Mirties valgytojai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
→‎Severas Sneipas: Pataisyta klaidinga rašyba.
Žymos: Keitimas mob. telefonu Keitimas įskiepiu mobiliesiems
VaMac (aptarimas | indėlis)
Žymos: Keitimas mob. telefonu Keitimas įskiepiu mobiliesiems
Eilutė 146: Eilutė 146:


=== Belatriks Lestreindž ===
=== Belatriks Lestreindž ===
Ištikima Voldemorto tarnaitė. Po jo žlugimo su vyru kalėjusi Azkabane. Voldemortui sustiprėjus grįžusi pas jį.
Ištikima Voldemorto tarnaitė. Po jo žlugimo su vyru Rudolfu Lestreindžu kalėjusi Azkabane. Voldemortui sustiprėjus grįžusi pas jį.
Taip pat ji nužudė Sirijų Bleką. Mėgstamiausi jos kerai buvo Crucio – Nukryžiavimo kerai. Tikėjo kad Tamsos Valdovas ją laikė pačia ištikimiausia. Ją nužudė Molė Vizli.
Ji nužudė Sirijų Bleką, Nevilio Nevėkšlos tėvus ir namų elfą Dobį. Mėgstamiausi jos kerai buvo Crucio – Nukryžiavimo kerai. Tikėjo kad Tamsos Valdovas ją laikė pačia ištikimiausia. Ją nužudė Molė Vizli.
"Haris Poteris ir prakeiktas vaikas" sužinome, kad Belatriks ir Voldemortas turi vaiką, mergaitę.


=== Fenryras Pilkanugaris ===
=== Fenryras Pilkanugaris ===

11:28, 8 balandžio 2017 versija

Mirties valgytojai – literatūriniai veikėjai, aprašomi J. K. Rowling Hario Poterio serijos knygose, Valdovo Voldemorto šalininkai. Jų tikslas buvo išžudyti žiobarų kilmės burtininkus bei pačius žiobarus, ir suteikti grynakraujų burtininkų bendruomenei valdyti visą pasaulį. Knygoje mirties valgytojai vaizduojami apsivilkę juodais apsiaustais su gobtuvais ir kaukėmis.

Kai Voldemortą, būdamas vienerių metų, nugalėjo Haris Poteris, visi šalininkai išsislapstė. Tačiau Voldemortui atgavus jėgas, šie grįžo ir padėjo jam nužudyti Hogvartso direktorių Albą Dumbldorą. Paskutinėje knygoje apie Harį Poterį sužinoma, kad buvęs Valdovo Voldemorto tarnas Severas Sneipas visada buvo ištikimas Dumbldorui. Severas direktorių nužudė jo paties nurodymu.

Žinomi Mirties valgytojai

Vardas Žinomi nusikaltimai Statusas
Narcisa Smirdžiuvienė - Pasitaisiusi
Drakas Smirdžius Nuvedė Mirties valgytojus į Hogvartsą, kad nužudytų Albą Dumbldorą, du kartus kėsinosi į pastarojo gyvybę užkerėdamas daiktus, užkerėjo Madam Rosmertą Valdymo kerais, mėgino užkerėti Harį Poterį Nukankinimo kerais. Pasitaisęs
Belatriks Lestreindž Nukankino iki išprotėjimo Frenką ir Alisą Nevėkšlas, nužudė Sirijų Bleką, Dobį bei Nimfadorą Tonks ir Remą Lubiną, kankino Hermioną. Nukauta dvikovoje su Mole Vizli
Severas Sneipas Papasakojo Valdovui Voldemortui pranašystę apie Harį Poterį, netyčia nukirto Džordžo Vizlio ausį, nužudė Dumbldorą. Nužudytas Valdovo Voldemorto gyvatės Nadžinės (reabilituotas)
Alekta Kerou Užpuolimas Hogvartse bei jo mokinių kankinimas. Suimta (toliau neaprašoma)
Amikas Kerou Užpuolimas Hogvartse. Suimtas (toliau neaprašoma)
Piteris Trumpulis (Kirmis) Išdavė Džeimsą ir Lilę Poterius Valdovui Voldemortui, nužudė Sedriką Digorį, nužudė dvylika nekaltų žiobarų, nužudė Bertą Džorkins. Nužudytas Voldemorto (netiesiogiai).
Liucijus Smirdžius Bandė užkeikti Harį Poterį, manipuliavo kai kuriais Magijos Ministerijos tarnautojais, dalyvavo įsilaužime į Magijos Ministeriją. Pasitaisęs
Eiveris Dalyvavo įsilaužime į Magijos Ministeriją bei Hogvartso mūšyje. Įkalintas
Džagsonas - Nežinoma
Gylys Vyresnysis - Nežinoma
Augustas Rukvudas Šnipinėjo ministerijoje, dalyvavo įsilaužime į Magijos Ministeriją, nužudė Fredį Vizlį. Nežinoma (nugalėtas dvikovoje su Aberfortu Dumbldoru)
Malsaiberis Dalyvavo įsilaužime į Magijos Ministeriją. Nežinoma
Valdenas Makniras Dalyvavo įsilaužime į Magijos Ministeriją. Nežinoma (sužalotas Hagrido)
Rabastanas Lestreindžas - Nežinoma
Niurzga Vyresnysis Dalyvavo įsilaužime į Magijos Ministeriją. Nežinoma
Antoninas Dolohovas Dalyvavo įsilaužime į Magijos Ministeriją, užpuolė Harį, Ronį ir Hermioną Londone, nužudė Remą Lubiną. Nežinoma (nugalėtas dvikovoje su Filijumi Flitviku)
Rodolfas Lestreindžas - Nežinoma
Regulas Blekas - Miręs (reabilituotas)
Gibonas - Miręs
Igoris Karkarovas - Nužudytas už išdavystę
Evanas Rosieras Prieš mirtį sužalojo Ruknos Baisiosios Akies nosį. Miręs
Vilksas - Miręs
Bartis Susitraukėlis jaunesnysis Nužudė savo tėvą Bartį Susitraukėlį vyresnįjį, užpuolė Viktorą Krumą, Sedriką Digorį bei Fler Delakur. Atimta siela (pabučiuotas Psicho)
Jakslis - Nežinoma
Traversas - Nežinoma

