Lietuvos universitetų rektorių konferencija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Lot-bot-as (aptarimas | indėlis)
S Šablonų peradresavimų šalinimas
Vaidila (aptarimas | indėlis)
Eilutė 39: Eilutė 39:
{{DEFAULTSORT:Rektoriu}}
{{DEFAULTSORT:Rektoriu}}
[[Kategorija:Lietuvos mokslo organizacijos]]
[[Kategorija:Lietuvos mokslo organizacijos]]
[[Kategorija:Lietuvos visuomeninės organizacijos]]
[Kategorija:Lietuvos profesinės organizacijos]]

01:35, 2 kovo 2017 versija

Lietuvos universitetų rektorių konferencija, lot. Conventus rectorum universitatum Lituaniae, 19951998 m. Lietuvos aukštųjų mokyklų rektorių konferencija – Lietuvos visuomeninė organizacija, kurią sudaro šalies universitetinių aukštųjų mokyklų rektoriai. Įkurta 1995 m. LURK biuro adresas: Gedimino pr. 3, Vilnius.

Veikla

Pagrindiniai tikslai – skatinti mokslo, studijų, kultūros ir ūkio raidą, aukštųjų mokyklų tarpusavio bendradarbiavimą, taip pat bendradarbiavimą su valstybinės valdžios ir vietos savivaldos institucijomis, tarptautinius ryšius. Teikia siūlymus studijų, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros politikos klausimais, dėl aukštojo mokslo (studijų, aukštąjį išsilavinimą turinčių specialistų perkvalifikavimo, mokslininkų rengimo, universitetų mokslinio ir kūrybinio darbo) valstybės politikos, palaiko ryšius su užsienio ir tarptautinėmis organizacijomis (Europos universitetų asociacija ir Baltijos universitetų rektorių konferencija).

Lietuvos universitetų rektorių konferencijos veiklą reglamentuoja 2000 m. Aukštojo mokslo įstatymas, 2002 m. Mokslo ir studijų įstatymas ir kt. įstatymai, 1988 m. Didžioji universitetų chartija ir 2003 m. priimtas statutas. Aukščiausia institucija – narių posėdis, renkantis prezidiumą, prezidentą ir viceprezidentą, generalinį sekretorių ir kanclerį. Veikia sekretoriatas – nuolat veikianti konferencijos vykdomoji institucija, komitetai: Administracinių ir ekonominių klausimų, Informacinių technologijų, Mokslo, Studijų, Tarptautinių ryšių, Teisės klausimų ir Viešųjų ryšių. [1]

Nariai

Prezidentai

Šaltiniai

  1. Lietuvos universitetų rektorių konferencija. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. XIII (Leo-Magazyn). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2008. 343 psl.

Nuorodos

[Kategorija:Lietuvos profesinės organizacijos]]