [[UEFA koeficientai|UEFA koeficiento]] kriterijumi, kuris yra bendras visuose UEFA turnyruose. Kvalifikaciniame etape viso dalyvaus 72 komandos.


Antrame ir trečiame etape prisijungs komandos, iškritusios is Čempionų lygos bei Europos lygos.
Antrame ir trečiame etape prisijungs komandos, iškritusios is Čempionų lygos bei Europos lygos.

15:41, 9 balandžio 2019 versija

UEFA Europos lyga 2, (UEL2) bus naujas kasmetinis futbolo klubų turnyras, kurį nuo 2021 m. organizuos UEFA. Tai bus trečiasis Europos klubų futbolo lygmuo po Čempionų lygos ir Europos lygos. „Europos lyga 2“ yra tik laikinas pavadinimas, kuris vėliau bus pakeistas oficialiu pavadinimu.

Turnyras prasidės nuo 2021 - 2022 m. sezono, jame dalyvaus žemesnio rango UEFA šalių dalyviai.

Istorija

Nuo 2015 m. UEFA ėmė svarstyti idėją apie trečiojo lygio Europos varžybas, kurios suteiktų galimybę klubams iš silpnesniųjų UEFA šalių patekti į aukštesnius etapus iš kurių jie greičiausiai iškristų dabartinėje Čempionų lygoje ir Europos lygoje.

2018 m. gruodžio 2 d. UEFA pranešė, kad naujas turnyras, laikinai vadinamas kaip UEFA Europa League 2 arba tiesiog UEL2, prasidės nuo 2021 metų, ir pritrauks daugiau klubų, daugiau asociacijų bei sukurs daugiau rungtynių.

Turnyro sistema

Kvalifikacija į Europos lygą 2 bus panaši į UEFA Čempionų lygos kvalifikaciją, ji bus padalinta į du „kelius“ - čempionų kelią ir Europos lygos kelią. Čempionų keliu komandos pralaimėjusios kvalifikacijos rungtynes ​​Čempionų lygyje iškris tiesiai į UEL2. Kvalifikacija Europos lygos keliu bus grindžiama standartiniu UEFA koeficiento kriterijumi, kuris yra bendras visuose UEFA turnyruose. Kvalifikaciniame etape viso dalyvaus 72 komandos.

Antrame ir trečiame etape prisijungs komandos, iškritusios is Čempionų lygos bei Europos lygos.

Grupių etape bus aštuonios grupės po keturias komandas kiekvienoje grupėje, po kurių bus aštunfinalis, ketvirtfinalis, pusfinalis ir finalas. Naujo turnyro nugalėtojas turės teisę dalyvauti UEFA Europa lygoje kitame sezone.

Iš viso įvyks 141 rungtynių 15 savaičių bėgyje, varžybos vyks ketvirtadieniais.

Nuorodos

UEFA Europos lyga 2 kvalifikacija