Garsūs Mirties valgytojai

Regulas Blekas

Regulas Arkturas Blekas (19611979) yra jaunesnysis Sirijaus Bleko brolis.

Regulas gimė Orijonui ir Valburgai Blek 1961 metais. Tėvams buvo geriausias sūnus, nes laikėsi kraujo grynumo principų. Jis buvo paskirstytas į Klastūnyną ir Kvidičo komandoje žaidė gaudytoju. 1977 metais, tapo Mirties valgytoju, bet greit tapo geru žmogumi. Kai sužinojo apie Salazaro Klastuolio medalioną, Regulas išvyko jo atgauti. Regulas sukeitė medalioną su netikru ir išgėrė nuodus. Savo elfui Padarui liepė paimti tikrą medalioną ir sunaikinti jį. Pats Regulas buvo nužudytas Žemesnių formų.

Antoninas Dolohovas

Antoninas Dolohovas yra vienas iš pirmųjų, stipriausių ir gudriausių Mirties valgytojų. Nugalėjo Remą Lubiną ir Alastorą Rukną.

1981 metais, jis nužudė Fenikso brolijos narius Gideoną ir Fabijaną Pruitus, Molės Vizli brolius. Už tai buvo pasodintas į Azkabaną. 1996 metais, jis pabėgo iš Azkabano su kitais Mirties valgytojais. Per Ministerijos mūšį, Antoninas pamatė ir sustabdė Harį, Hermioną ir Nevilį. Kai Dolohovas norėjo pranešti kitiems Mirtiems valgytojams apie juos, Hermiona prieš jį panaudojo Silencio kerus. Jis vis tiek sužalojo ją nesakydamas burtažodžio. Dolohovas mūšio metu sulaužė Nevilio burtų lazdelę ir jo nosį, po to buvo sustingdytas Hario. Dolohovas atsigavo kai atvyko Fenikso brolija ir tuoj stojo į kovą su Alastoru Rukna. Norėjo pulti Sirijų Bleką, bet Haris atsistojo prieš jį pirmas. Paskui sugautas aurorų ir vėl pasodintas į Azkabaną.

1997 metų vasarą, Dolohovas vėl pabėgo iš Azkabano ir vyko į Mirties valgytojų mitingą Smirdžiaus namuose. Vėliau Dolohovas susidūrė su Hariu, Roniu ir Hermiona. Ronį jis surišo virvėmis, nematomą Harį trenkė į sieną, bet Hermiona jį sustingdė ir ištrynė jo atmintį. Paskui (kartu su Frofinu Raulu, jo palydovu kuris irgi susidūrė su trijule) abu buvo nubausti Voldemorto.

1998 metais, per Hogvartso mūšį, Dolohovas kovojo su Dinu Tomu ir Parvate Patil. Vėliau kovą perėmė Remas Lubinas. Po to kovą perėmė ir Dolohovą nugalėjo Flitvikas. Dolohovas arba mirė tada, arba vėl buvo pasodintas į Azkabaną kalėti iki mirties.

