LPDA: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
VP-bot (aptarimas | indėlis)
S wiki sintakse 3
Zygimantus (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
{{šaltiniai}}
'''LPDA''' – Lietuvos pilių ir dvarų asociacija, įkurta [[2005]] metų rugsėjo mėnesį.
'''LPDA''' – Lietuvos pilių ir dvarų asociacija, įkurta [[2005]] metų rugsėjo mėnesį.

20:13, 4 rugsėjo 2018 versija

   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

LPDA – Lietuvos pilių ir dvarų asociacija, įkurta 2005 metų rugsėjo mėnesį.

Asociacija jungia Lietuvos pilių ir dvarų savininkus bei kitus asmenis, besirūpinančius šių objektų išsaugojimu ir puoselėjimu. Tai žmonių turinčių atsakingą požiūrį į paveldą asociacija.

Asociacijos tikslai

  • Skatinti bei užtikrinti Lietuvos dvarų ir pilių išsaugojimą ir puoselėjimą.
  • Tinkamai astovauti Asociacijos narių, bei Lietuvos dvarų ir pilių kultūros paveldo išsaugojimo interesams Lietuvoje ir paaulyje.
  • Ginti Asociacijos narių teises įstatymų nustatyta tvarka.
  • Teikti pasiūlymus Lietuvos Respublikos valstybinėms institucijoms dėl ruošiamų ir veikiančių įstatymų bei kitų teisės norminių aktų, tiesiogiai ar netiesiogiai susijusių su Lietuvos dvarų ir pilių kaip kultūros paveldo apsauga.
  • Bendradarbiauti su užsienio dvarų ir pilių bei panašiomis asociacijomis, kultūros, švietimo, mokslo, gamybinėmis ir komercinėmis organizacijomis, valstybinėmis įstaigomis.

Asociacijos veikla

Asociacija savo jėgomis ar bendradarbiaujant su kitomis organizacijomis organizuoja ir rengia tarptautines mokslines konferencijas, forumus ar kitokius kultūrinius renginius, kurių tikslas – kultūros paveldo išsaugojimas, informacijos dalijimasis tarp asociacijos narių ir suinteresuotų asmenų, sklaida plačiajai visuomenei. Asociacija inicijuoja ir visomis įmanomomis priemonėmis remia pilių ir dvarų – kaip kultūros paveldo – studijas ir mokslinius tyrimus. Asociacija, bendradarbiaudama su mokslo, meno ir švietimo institucijomis, inicijuoja ir visomis įmanomomis priemonėmis remia senųjų amatų ir tradicinių verslo šakų, puoselėtų Lietuvos dvarų ir pilių sodybų aplinkoje, tyrimus, atkūrimą ir puoselėjimą. Asociacija, gavusi narių pritarimą, paruošia, pasirašo ir vykdo bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos bei užsienio aukštojo mokslo įstaigomis, institutais, siekiant maksimaliai atkurti dvarų ir pilių sodybas, jų kultūrinį palikimą. Asociacija parengia ir teikia LR valstybinėms institucijoms dvarų ir pilių atkūrimo strateginį planą, kuriame būtų numatyta aiški ir motyvuota kultūros paveldo priežiūros bei kontrolės procedūra, užtikrinanti privačių investicijų į kultūros paveldo atkūrimą apsaugą. Įstatuose numatytiems tikslams pasiekti Asociacija turi teisę užsiimti ir kitokia veikla, neprieštaraujančia Lietuvos Respublikos įstatymams.