Jakslis

Jakslis yra Mirties valgytojas, tarnavęs Voldemortui per antrąjį karą. Jis dalyvavo Hogvartso mūšyje ir buvo tikriausiai sustingdytas Hario Poterio. 1997 metais, Jakslis dalyvavo Mirties valgytojų mitinge Smirdžiaus namuose. Jis pranešė kad užbūrė Pijų Bukagalvį Valdymo kerais. Su Jakslio pastangomis, Voldemortui pavyko užimti Ministeriją. Jakslis tapo Magijos įstatymų priežiūros departamento vadovas. Jis, kartu su Doloresa Ambridž, pradėjo žudyti žiobaro kraujo burtininkus. Kai Haris, Ronis ir Hermiona bandė išleisti žiobaro-kraujo burtininkus, Jakslis bandė sustabdyti juos, bet nepavyko. 1998 metais, Jakslis dalyvavo Hogvartso antrajį mūšį. Jakslis buvo nugalėtas Li Džordono ir Džordžo Vizlio. Po mūšio, jis buvo įkalintas į Azkabaną.

Igoris Karkarovas

Igoris Karkarovas (mirė 1996 m.) yra buvęs Mirties valgytojas ir Drumštrango mokyklos direktorius. Juodosios magijos žinovas. Įdavęs ministerijai daug savo bendru mirties valgytoju.

Kai Karkarovas buvo dar jaunas, jis buvo Mirties valgytojas ir draugavo su Severu Sneipu. Kartu su Dolohovu, Karkarovas kankindavo nekaltus žiobarus, bet vėliau buvo sugautas Alastoro Ruknos ir trumpai kalėjo Azkabane. Per jo teisminį procesą, jis buvo pasiūlytas laisvės jeigu duos informacijos apie kitus Mirties valgytojus. Jis davė informacijos apie mirusius arba sugautus Mirties valgytojus ir Ministerijai. Informacija nebuvo nauja. Pagaliau, jis paminėjo Augustą Rukvudą, naują informaciją, ir buvo išleistas.

Karkarovas pabėgo iš Anglijos į šiaurę ir tapo Durmštrango instituto direktoriumi. Per Burtų trikovės turnyrą, Karkarovas buvo teisėjas ir pasitikėjo į Viktorą Krumą. Jis taip pat sutiko Alatorą Rukną, ir norėjo išvengti jo, bet nesėkmingai. Jis buvo įžeistas, kad Haris tapo ketvirtu čempionu ir skirdavo jam žemesnius balus. Jis susitikinėdavo su Sneipu dėl Tamsos ženklo, nes jis darėsi ryškesnis. Per Trečiąją užduotį (1995 m. birželio 24 d.), Karkarovas pabėgo iš Hogvartso ir slapstėsi. Jis išgyveno dar metus; jo kūnas buvo rastas 1996 metų vasarą lūšnoje prie Škotijos. Tamsos ženklas švietė danguje.

Alekta ir Amikas Kerou

Brolis ir sesuo. 7-oje dalyje paskiriami Hogvartso mokytojais. Alekta dėsto Žiobarotyrą (pasakoja mokiniams, kad Žiobarai yra nevisaverčiai, siekia sukiršinti burtininkus), o Amikas – apsiginimą nuo juodosios magijos. Kankina mokinius išgauti informacijai apie „Dumbldoro Kariauną“, o ypač kankiną Nevilį Nevėkšlą, tuometį „Dumbldoro kariaunos“ vadovą.

Belatriks Lestreindž

Ištikima Voldemorto tarnaitė. Po jo žlugimo su vyru Rudolfu Lestreindžu kalėjusi Azkabane. Voldemortui sustiprėjus grįžusi pas jį. Ji nužudė Sirijų Bleką, Nevilio Nevėkšlos tėvus ir namų elfą Dobį. Mėgstamiausi jos kerai buvo Crucio – Nukryžiavimo kerai. Tikėjo kad Tamsos Valdovas ją laikė pačia ištikimiausia. Ją nužudė Molė Vizli. "Haris Poteris ir prakeiktas vaikas" sužinome, kad Belatriks ir Voldemortas turi vaiką, mergaitę.

Fenryras Pilkanugaris

Vilkolakių vadas. Įkando Remui Lubinui, nes jo tėvai atsisakė Pilknugariui padėti. Mėgsta kraują, todėl puldinėja žmones nelaukdamas pilnaties. 7-oje dalyje vadovauja Grobėjams ir sugauna Harį Poterį.

Evanas Rouzjeris

Evanas Rouzjeris (mirė 1981 m.) yra Mirties valgytojas, aktyvus Pirmame Kare.

Rouzjeris draugavo su Sneipu ir jo būriu. Kaip ir kiti Sneipo grupės nariai, jis tapo Mirties valgytoju. Po Voldemorto žlugimo, Mirties valgytojai išsiskirstė ir aurorai bandė juos susekti ir uždaryti į Azkabaną. Rouzjeris buvo susektas Alastoro Ruknos. Jis priešinosi areštavimui ir nušovė Ruknos nosies dalelę. Už tai, Rukna jį nužudė. Jo tėvas turbūt Rouzjeris, Voldemorto draugas Hogvartse ir vėliau Mirties valgytojas.

Augustas Rukvudas

Augustas Rukvudas yra Mirties valgytojas, dirbantis Ministerijoje.

Prieš kalėdamas Azkabane, Rukvudas dirbo Paslapčių departamente Magijos ministerijoje „baisiuku“. Jis gaudavo daug informacijos iš kitų Ministerijos darbuotojų ir perdavė informaciją Voldemortui. 1981 arba 1982 metais, Rukvudas, pagal Karkarovo įrodymus, buvo suimtas, patrauktas į teismą į nuteistas kalėti Azkabane. 1996 metais, su daugeliu kitų Mirties valgytojų, pabėgo iš Azkabano. Rukvudas suplanavo kaip pavogti pranašystę ir nuvedė Mirties valgytojų būrį į Paslapčių departamentą. Per mūšį su Fenikso brolija, Rukvudas kovojo su Kingsliu Šeklbotu, bet nelaimėjo. Po mūšio, vėl buvo areštuotas ir kalėjo Azkabane.

Per Antrą Hogvartso mūšį, Rukvudas suniokojo Hogvartso pilį ir kovojo su Fredu Vizliu, kurį nužudė. Persis Vizlis irgi narsiai kovojo prieš jį. Pagaliau, Rukvudas buvo sustingdytas Aberforto ir paskui suimtas arba nužudytas.

Drakas Smirdžius

Pagrindinis straipsnis – Drakas Smirdžius.

Liucijus Smirdžius

Liucijus Smirdžius (angl. Lucius Malfoy) – knygos apie Harį Poterį veikėjas. Smirdžiai buvo sena, grynakraujė aristokratų šeima, tarnavo Voldemortui; Liucijus Smirdžius buvo vienas iš Mirties Valgytojų. Kai Voldemortas prieš septyniolika metų dingo, Liucijus apsimetė, kad Voldemortas jį buvo užkeikęs Imperius (valdymo) kerais ir ramiai gyveno savo dvare, kai kitus Mirties Valgytojus Magijos Ministerija sodino į Azkabaną. Kai Voldemortas prisikėlė, Liucijui papriekaištavo, kad šis jo neieškojo, o tyliai gyveno nebesitikėdamas, kad jis sugrįš. Liucijus nepateisino Voldemorto vilčių ir vėliau jam nebebuvo skirta jokių svarbių užduočių. Liucijus Smirdžius buvo tėvas Drako Smirdžiaus (angl. Draco Malfoy), bei turėjo žmoną Narcisą (angl. Narcisa).

Severas Sneipas

Pagrindinis straipsnis – Severas Sneipas.

Buvęs Mirties Valgytojas. Jis pranešinėjo Albui Dumbldorui Valdovo Voldemorto planus, o pastarajam teikė melagingą informaciją. Jis mylėjo Lilę Ivans, Hario Poterio motiną, todėl iki mirties Poteriui buvo ištikimas. Severą Sneipą nužudė Valdovo Voldemorto gyvatė Naginė.

Bartis Susitraukėlis jaunesnysis

Pasirodė 4-oje Hario Poterio knygoje. Gerdamas multisulčių eliksyrą, apsimetė Alastoru Rukna, tikrąjį uždaręs dežėje savo kabinete. Įmetė Hario Poterio vardą į Ugnies taurę, padėjo jam atlikti užduotis, turėdamas motyvą, kad Haris pirmas palies Ugnies Taurę, kurią Susitraukėlis pavertė Nešyklę, nunešusią Harį ir Sedriką į Valdovo Voldemorto tėvo kapines.

Piteris Trumpulis

Piteris Trumpulis arba kitaip Kirmis – ištikimas Mirties Valgytojas. Horvartse buvo geriausias Džeimso Poterio, Remo Lubino ir Sirijaus Bleko draugas. Jis išdavė Poterius Voldemortui. 4-oje dalyje padeda Voldemortui grįžti. 7-oje dalyje, paklusęs trumpam gailestingumo instinktui, nužudomas Voldemorto duotos rankos.